Ελληνικό box office: Οι θεατές δεν αποχωρίζονται τα Prada

Εύκολη πρωτιά για το "Ο Διάβολος Φοράει Prada 2" στο δεύτερο τετραήμερό του, όπου μαζί με το "Michael" συγκέντρωσαν το 65% των εισιτηρίων της αγοράς. Ξεκίνησε ικανοποιητικά το "Hokum", μουδιασμένα το "Mortal Kombat II".

Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 δ

Τεχνικό πρόβλημα σε πολυκινηματογράφους ήταν η αιτία της καθυστερημένης ενημέρωσης για τα εισιτήρια του προηγούμενου τετραημέρου, το οποίο είδε τέσσερις πρεμιερες να πλασάρονται στο top-10, αλλά η κορυφή να παραμένει αναλλοίωτη χάρη στο σαρωτικό δίδυμο "Ο Διάβολος Φοράει Prada 2" και "Michael". Δυο ταινίες οι οποίες θα ξεπεράσουν άνετα τους 200.000 θεατές, όριο το οποίο αγγίζει και το οσκαρικό "Μια Μάχη Μετά την Άλλη" (στους 199.915). Η συνολική προσέλευση κατέβηκε από τους 164.887 στους 101.139, σχετικά ικανοποιητική επίδοση για τη μεταβατική εποχή του περάσματος στην καθαρά καλοκαιρινή περίοδο.

Με όλους σχεδόν τους θερινούς κινηματογράφους ανοιχτούς, πολλές ταινίες του χειμώνα βρήκαν χώρο επαναπροβολής, γι' αυτό και πέρα από τις πρώτες εφτά-οκτώ ταινίες τα νούμερα είναι πολύ χαμηλά, καθώς επιμερίζονται σε πολλές περισσότερες πλέον. Έτσι, το "Δυστυχώς Βρίζω" συνέχισε με 385 εισιτήρια (στα 13.422), το "Οδός Μάλαγα" επανήλθε με 286 (στα 17.298), το "I Was a Stranger" με 254 (στα 5.414) και το "Dolly" με 236 (στα 2.812), ενώ το anime "That Time I Got Reincarnated as a Slime" είδαν σε 15 αίθουσες μόλις 153 θεατές.
 

Ελληνικό box office 7-10/5:

1. Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 - 42.311 εισιτήρια (148 αίθουσες, 149.416 συνολικά)
2. Michael - 24.365 εισιτήρια (105 αίθουσες, 160.788 συνολικά)
3. Mortal Kombat II - 8.564 εισιτήρια (55 αίθουσες, 8.564 συνολικά)
4. Hokum - 5.985 εισιτήρια (39 αίθουσες, 8.496 συνολικά)
5. Super Mario Galaxy: Η Ταινία - 5.117 εισιτήρια (74 αίθουσες, 156.849 συνολικά)
6. Billie Eilish - Hit me Hard and Soft: The Tour - 4.648 εισιτήρια (45 αίθουσες, 4.648 συνολικά)
7. Οι Μαλλιαροί Ντετέκτιβ - 4.089 εισιτήρια (83 αίθουσες, 4.089 συνολικά)
8. Τρίχες Κατσαρές - 1.252 εισιτήρια (43 αίθουσες, 6.422 συνολικά)
9. Η Μούμια Από τον Λι Κρόνιν - 839 εισιτήρια (6 αίθουσες, 35.327 συνολικά)
10. The Drama - 444  εισιτήρια (6 αίθουσες, 61.491 συνολικά)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

H ηχηρή απάντηση των συντελεστών της "Αρκουδότρυπας" για την ακύρωση της προβολής στην Αιγιαλεία

"Η ειρωνεία των αντιδράσεων που προκάλεσε η ταινία μας είναι θλιβερή: μια ταινία που μιλά για την καταπίεση στην ελληνική επαρχία καταλήγει να φιμώνεται" αναφέρουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2026

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 13 Αυγούστου.

Η αμερικανική έρημος μέσα από το βλέμμα 8 σκηνοθετών

Με αφορμή την επανέκδοση του "Zabriskie Point", φτιάξαμε μια λίστα με ταινίες που αποτυπώνουν, με διαφορετικούς τρόπους, την έρημο της Αμερικής.

Απόψε (14/08) βλέπουμε το "Τραγουδώντας στη βροχή" με δωρεάν είσοδο

Αν ψάχνεις μια δωρεάν έξοδο στην Αθήνα, το ΚΠΙΣΝ έχει την πρόταση. Το αγαπημένο θερινό σινεμά του επιστρέφει με μια ακόμη προβολή κάτω από τα αστέρια.

Η "Αρκουδότρυπα" βρήκε κλειστές πόρτες σε ένα χωριό της Αιγιαλείας

Η κινηματογραφική λέσχη Αιγίου ακύρωσε την προβολή κάνοντας λόγο για "ακραίες ομοφοβικές αντιδράσεις" και "επιχειρούμενη φίμωση της έβδομης τέχνης".

Εννοείται ότι θα δεις τα "Φτηνά Τσιγάρα" Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα

Η cult ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη επιστρέφει στον Θερινό Κινηματογράφο Άνεσις για τον Δεκαπενταύγουστο, μαζί με ακόμη δύο ταινίες, τον "Νυχτερινό Εκφωνητή" και το "Κλασικό Αριστούργημα".

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (13-19/08)

Όλες οι κορυφαίες επιλογές που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.