Βουτιά στο πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πάτμου

Η αιγαιοπελαγίτικη κινηματογραφική διοργάνωση επιστρέφει για τέταρτη φορά έχοντας το πιο χορταστικό πρόγραμμα της ιστορίας της.

Βουτιά στο πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πάτμου

Σε μια συνέντευξη τύπου που έγινε στο αίθριο του Black Duck Garden την Παρασκευή 4/7, το 4ο Διεθνές Κινηματογραφικό Πάτμου ανακοίνωσε το χορταστικό φετινό του πρόγραμμα. Συνολικά 10 ταινίες μεγάλου μήκους, 40 μικρού και 17 ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στο ιερό νησί των Δωδεκανήσων από την Πέμπτη 24 έως την Τετάρτη 30 Ιουλίου. Σε ένα θερινό σινεμά που στήνεται από το μηδέν στο κέντρο της Χώρας, σε ένα προστατευόμενο από την UNESCO σχολείο και στο ξενοδοχείο Patmos Aktis θα γίνουν για μια ολόκληρη εβδομάδα, προβολές σεμινάρια και workshop. Στο φετινό πρόγραμμα του αιγαιοπελαγίτικου event περιλαμβάνονται εξαιρετικές ταινίες ανάμεσά τους το «Grand Budapest Hotel» του Γουές Άντερσον, η «Τέλεια Ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο, το «Her» του Σπάικ Τζόνζι και η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη. Μάλιστα, ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης θα βρεθεί στην Πάτμο μαζί με τη σεναριογράφο της ταινίας Ιωάννα Καρυστιάνη για να προλογίσουν την ταινία τους.

Το φεστιβάλ φέρνει, επίσης, σημαντικές προσωπικότητες από το παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα στην Πάτμο. Η Βαλέρια Γκολίνο και η Μάνια Ακμπαρί θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους «Μέλι» και «From Tehran To London» αντίστοιχα, και θα συμμετάσχουν και σε μια στρογγυλή τράπεζα που θα γίνει με τίτλο «Οι Γυναίκες Πίσω Από την Κάμερα». Ο γνωστός Αργεντινός σεναριογράφος και συγγραφέας Σαντιάγκο Αμιγκορένα («Ανάμεσα Σε Δύο Κόσμους») θα παραδώσει ένα masterclass σε σχέση με τη συγγραφή στο σινεμά, ενώ η συνεργάτιδα και μόνιμη παραγωγός του Κεν Λόουτς, Ρεμπέκα Ο’ Μπράιαν, θα δώσει και αυτή το παρών στο πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων. Παράλληλα, μια σειρά από μουσικά ντοκιμαντέρ (ξεχωρίζει το «20,000 Days on Earth» για τον Νικ Κέιβ), το πάρτι έναρξης με dj set από τον Γιώργο Μουχταρίδη του Pepper 96.6 και ένα άκρως σινεφιλικό live από τους Burger Project θα δώσουν ένα έξτρα μελωδικό τόνο στο φεστιβάλ.

Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης Στιβ Κρικρής είπε ότι είναι «η αγάπη μας για το σινεμά και την Πάτμο που αποτελεί την κινητήριο δύναμη για τη διοργάνωση του φεστιβάλ». Ο Υποδιευθυντής κινηματογραφικών καναλιών OTE TV, Αλέξανδρος Χριστογιάννης, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την «αιγαιοπελαγίτικη συνάντηση κινηματογραφιστών από ολόκληρο τον πλανήτη», αλλά και για την μοναδική επιτυχία του διαγωνισμού σεναρίου με τον τίτλο «Fade In» που συνδιοργάνωσε η συνδρομητική πλατφόρμα και το φεστιβάλ μαζεύοντας 242 (!) συμμετοχές μέσα σε ενάμιση μόλις μήνα. Να θυμίσουμε ότι οι πέντε φιναλίστ του διαγωνισμού θα βρεθούν στην Πάτμο για να συμμετάσχουν στα masterclasses, ενώ ο μεγάλος νικητής θα γυρίσει δωρεάν την ταινία του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.