Η Μυστική Γραφή

1,5

Άτσαλο και κινηματογραφικά ξεπερασμένο ρομάντζο εποχής, βασισμένο σε βραβευμένο μυθιστόρημα του Σεμπάστιαν Μπάρι.

Η Μυστική Γραφή

Άτσαλο και κινηματογραφικά ξεπερασμένο ρομάντζο εποχής, βασισμένο σε βραβευμένο μυθιστόρημα του Σεμπάστιαν Μπάρι.

Η Μυστική Γραφή - εικόνα 1

Ένα μυθιστόρημα διά χειρός του Ιρλανδού σπουδαίου συγγραφέα Σεμπάστιαν Μπάρι («Μακριά, πολύ μακριά»), που έφτασε στη βραχεία λίστα του βραβείου Μπούκερ. Ένας υποψήφιος για έξι Όσκαρ σκηνοθέτης, ο συμπατριώτης του Τζιμ Σέρινταν («Το Αριστερό μου Πόδι», «Εις το Όνομα του Πατρός»). Ένα επίλεκτο καλλιτεχνικό επιτελείο, όπως ο φωτογράφος Μικαΐλ Κρίτσμαν («Λεβιάθαν») και ο σκηνογράφος Μάικλ Χίγκινς («Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι»), και άλλο ένα διασημότερο πρωταγωνιστικό καστ.

Τι συνέβη λοιπόν και η «Μυστική Γραφή», ένα ρομάντζο εποχής το οποίο έχει καταγράψει σε αυτοσχέδιο ημερολόγιο και αφηγείται στον γιατρό της μια ηλικιωμένη γυναίκα, έγκλειστη επί δεκαετίες σε ψυχιατρική κλινική, κατέληξε σε νερόβραστη αποτυχία; Ο Σέρινταν συμπεριφέρεται στο πρώτο υλικό του σαν να ήταν δακρύβρεχτο μπεστ σέλερ, αναποφάσιστο ως προς το ύφος, τη δραματική ένταση και τη διαχείριση των αισθηματικών, κοινωνικών και ιστορικοπολιτικών θεμάτων του. Άτσαλα­ στημένο και κινηματογραφικά ξεπερασμένο, το φιλμ διαλέγει τους απλοϊκότερους τρόπους για να μας συγκινήσει με την καταδικασμένη ερωτική ιστορία του και τη διδακτικότερη οδό για να βαρύνει την αντιμισαλλόδοξη καταγγελία του. Οι καλλιεπείς εικόνες του απλώς κάνουν την όλη αστοχία να μοιάζει ακόμη γραφικότερη.

Ιρλανδία. 2016. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μυστική Γραφή

The Secret Scripture
1,5
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 108 '
  • Τζιμ Σέρινταν

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, έγκλειστη επί δεκαετίες σε ψυχιατρική κλινική, αφηγείται την τραγική ιστορία της όπως την έχει περιληπτικά καταγράψει σε ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".