Η Κούκλα του Σατανά

1

Ένα κλασικό και τρομακτικό, αν και κινηματογραφικά κοινότοπο horror movie των ’80s εκσυγχρονίζεται με οδηγό την πιο προβλέψιμη και βαρετή φόρμουλα.

Η Κούκλα του Σατανά

Μια νεαρή μητέρα παίρνει στον έφηβο γιο της δώρο μια κούκλα η οποία διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη. Εκείνη ειδικά, όμως, έχει κατασκευαστεί χωρίς πρωτόκολλο ασφαλείας κι έτσι αρχίζει να μιμείται τις βίαιες συμπεριφορές που βλέπει γύρω της. Ερώτηση-κλισέ για κάθε δεύτερη χολιγουντιανή ταινία: Σας θυμίζει κάτι; Στη συγκεκριμένη περίπτωση την «Κούκλα του Σατανά» προφανώς, το κλασικό και τρομακτικό, αν και κινηματογραφικά κοινότοπο horror movie του Τομ Χόλαντ από το 1988, το οποίο μας σύστησε τον Τσάκι, τη «δαιμονισμένη» κούκλα-δολοφόνο με τη φωνή του Μπραντ Ντούριφ. Ύστερα από έξι σίκουελ ήρθε η ώρα για ένα reboot από τον Νορβηγό σκηνοθέτη Λαρς Κλέβμπεργκ (του επερχόμενου «Polaroid»), ο οποίος εκσυγχρονίζει το franchise με οδηγό την πιο προβλέψιμη και βαρετή φόρμουλα. Έτσι, ακόμη κι η ιδέα, αυτήν τη φορά, η δολοφονική κούκλα να αντιγράφει εν γένει την ανθρώπινη συμπεριφορά και όχι το πνεύμα ενός serial killer δεν αξιοποιείται στο ελάχιστο, πνιγμένη από τη μηχανική επανάληψη των πιο ξεπατικωμένων τρομο-κλισέ.

ΗΠΑ, Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κούκλα του Σατανά

Child's Play
1
  • Τρόμου
  • 2019
  • Διάρκεια: 90 '
  • Λαρς Κλέβμπεργκ

Μια νεαρή μητέρα παίρνει στον έφηβο γιο της δώρο μια κούκλα, η οποία διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη. Εκείνη ειδικά, όμως, έχει κατασκευαστεί χωρίς πρωτόκολλο ασφαλείας κι έτσι αρχίζει να μιμείται τις βίαιες συμπεριφορές που βλέπει γύρω της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.