Χορευτικό Cinedoc

Τη ζωή και το έργο του Ισραηλινού κορυφαίου χορογράφου Οχάντ Ναχαρίν παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Mr. Gaga» του Τόμερ Χέιμαν, που προβάλλεται αυτήν την Τετάρτη 26/10 (7.30 μ.μ.) στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Χορευτικό Cinedoc

Τη ζωή και το έργο του Ισραηλινού κορυφαίου χορογράφου Οχάντ Ναχαρίν παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Mr. Gaga» του Τόμερ Χέιμαν, που προβάλλεται αυτήν την Τετάρτη 26/10 (7.30 μ.μ.) στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ο Οχάντ Ναχαρίν υπήρξε μαθητής της Μάρθα Γκράχαμ. Διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής του Batsheva Dance Company το 1990, όπου και χορογραφήσε περισσσότερα από 30 έργα. Οι χορογραφίες του είναι διάσημες σε όλο τον κόσμο, περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο των μεγαλύτερων σύγχρονων Μπαλέτων (Nederlands Dans Theater, Μπαλέτο της Φρανκφούρτης, Μπαλέτο της Όπερας της Λυών, της Όπερας του Παρισιού, Cedar Lake Contemporary Ballet, Les Grands Ballets Canadiens του Μόντρεαλ, κ.ά.).

Ο Οχάντ Ναχαρίν έχει επινοήσει μια πρωτοποριακή «γλώσσα» κίνησης, που έχει ονομάσει Gaga, η οποία σήμερα αποτελεί τη βασική μέθοδο εξάσκησης για τους χορευτές της Batsheva. Η μέθοδος δίνει έμφαση στην εξερεύνηση των αισθήσεων και στη διαθεσιμότητα απέναντι στην ίδια την κίνηση. Ο Οχάντ Ναχαρίν κάνει λόγο για έναν ιδιαίτερο τρόπο επάνω στην έρευνα της κίνησης, μια φιλοσοφία που έχει να κάνει με το πώς και το γιατί χορεύει κανείς. «Μας βοηθά να ακούμε το σώμα μας προτού του πούμε τι να κάνει» λέει ο ίδιος.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Kατερίνα Κασιούμη και την χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη. Επίσης θα βρίσκεται στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτο το Food Truck με υγιεινά, τοπικά, βιολογικά κατά το δυνατόν σνακ, εμπνευσμένα από τα υλικά και την παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Εγγύς Ανατολής.

Η ταινία προβάλλεται:
ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Κυριακή 30 Οκτωβρίου, 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός
Τιμή εισιτηρίου: €6

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, 21.00 στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Τιμή εισιτηρίου: €5, €4 (φοιτητικό/κάρτα ανεργίας)
Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.

Mr. Gaga - A film by Tomer Heymann - Trailer from Heymann Brothers Films on Vimeo.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εσύ ψήφισες τις καλύτερες ταινίες του 2025;

Τελευταία ευκαιρία για να ψηφίσεις το δικό σου top-10. Μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις σινεφίλ δώρα!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/02/2026

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε αυτό το ΠΣΚ στους κινηματογράφους

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 5 Φεβρουαρίου.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (05-11/02)

Όλες οι κορυφαίες ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Απόψε βλέπουμε τον 'Σημαδεμένο' σε ειδική προβολή στο Αθήναιον

Το Athinaion Legends ξεκινά εκρηκτικά, με την ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα και τον Αλ Πατσίνο σε ρόλο ζωής.

Λένε ότι αυτά είναι τα 10 χειρότερα ντοκιμαντέρ όλων των εποχών

Άλλα ήρθαν και δεν ακούμπησαν, αλλά τα ξεχάσαμε και τα επαναφέραμε για τις ανάγκες της λίστας. Όπως και να έχει, αυτά τα ντοκιμαντέρ (μάλλον) πρέπει να αποφύγετε.

Σάντανς: Bραβείο κοινού στη Μυρσίνη Αριστείδου για τη ταινία "Κράτα Με"

Σημαντική διάκριση για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της κύπριας σκηνοθέτριας στο Φεστιβάλ Σάντανς.

"Ο Διάβολος φοράει Prada 2": Έσκασε το trailer και σπάει κάθε ρεκόρ στις προβολές

Μόλις 9 ώρες χρειάστηκαν για να φτάσει τις 2,8 εκατ. προβολές, ενδεικτικό του τι πρόκειται να συμβεί, όταν η ταινία κυκλοφορήσει, στις αίθουσες των σινεμά.