Revenge

1

Μια στιλιζαρισμένη, σεναριακά εξωπραγματική και ιδεολογικά διφορούμενη ιστορία θηλυκής εκδίκησης, προορισμένη για cult μεταμεσονύχτιες προβολές.

Revenge

Τρεις άντρες συναντιούνται για ένα ολιγοήμερο κυνήγι στην έρημο. Ένας από αυτούς φέρνει μαζί και τη σέξι ερωμένη του, η οποία πέφτει θύμα βιασμού και σπρώχνεται από την άκρη ενός γκρεμού όταν τα πράγματα βγουν εκτός ελέγχου. Πολύ λογικά οι τρεις φίλοι τη θεωρούν νεκρή, σε μια στιλιζαρισμένη, σεναριακά εξωπραγματική και ιδεολογικά διφορούμενη ιστορία θηλυκής εκδίκησης, προορισμένη για cult μεταμεσονύχτιες προβολές.

Revenge - εικόνα 1

Το θέμα της γυναικείας αντιμετώπισης από την αντρική εξουσία επανέρχεται όλο και συχνότερα στο σύγχρονο σινεμά και η πρώτη ταινία της Γαλλίδας Κοραλί Φαρζά­ έχει κάτι να προσθέσει στο επίκαιρο θέμα. Τι ακριβώς είναι αυτό όμως; Η Φαρζά επιλέγει να το πει μέσα από μια στιλιζαρισμένη στο έπακρον ιστορία θηλυκής εκδίκησης, φωτογραφημένη σαν glossy διαφημιστικό που ενισχύει την εικόνα της γυναίκας ως σεξουαλικού αντικειμένου και γραμμένη σαν μια αλληγορική φαντασία με ελάχιστα ψήγματα ρεαλισμού: τρεις άντρες συναντιούνται για ένα ολιγοήμερο κυνήγι στην έρημο. Ένας από αυτούς φέρνει μαζί και τη σέξι ερωμένη του, η οποία πέφτει θύμα βιασμού και σπρώχνεται από την άκρη ενός γκρεμού όταν τα πράγματα βγουν εκτός ελέγχου.

Πολύ λογικά οι τρεις φίλοι τη θεωρούν νεκρή, αλλά εκείνη όχι μόνο επιζεί από πτώση δεκάδων μέτρων πάνω σε έναν αιχμηρό κορμό δέντρου, αλλά αναγεννιέται κιόλας από τις στάχτες της (το «τατουάζ» του φοίνικα). Ακολουθεί μια βίαιη, βασανιστική κι αιματοβαμμένη τιμωρία, προβλέψιμη εξέλιξη ενός σεναριακά εξωπραγματικού και ιδεολογικά διφορούμενου revenge thriller, προορισμένου για cult μεταμεσονύχτιες προβολές.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Revenge

1
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 108 '
  • Κοραλί Φαρζά

Τρεις άντρες συναντιούνται για ένα ολιγοήμερο κυνήγι στην έρημο. Ένας από αυτούς φέρνει μαζί και τη σέξι ερωμένη του, η οποία πέφτει θύμα βιασμού και σπρώχνεται από την άκρη ενός γκρεμού όταν τα πράγματα βγουν εκτός ελέγχου. Πολύ λογικά οι τρεις φίλοι τη θεωρούν νεκρή…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.