Justice League

2

Η DC απαντά στους «Εκδικητές» της Marvel με μια απόλυτα προβλέψιμη, ελάχιστα διασκεδαστική και straight υπερηρωική περιπέτεια χωρίς καμία ανανεωτική διάθεση.

Justice League

Η DC απαντά στους «Εκδικητές» της Marvel με μια απόλυτα προβλέψιμη, ελάχιστα διασκεδαστική και straight υπερηρωική περιπέτεια χωρίς καμία ανανεωτική διάθεση.

Justice League - εικόνα 1

Marvel και «Star Wars»: η χρυσοφόρα συνταγή της δημιουργίας ενός κινηματογραφικού σύμπαντος με ταινίες που αλληλοεπιδρούν και αλληλοσυμπληρώνονται, την οποία προσπαθούν να μιμηθούν πλέον όλα τα χολιγουντιανά στούντιο, καθένα με τον τρόπο του. Η Warner το επιχειρεί σε συνεργασία με την DC Comics, ξεκινώντας με τον «Άνθρωπο Από Ατσάλι», προχωρώντας στο «Batman V Superman», συστήνοντάς μας κατόπιν τη «Wonder Woman» (η «Ομάδα Αυτοκτονίας» στέκεται προς το παρόν μόνη της) και ρίχνοντας τώρα στο τραπέζι τον άσο του «Justice League».

Τη δική της υπερηρωική ομάδα-απάντηση στους «Εκδικητές», με τον εξπέρ των σκοτεινών κόμικς περιπετειών («300», «Watchmen») και αναβιωτή του μύθου του Σούπερμαν, τον Ζακ Σνάιντερ, να προσπαθεί να μας πείσει, μέσα από άλλη μία ιστορία παγκόσμιας καταστροφής, πως όλοι μας έχουμε ανάγκη από μια οικογένεια και ο κόσμος μας από μερικούς αυθεντικούς ήρωες. Όπως ο Άκουαμαν, ο Φλας, ο Σάιμποργκ και η Wonder Woman, αυτοί που στρατολογεί ο Μπάτμαν για να αντιμετωπίσουν από κοινού μια εξωγήινη εισβολή. Πώς όμως θα σταματήσουν τον πανίσχυρο Στέπενγουλφ χωρίς τη βοήθεια του νεκρού (υπερ)ανθρώπου από τον Κρίπτον;

Justice League - εικόνα 2

Αν και φετιχιστής της βίας και λάτρης του εντυπωσιασμού, ο Σνάιντερ δουλεύει πάνω σε συγκεκριμένα μοτίβα που διατρέχουν τις ταινίες του, όπως η μεσσιανική αλληγορία την οποία προβάλλει σταθερά πάνω στον Σούπερμαν. Εδώ, αν και όλη η ταινία είναι στημένη ως προετοιμασία για την επιστροφή του στο πεδίο της μάχης (κάτι σαν την ομηρική «Ιλιάδα» και τον Αχιλλέα), το σενάριο σπαταλά όλη του την ενέργεια σε μια κοινότοπη πλοκή πάνω στη συγκρότηση της Δίκαιης Λίγκας και τις –ελάχιστα εντυπωσιακές– μάχες της με τον Στέπενγουλφ. Οι διάλογοι των ηρώων (την παράσταση κλέβει ο Φλας του Έζρα Μίλερ) είναι βαρετά επαναλαμβανόμενοι, οι σκηνές δράσης δεν πρωτοτυπούν στο ελάχιστο και όλα πακετάρονται σε μια απόλυτα προβλέψιμη, ελάχιστα διασκεδαστική και straight υπερηρωική περιπέτεια χωρίς καμία ανανεωτική διάθεση.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 121΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Justice League

2
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 121 '
  • Ζακ Σνάιντερ

Η Γη δέχεται εξωγήινη εισβολή και ο Μπάτμαν στρατολογεί μια ομάδα υπερηρώων για να την αντιμετωπίσει. Πώς όμως θα σταματήσει τον πανίσχυρο Στέπενγουλφ χωρίς τη βοήθεια του νεκρού Σούπερμαν;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.