Angry Birds. Η Ταινία

2

Το διάσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι γίνεται μια ενδιαφέρουσα αλληγορικά, μα κινηματογραφικά κοινότοπη, ανήλικου χιούμορ animated περιπέτεια.

Angry Birds. Η Ταινία

Όταν ένα απομονωμένο νησί το οποίο κατοικούν χαρούμενα κι ανέμελα πουλιά δέχεται την επίσκεψη ενός πλοίου με γουρούνια, ο οξύθυμος Ρεντ και οι φίλοι του Τσακ και Μπομπ θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τις ύποπτα καλοπροαίρετες διαθέσεις των παράξενων επισκεπτών. Το διάσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι γίνεται μια ενδιαφέρουσα αλληγορικά, μα κινηματογραφικά κοινότοπη, ανήλικου χιούμορ animated περιπέτεια.

Angry Birds. Η Ταινία - εικόνα 1

Το διασημότερο ηλεκτρονικό παιχνίδι, το φινλανδικό Angry Birds, γίνεται τώρα και κινηματογραφικό καρτούν, το οποίο εξελίσσει την απλοϊκή ιδέα του video game (αγριεμένα πουλιά εκτοξεύονται από μια σφεντόνα και εξοντώνουν περιφερόμενα γουρούνια) σε μια ανάλαφρη εξωτική περιπέτεια: Όταν ένα απομονωμένο νησί το οποίο κατοικούν χαρούμενα κι ανέμελα πουλιά δέχεται την επίσκεψη ενός πλοίου με γουρούνια, ο οξύθυμος Ρεντ και οι φίλοι του Τσακ και Μπομπ θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τις ύποπτα καλοπροαίρετες διαθέσεις των παράξενων επισκεπτών.

Εστιασμένη σε ένα κοινό σαφώς νεανικότερο απ’ αυτό του παιχνιδιού, η ταινία δυσκολεύεται να φτιάξει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορία πάνω στην ιδιαιτερότητα, τη φιλία, το ομαδικό πνεύμα και την πραγματική έννοια του ηρωισμού. Διαθέτει έξυπνες ιδέες και μερικές σπιρτόζικες σινεφίλ αναφορές, συμπαθείς χαρακτήρες, μα ανήλικης κοπής χιούμορ και μια προσχηματική πλοκή που δεν μπορεί να δέσει όλα αυτά σε ένα διασκεδαστικά συμπαγές σύνολο. Ενδιαφέρουσα παρ’ όλα αυτά είναι η σαφής αντικαταναλωτική, αντικαπιταλιστική και… σχεδόν αντιαμερικανική (στο τέλος βέβαια ο αετός ξαναστέκεται στα πόδια του) αλληγορία της βασικής πολεμικής αντιπαράθεσης.

Περισσότερες πληροφορίες

Angry Birds: Η Ταινία

The Angry Birds Movie
2
  • Animation
  • 2016
  • Διάρκεια: 97 '
  • Κλέι Καΐτις

Όταν ένα απομονωμένο νησί το οποίο κατοικούν χαρούμενα κι ανέμελα πουλιά δέχεται την επίσκεψη ενός πλοίου με γουρούνια, ο οξύθυμος Ρεντ και οι φίλοι του Τσακ και Μπομπ θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τις ύποπτα καλοπροαίρετες διαθέσεις των παράξενων επισκεπτών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πανηγυρικό queer φινάλε στο "Σινεμά στο Κέντρο"

Οι προβολές που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελλάδος ετοιμάζονται να ρίξουν πανηγυρικά αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Fundamentals of Cinema: Η "Αποκάλυψη Τώρα Redux" του Φράνσις Φόρντ Κόπολα στον Δαναό

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μάς μεταφέρει στην καρδιά της κόλασης του Βιετνάμ και του αμερικανικού συλλογικού τραύματος.

Ο μικρομηκάς Νίκος Κολιούκος στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο σκηνοθέτης με την ταινία "Το Χάος που Άφησε Πίσω της" συμμετέχει στο τμήμα La Cinef.

Το Ταινιόραμα στο Άστυ επιστρέφει "φορτωμένο" αριστουργήματα

Ο ετήσιος σινεφίλ μαραθώνιος στο υπόγειο της πλατείας Κοραή πλησιάζει.

Μια σπουδαία τιμή στην Αντουανέττα Αγγελίδη από τα Anthology Film Archives

Η κορυφαία δημιουργός τιμάται με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο του πειραματικού σινεμά.

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.