Ξεκινάει το 7ο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της ΕΑΚ σας περιμένουν για να μάθετε τα πάντα για το σινεμά από βραβευμένους κινηματογραφιστές.

Ξεκινάει το 7ο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Το 7ο Film Factory (14-17/12), ο πετυχημένος ετήσιος εκπαιδευτικός θεσμός της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ανοίγει σήμερα τις πόρτες του στο Ωδείο Αθηνών (Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης) με βραβευμένους Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές να επιμελούνται τα εργαστήριά και τα σεμινάριά του. Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη και δωρεάν για το κοινό.

Σήμερα (14/12) η μέρα είναι αφιερωμένη στους σπουδαστές του Ωδείου, οι οποίοι θα μάθουν τα μυστικά τις υποκριτικής στο σινεμά και του casting. Συγκεκριμένα ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Γιώργος Τελτζίδης μαζί με τον σημαντικό διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Φρέντζο, έχουν ετοιμάσει μια ειδική άσκηση κινηματογραφικής υποκριτικής. Επιπλέον τρεις casting directors (Σωτηρία Μαρίνη, Μάκης Γαζής και Σοφία Δημοπούλου) θα κάνουν ένα διαδραστικό σεμινάριο για τη διαδικασία του casting με συμμετοχή των σπουδαστών του Ωδείου, που θα είναι όμως ανοιχτό στο κοινό.

Ξεκινάει το 7ο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - εικόνα 1
Η Ελίνα Ψύκου

Τις αυριανές (15/12) εισηγήσεις ξεκινά ο ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου, τον οποίο απολαύσαμε πρόσφατα στην ταινία «Ο Γιος της Σοφίας» (Ελίνα Ψύκου, 2017) , για να τον διαδεχθεί ένας ακόμα ηθοποιός, ο ταλαντούχος Ανδρέας Κωνσταντίνου. Ακολουθούν οι Ρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ, δύο από τους συντελεστές του CineDoc και παραγωγοί εξαιρετικών ντοκιμαντέρ όπως το «Dolphin Man» ( Λευτέρης Χαρίτος, 2017), για να κλείσει η μέρα με τη βραβευμένη δημιουργό Ελίνα Ψύκου.

Ξεκινάει το 7ο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - εικόνα 2
Ο Τόμερ Χέιμαν

Στο πρόγραμμα της Κυριακής (16/12) ξεχωρίζει ο επίτιμος καλεσμένος του Film Factory Τόμερ Χέιμαν, βραβευμένος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει masterclass με τίτλο «Δημιουργώντας μια σχέση με τους χαρακτήρες ενός ντοκιμαντέρ». Τέλος, τη Δευτέρα (17/12) το Film Factory ολοκληρώνεται μελωδικά, με συναυλία από το κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima και τον Νίκο Κυπουργό.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ξεκινάει το 7ο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.