Κάτω από το Ηφαίστειο

3,5

Μια διασκευή του ομώνυμου ημι-αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος του Μάλκολμ Λόουρι, το οποίο διαθέτει μεν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, μια πιο εσωστρεφή συνέχεια δε.

Κάτω από το Ηφαίστειο

Μια διασκευή του ομώνυμου ημι-αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος του Μάλκολμ Λόουρι, το οποίο διαθέτει μεν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, μια πιο εσωστρεφή συνέχεια δε.

Κάτω από το Ηφαίστειο - εικόνα 1

Ο μέγιστος βιρτουόζος Τζον Χιούστον μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το αριστουργηματικό ομώνυμο­ –και ημι-αυτοβιογραφικό– μυθιστόρημα του Μάλκολμ Λόουρι. Ήρωας του υπαρξιακού δράματος είναι ο Τζέφρι Φέρμιν, ένας Άγγλος αλκοολικός πρόξενος στο Μεξικό του ’40, ο οποίος αδυνατεί να ξεπεράσει την απιστία και το χωρισμό από τη σύντροφό του. Όταν αυτή εμφανίζεται μετανιωμένη μπροστά του, τότε ξεκινά ένα επώδυνο οδοιπορικό, με την αγάπη να δείχνει ανήμπορη να νικήσει την προδοσία.

Η εναρκτήρια σεκάνς αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις χιουστονικής δεξιοτεχνίας, μια παραισθησιογόνα νυχτερινή βόλτα στον εορτασμό της Ημέρας των Νεκρών, όπου ο πάλλευκος Άλμπερτ Φίνεϊ αναζητά σαν νεκροζώντανος την ιαματική αιθυλική αλκοόλη. Η συνέχεια, ωστόσο, δεν αποδεικνύεται ισάξια του εκρηκτικού ξεκινήματος, καθώς ρέπει προς την αφηγηματική εσωστρέφεια, με τον Χιούστον να μην μπορεί να καμουφλάρει σκηνοθετικά την ελλειπτική σεναριακή διασκευή του Γκάι Γκάλο.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάτω από το Ηφαίστειο

Under the Volcano
3,5
  • Σινεφίλ
  • 1984
  • Διάρκεια: 109 '
  • Τζον Χιουστον

Ο Τζέφρι Φέρμιν, ένας Άγγλος αλκοολικός πρόξενος στο Μεξικό του ’40, αδυνατεί να ξεπεράσει την απιστία και το χωρισμό από τη σύντροφό του. Όταν αυτή εμφανίζεται μετανιωμένη μπροστά του, τότε ξεκινά ένα επώδυνο οδοιπορικό, με την αγάπη να δείχνει ανήμπορη να νικήσει την προδοσία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.