Ξεκινάει το 12ο Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Το καθιερωμένο ραντεβού των Αθηναίων σινεφίλ με το μέλλον επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Ξεκινάει το 12ο Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Το καθιερωμένο ραντεβού των Αθηναίων σινεφίλ με το μέλλον επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (8-14/11) με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις προβολές. Οι επιστημονικές καινοτομίες του σήμερα παίρνουν σάρκα και οστά σε πάνω από 60 ντοκιμαντέρ, τα οποία καλύπτουν θεματικές όπως η ιατρική, η αστρονομία και η γενετική.

Το κεντρικό αφιέρωμα του φεστιβάλ ονομάζεται «Έρευνα και καινοτομία» και στοχεύει στην ανάδειξη της προόδου της ρομποτικής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις μικρές και μεγάλες οθόνες που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας. Αυτό είναι και το θέμα ενός εκ των πιο σημαντικών ντοκιμαντέρ του προγράμματος, του «Χαζέψτε στα Φώτα Ομορφιές μου» (Τζόρνταν Μπράουν, 2017), που θα προβληθεί αυτήν την Κυριακή 11/11 (8 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
22/09/2022

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες

Οι "Τρεις σωματοφύλακες" διασκευάζονται σε μια διασκεδαστικά παιδική, καρτούν εκδοχή, πιστή στο περιπετειώδες πνεύμα του Αλέξανδρου Δουμά.

Αδελαΐδα

Λιγοστοί διάλογοι, ατμοσφαιρικά πλάνα (σε γήινα, σαθρά χρώματα) και μια αίσθηση αδυναμίας φυγής από το – ιστορικό – πεπρωμένο κυριαρχούν στη μελαγχολική ποιητική ελεγεία για έναν αδύνατο έρωτα.