Austin Powers: Ο Κατάστοπος Που Με Κουτούπωσε

1

Ο Όστιν Πάoυερς επιστρέφει στη δεκαετία του '60 για να κυνηγήσει το Δρα Ίβιλ, ο οποίος του έκλεψε το "λιµπιvτόζουµο' και τώρα απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο µε ακτίνες λέιζερ από τη Σελήνη.

Austin Powers: Ο Κατάστοπος Που Με Κουτούπωσε

AUSTIN POWERS Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΥΤΟΥΠΩΣΕ

Υπάρχουν στιγμές που καταριόμαστε το επάγγελμα του κριτικού. Η δημοσιογραφική προβολή της δεύτερης αυτής συνέχειας του ερωτύλου, ξεδοντιάρη κατάσκοπου που 'γύρισε από το κρύο" της δεκαετίας των σίξτις, ήταν μια αληθινή δοκιμασία, μια πρόκληση στα όποια συναισθήματα του καλού γούστου έχουν διασωθεί μέσα µας, που δεν δικαιολογείται ούτε από τον πακτωλό των εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε στις ΗΠΑ ούτε από το "ελαφρυντικό' ότι πρόκειται για παιδιάστικο θέαμα, απευθυνόμενο κυρίως στις μικρές ηλικίες. Στην πρώτη ταινία της σειράς αναρωτιόμασταν αν μπορεί να λειτουργήσει μια έξυπνη κωμωδία µ' έναν ενοχλητικό κωμικό. Ερώτημα που δεν τίθεται πλέον, γιατί ο Μάικ Μάγιερς παραμένει πάντα ίδιος, ενώ τα αστεία είναι επιεικώς απαράδεκτα, χοντροκομμένα, σκατολογικά σε αηδιαστικό βαθμό. Πιστεύοντας ότι στην πρώτη ταινία εξαντλήθηκε κωμικά ο χαρακτήρας του Όστιν Πάουερς, ο Μάγιερς δίνει περισσότερη έμφαση στο Δρα Ίβιλ (τον υποδύεται ο ίδιος), ο οποίος όμως επαναλαμβάνει ακριβώς τις ίδιες κωμικές καταστάσεις (προβλήματα επικοινωνίας µε το γιο του, ανόητα σατανικά σχέδια εκβιασμού της κυβέρνησης των ΗΠΑ κ.λπ.). Προσθέτει όμως ένα νέο 'κακό", τον Φατ Μπάσταρντ (τον οποίο επίσης υποδύεται ο ίδιος), που είναι ολότελα αηδιαστικός όχι µόνο στην εμφάνιση, αλλά και ως κωμικός χαρακτήρας. Η πρώτη ταινία είχε το δικαιολογητικό του λεγόμενου "καμπ' χιούμορ, η δεύτερη είναι απλώς ένας χολιγουντιανός Ψάλτης µε τη Μαντόνα στο σάουντρακ. Έλεος!

Περισσότερες πληροφορίες

Austin Powers: Ο Κατάσκοπος Που Με Κουτούπωσε

Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
1
  • Κωμωδία
  • 1999
  • Διάρκεια: 95 '
  • Τζέι Ρόουτς

Ο Όστιν Πάουερς επιστρέφει στη δεκαετία του ΄60 για να κυνηγήσει το Δρα Ίβιλ, ο οποίος του έκλεψε το "λιμπιντόζουμο" και τώρα απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο με ακτίνες λέιζερ από τη Σελήνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.