Το "Nimic" του Γιώργου Λάνθιμου στον Δαναό

Η κρυπτική μικρού μήκους ταινία του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη, αφού προκάλεσε σούσουρο στα διεθνή και τα εγχώρια φεστιβάλ όπου προβλήθηκε, έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό.

Το «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου στον Δαναό «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου

Η κρυπτική μικρού μήκους ταινία του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη, αφού προκάλεσε σούσουρο στα διεθνή και τα εγχώρια φεστιβάλ όπου προβλήθηκε, έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό από την Πέμπτη 30/1 πριν από κάθε προβολή του "Φάρου" του Ρόμπερτ Έγκερς. Ο Γιώργος Λάνθιμος σχολίασε την εμπειρία παραγωγής της ταινίας λέγοντας πως "είναι πάντα συναρπαστικό να σε ενθαρρύνουν να σκέφτεσαι αντισυμβατικά και να παλεύεις με ιδέες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον".

Πράγματι το "Nimic", με πρωταγωνιστές τους Ματ Ντίλον και Δάφνη Πατακιά, κινείται σε ιδιαίτερα μονοπάτια καθώς θολώνει τα όρια ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα. Ο χαρακτήρας του Ντίλον βιώνει μια ανεξήγητη, υπερβατική εμπειρία, καθώς σε μια διαδρομή με το μετρό γνωρίζει μια γυναίκα η οποία επαναλαμβάνει όσα λέει. Αφού δείτε το "Nimic", θα ξανασκεφτείτε να μιλήσετε σε αγνώστους μέσα στο συρμό…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Crew United Day": Masterclass και δωρεάν προβολές στο πλαίσιο των 29ων Νυχτών Πρεμιέρας

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της Crew United Greece από τη Βένια Βέργου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2023

Είδαμε το "Χάος" στη Β’ Εθνική Ποδοσφαίρου

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών δεν αφήνει περιθώρια άγνοιας για το τι συμβαίνει στην επαγγελματική κατηγορία.

Το "Eras Tour" της Τέιλορ Σουίφτ έρχεται στα Village

Η μεγάλη οθόνη του πολυκινηματογράφου φιλοξενεί τη συναυλιακή ταινία από την πρόσφατη τουρνέ της ποπ σταρ.

Σεμινάρια ιστορίας του κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Μάθετε τα πάντα για το παρελθόν και το παρόν της έβδομης τέχνης από τον πολύπειρο κριτικό κινηματογράφου του "α".

Τα μουσικά ντοκιμαντέρ που "δονούν" τις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

Χαρτογραφούμε τα φιλμ τεκμηρίωσης που μας συστήνουν από την αρχή αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες στη διαχρονικά πιο μαζικά αγαπημένη ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Saw X

Η κινηματογραφική χυδαιότητα χτυπάει κόκκινο στο σαδιστικότερο και πλέον ανερμάτιστο torture porn όλου του franchise.

Γυρίσματα της Τύχης

Τα ανθρώπινα πάθη και οι συμπτώσεις της μοίρας διασταυρώνονται σε μια γουντιαλενικά χαριτωμένη, εντελώς ανάλαφρη και γαλλόφωνη "διασκευή" του αριστουργηματικού "Match Point".