Το Μέλλον

3

Το πολυσύνθετο, διασκεδαστικό πορτρέτο μιας διανοούμενης (η Ιπέρ σε άλλο ένα ερμηνευτικό ρεσιτάλ), αντιμέτωπης με την αληθινή, καθημερινή πραγματικότητα.

Το Μέλλον

Καθηγήτρια φιλοσοφίας και παντρεμένη με δύο παιδιά, η παθιασμένη με τη δουλειά και τους γύρω της Ναταλί πρέπει να βρει χρόνο να φροντίσει και την κτητική μητέρα της. Όταν ο άντρας της της ανακοινώνει πως έχει ερωμένη, εκείνη πρέπει να επανεκτιμήσει τη ζωή της από την αρχή. Βραβείο σκηνοθεσίας στο Βερολίνο για το πολυσύνθετο, διασκεδαστικό πορτρέτο μιας διανοούμενης (η Ιπέρ σε άλλο ένα ερμηνευτικό ρεσιτάλ), αντιμέτωπης με την αληθινή, καθημερινή πραγματικότητα.

Το Μέλλον - εικόνα 1

Αν υπάρχει κάποιος κινηματογραφικός ρόλος ο οποίος μπορεί να κομπλάρει την Ιζαμπέλ Ιπέρ, δεν έχει γραφτεί ακόμη. Απολαυστική­ για άλλη μία φορά, η Γαλλίδα σταρ πατινάρει δεξιοτεχνικά πάνω στο λεπτό πάγο της διακριτικά σαρκαστικής κομεντί, δεν χάνει ούτε ένα ερμηνευτικό ημιτόνιο και είναι σαρωτική ως παθιασμένη με τη δουλειά και τους γύρω της καθηγήτρια φιλοσοφίας, παντρεμένη, με δύο παιδιά, η οποία πρέπει να βρει χρόνο να φροντίσει και την κτητική μητέρα της. Όταν όμως ο άντρας της της ανακοινώνει πως έχει ερωμένη, η αρχή μιας σειράς συμβάντων που την προσγειώνουν στην πραγματικότητα, η Ναταλί πρέπει να επανεκτιμήσει τη ζωή της από την αρχή.

Η Μία Χάνσεν-Λαβ κόβει (κερδίζοντας το βραβείο σκηνοθεσίας στο Βερολίνο), η Ιπέρ ράβει και μαζί κεντάνε το πολυσύνθετο, δια­σκεδαστικό πορτρέτο μιας διανοούμενης αντιμέτωπης με την πεζή καθημερινότητα. Εκεί όπου οι μεγάλοι φιλόσοφοι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τις κοινότοπες ανθρώπινες ανάγκες, το αστείο ξεπηδά μέσα από τις πιο απρόοπτες αναποδιές και οι απλούστερες απαντήσεις είναι σχεδόν πάντα και οι σωστότερες.

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μέλλον

L' Avenir / Things to Come
3
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 102 '
  • Μία Χάνσεν - Λαβ

Καθηγήτρια φιλοσοφίας και παντρεμένη με δύο παιδιά, η παθιασμένη με τη δουλειά και τους γύρω της Ναταλί πρέπει να βρει χρόνο να φροντίσει και την κτητική μητέρα της. Όταν ο άντρας της της ανακοινώνει πως έχει ερωμένη, εκείνη πρέπει να επανεκτιμήσει τη ζωή της από την αρχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.