Χορευτικό Cinedoc

Τη ζωή και το έργο του Ισραηλινού κορυφαίου χορογράφου Οχάντ Ναχαρίν παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Mr. Gaga» του Τόμερ Χέιμαν, που προβάλλεται αυτήν την Τετάρτη 26/10 (7.30 μ.μ.) στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Χορευτικό Cinedoc

Τη ζωή και το έργο του Ισραηλινού κορυφαίου χορογράφου Οχάντ Ναχαρίν παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Mr. Gaga» του Τόμερ Χέιμαν, που προβάλλεται αυτήν την Τετάρτη 26/10 (7.30 μ.μ.) στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ο Οχάντ Ναχαρίν υπήρξε μαθητής της Μάρθα Γκράχαμ. Διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής του Batsheva Dance Company το 1990, όπου και χορογραφήσε περισσσότερα από 30 έργα. Οι χορογραφίες του είναι διάσημες σε όλο τον κόσμο, περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο των μεγαλύτερων σύγχρονων Μπαλέτων (Nederlands Dans Theater, Μπαλέτο της Φρανκφούρτης, Μπαλέτο της Όπερας της Λυών, της Όπερας του Παρισιού, Cedar Lake Contemporary Ballet, Les Grands Ballets Canadiens του Μόντρεαλ, κ.ά.).

Ο Οχάντ Ναχαρίν έχει επινοήσει μια πρωτοποριακή «γλώσσα» κίνησης, που έχει ονομάσει Gaga, η οποία σήμερα αποτελεί τη βασική μέθοδο εξάσκησης για τους χορευτές της Batsheva. Η μέθοδος δίνει έμφαση στην εξερεύνηση των αισθήσεων και στη διαθεσιμότητα απέναντι στην ίδια την κίνηση. Ο Οχάντ Ναχαρίν κάνει λόγο για έναν ιδιαίτερο τρόπο επάνω στην έρευνα της κίνησης, μια φιλοσοφία που έχει να κάνει με το πώς και το γιατί χορεύει κανείς. «Μας βοηθά να ακούμε το σώμα μας προτού του πούμε τι να κάνει» λέει ο ίδιος.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Kατερίνα Κασιούμη και την χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη. Επίσης θα βρίσκεται στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτο το Food Truck με υγιεινά, τοπικά, βιολογικά κατά το δυνατόν σνακ, εμπνευσμένα από τα υλικά και την παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Εγγύς Ανατολής.

Η ταινία προβάλλεται:
ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Κυριακή 30 Οκτωβρίου, 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός
Τιμή εισιτηρίου: €6

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, 21.00 στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Τιμή εισιτηρίου: €5, €4 (φοιτητικό/κάρτα ανεργίας)
Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.

Mr. Gaga - A film by Tomer Heymann - Trailer from Heymann Brothers Films on Vimeo.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολ Μεσκάλ, ποιος ήταν ο καλύτερος ρόλος σου μέχρι σήμερα;

Ένας Ιρλανδός χωρίς social media είναι το ανερχόμενο αστέρι της μεγάλης οθόνης. Ποιες ήταν όμως οι κινηματογραφικές στιγμές που τον ανέδειξαν;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2026

Χρύσα Βατόμουρα 2026: Οι υποψηφιότητες για τις "καλύτερες" χειρότερες ταινίες της χρονιάς

Η "Χιονάτη" και το "War of the Worlds" ανταγωνίζονται για την πρωτιά στα αντι-Όσκαρ του Χόλιγουντ.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 29/01

Μία από τις πρωταγωνίστριες των φετινών Ευρωπαϊκων Βραβείων Κινηματογράφου, ο Τζέισον Στέιθαμ, η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (29/1 - 4/2).

"Άμνετ": Η οσκαρική Κλόι Ζάο αφηγείται μια ιστορία έρωτα και θρήνου

Η μεταφορά του μπεστ σέλερ μυθιστορήματος της Ιρλανδής Μάγκι Ο’ Φάρελ έφτασε στις ελληνικές αίθουσες και υπόσχεται να μας κάνει να συγκινηθούμε περισσότερο από κάθε άλλη ταινία φέτος.

Τρεις viral ταινίες που αξίζει να δεις τώρα, αποκλειστικά στο Cinobo

Κινηματογραφικές παραγωγές που κέρδισαν τις εντυπώσεις και απέσπασαν βραβεία στα φεστιβάλ, καταφθάνουν για ατελείωτο streaming.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε αυτό το ΠΣΚ στους κινηματογράφους

Αυτές είναι οι κινηματογραφικές κυκλοφορίες που παίζουν στις αίθουσες από 22 Ιανουαρίου.

Ένα συναρπαστικό διήμερο για νεαρούς σινεφίλ έρχεται από την Ολυμπία στην Αθήνα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες της 28ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ και της 25ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας "Camera Zizanio".