Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο βασιλιάς Ερρίκος Δ’ στο τρέιλερ του «The King»

Πρώτος σαιξπηρικός ρόλος για τον ανερχόμενο ηθοποιό ο οποίος λοξοκοιτάζει τα Όσκαρ.

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο βασιλιάς Ερρίκος Δ’ στο τρέιλερ του «The King»

Σε έναν ρόλο πρόκληση για κάθε ηθοποιό, από εκείνους που αρέσουν στην Ακαδημία και συχνά οδηγούν σε οσκαρικές υποψηφιότητες, βρίσκεται ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «The King» του Νταβίντ Μισό («The Rover», «Το Χρίσμα»).

Ο πρωταγωνιστής του «Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου» ενσαρκώνει τον βασιλιά Ερίκο Δ’ στην παραγωγής Netflix σαιξπηρική μεταφορά η οποία κάνει πρεμιέρα στο 76ο φεστιβάλ Βενετίας (28/8-7/9). Μαζί με τον Μισό το σενάριο συνυπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζόελ Έντγκερτον, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται στην ταινία στο ρόλο του Σερ Τζον Φάλσταφ. Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπεν Μέντελσον, Σον Χάρις, Λίλι-Ρόουζ Ντεπ και Τόμασιν ΜακΚένζι.

Το «King» είναι μόνο μία από τις 3 συνολικά οσκαρικά φιλόδοξες παραγωγές που λανσάρει φέτος το Netflix, μαζί με τα «Marriage Stories» (Νόα Μπάουμπακ), «The Laundromat» (Στίβεν Σόντερμπεργκ) και φυσικά το «Irishman» (Μάρτιν Σκορσέζε) . Πλην του Σκορσέζε οι υπόλοιπες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στη Μόστρα.

Δείτε το τρέιλερ του «The King»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Μονοπάτι του Αλατιού

Αληθινή ιστορία, σκηνοθετημένη διεκπεραιωτικά και ερμηνευμένη με αφοσίωση. Χωρίς εκπλήξεις, φοράει το κοστούμι μιας ευπρεπούς δραματικής τηλεταινίας. | Powered by Uber.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
03/07/2025

Cool Hand Luke

Ρεαλιστικό για την εποχή του δράμα φυλακών με εξαιρετικές ερμηνείες. Αντιπροσωπευτικό του φιλελεύθερου πνεύματος των 60s, απέσπασε τέσσερις οσκαρικές υποψηφιότητες. | Powered by Uber.

Ο Μύθος του Μαρακούντα

Φαντασία, χιούμορ και περιπέτεια μπαίνουν με τον γνωστό δοσομετρητή στο παιδικό σινε-μίξερ. | Powered by Uber.

Matador

Μπαρόκ, σινεφίλ και αφηγηματικά τολμηρός, ο πρώιμος Αλμοδόβαρ περνάει μέσα από τη μαύρη κωμωδία, το ερωτικό θρίλερ και το μελόδραμα, για να περιγράψει την ισπανική μεταφρανκική πραγματικότητα. | Powered by Uber.

Ο Σίμων της Ερήμου

Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας για έναν βιτριολικό, σουρεαλιστικό και διασκεδαστικότατο σαρκασμό του ανέφικτου της εφαρμογής των χριστιανικών "πιστεύω" από τον αδιόρθωτα "βλάσφημο" Μπουνιουέλ. | Powered by Uber.

Μιράι, η Μικρή μου Αδελφή

Υποψήφιο για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα anime, το οποίο πραγματεύεται με φαντασία, χιούμορ και ειλικρίνεια μια συγκινητική ιστορία αποδοχής και ενηλικίωσης. | Powered by Uber.

Όλα όσα θα δούμε στην πλατεία του 16ου Zagoriwood

Το φεστιβάλ στήνει τον προβολέα του στα Κάτω Πεδινά στα Ζαγοροχώρια και παρουσιάζει ένα εκλεκτικό όσο και επίκαιρο πρόγραμμα ταινιών με ελεύθερη είσοδο.