Αυτές τις κωμωδίες δεν πρέπει να τις χάσετε στο 11ο Outview Film Festival

Ο σημαντικότερος queer κινηματογαφικός θεσμός της πόλης ξεδιπλώνει την εντέκατη βερσιόν του με μερικές απολαυστικές κωμωδίες.

Αυτές τις κωμωδίες δεν πρέπει να τις χάσετε στο 11ο Outview Film Festival

Ο σημαντικότερος queer κινηματογαφικός θεσμός της πόλης ξεδιπλώνει την εντέκατη βερσιόν του με μερικές απολαυστικές κωμωδίες.

Αυτές τις κωμωδίες δεν πρέπει να τις χάσετε στο 11ο Outview Film Festival - εικόνα 1
«Freak Show»

Το Outview Film Festival επιστρέφει δυναμικά και επισκέπτεται την Ταινιοθήκη της Ελλάδος (19-25/4) έχοντας στις βαλίτσες του τις καλύτερες νέες ταινίες του queer σινεμά. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος στο Outview θα παρακολουθήσουμε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα προβολών με ανερχόμενους δημιουργούς του εξωτερικού, αλλά και αναγνωρισμένους όπως ο Μπρους ΛαΜπρους, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη νέα φουρνιά των ελληνικών queer ταινιών.

Ο άσσος στο μανίκι όμως του φεστιβάλ είναι οι ακομπλεξάριστες σπαρταριστές κωμωδίες του, τις οποίες και σας παρουσιάζουμε παρακάτω:

Μεγάλου μήκους

«Freak Show» (Τρούντι Στάιλερ, 2017)

Ο ανερχόμενος ηθοποιός Άλεξ Λόουτερ, τον οποίο λατρέψαμε στη σειρά «The End of the F***ing World», ενσαρκώνει τον γεμάτο γκλίτερ ονειροπόλο έφηβο Μπίλι, ο οποίος αναγκάζεται να ζήσει με το συντηρητικό πατέρα του όταν η μητέρα του εισάγεται σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

«A Date for Mad Mary» (Ντάρεν Θόρντον, 2016)

Η παρορμητική και απότομη Μέρι επιστρέφει μετά από έξι μήνες φυλακής στη μικρή ιρλανδική πόλη όπου ζούσε. Εκεί βρίσκει την κολλητή της, Σαρλίν, η οποία της ζητά να γίνει κουμπάρα στο γάμο της, όπου θα πρέπει να εκφωνήσει λόγο και να έρθει συνοδευμένη από κάποιον. Η ανησυχία της όμως της Σαρλίν για το αν το παρελθόν της Μέρι θα επισκιάσει τη μεγάλη μέρα, αλλά και η αμφιβολία της πως θα τα καταφέρει να είναι έτοιμη, προκαλούν τη Μέρι να γραφτεί σε γραφείο γνωριμιών για να βρει συνοδό.

«Signature Move» (Τζένιφερ Ρίντερ, 2017)

Σ' αυτό το feelgood στόρι, που αναβιώνει την ενέργεια του queer σινεμά των ’90s, η μουσουλμάνα δικηγόρος Ζαϊνάμπ φιλοξενεί στο Σικάγο τη μητέρα της, το μοναδικό άνθρωπο στη ζωή της που δεν ξέρει πως είναι λεσβία. Η συμβίωσή της θ’ αρχίσει να περιπλέκεται ξεκαρδιστικά, όταν η μητέρα της θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να της βρει έναν άντρα για να παντρευτεί.

«Prom King 2010» (Κρίστοφερ Σαπ, 2017)

Μικρού μήκους

«Λεσβιακές Ιστορίες: Λιτσάρα USB» (Κατερίνα Πανοπούλου & Αλεξάνδρα Ρέντζου, 2018)

Αυτές τις κωμωδίες δεν πρέπει να τις χάσετε στο 11ο Outview Film Festival - εικόνα 2

Ένα καλώδιο usb γίνεται η αφορμή για μια απαγωγή, έναν βασανισμό και μια αιματοβαμμένη μάχη. Η Λιτσάρα ως νονά της νύχτας ξεδιαλύνει το μυστήριο του καλωδίου ανατρεπτικά, μέσα σε ένα συνονθύλευμα από μπράβους, ναρκωτικά, δολάρια, όπλα, ψαλίδια, ξυριστικές μηχανές, σταυρόλεξα και πολύ τσιγάρο.

«Etage X» (Φράνσι Φάμπριζ, 2016)

Αυτές τις κωμωδίες δεν πρέπει να τις χάσετε στο 11ο Outview Film Festival - εικόνα 3

Μια συνάντηση μέσα στο ασανσέρ που σταματά να λειτουργεί, εξωθεί δύο ηλικιωμένες γυναίκες στα όριά τους, προκειμένου να αυτοσχεδιάσουν σχετικά με τον εγκλωβισμό τους, όντας παγιδευμένες μέσα σε αυτό.

«Calamity» (Μαξίμ Φεγιέρ, 2017)

Η Φράνς συναντά την κοπέλα του γιού της για πρώτη φορά και σταδιακά χάνει τον έλεγχο.

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα του Outview:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.