Κυριακή στο Modus Vivendi με τον Μικρό Νότο

Η αγαπημένη ομάδα παιδικού θεάτρου παρουσιάζει την παράσταση «Γύρω γύρω μήνες» στον ολοκαίνουργιο χώρο του ηθοποιού Κρατερού Κατσούλη.

Κυριακή στο Modus Vivendi με τον Μικρό Νότο

Ο Μικρός Νότος ειδικεύεται στη δημιουργία διαδραστικών παραστάσεων με χειροποίητα υλικά και μουσικά όργανα που μπορούν να χωρέσουν σε μια βαλίτσα και να ταξιδέψουν από τη θεατρική σκηνή μέχρι οποιονδήποτε χώρο. Φέτος και για τρίτη συνεχή χρονιά η αγαπημένη ομάδα παρουσιάζει την παράσταση «Γύρω γύρω μήνες», στις 1/11, αυτή τη φορά από την αυλή του ολοκαίνουργιου Modus Vivendi bKK, του χώρου που δημιούργησε ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης στα Βριλήσσια. Οι ηθοποιοί Δάφνη Καμμένου και Ναυσικά Πύρρου, σταθερά μέλη του Μικρού Νότου, δίνουν ραντεβού με μικρούς και μεγάλους με μια παράσταση που φτιάχνουν όλοι μαζί από κοινού. Ένα σκηνικό με τις τέσσερις εποχές του χρόνου κι ένα αυτοσχέδιο κουκλοθέατρο με 12 στατικές κούκλες, πρωτότυπα μουσικά όργανα από την προσωπική συλλογή του μουσικού της ομάδας Πέτρου Δαμουλή -μεταξύ άλλων η καλίμπα, το μπεντίρ, το καζού, ο τζουράς- και το παραμύθι «Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες» είναι τα βασικά υλικά αυτού του ζεστού θεατρικού παιχνιδιού που μας φέρνει όλους πιο κοντά και μας μαθαίνει τα «τερτίπια» του κάθε μήνα, εμβαθύνοντας κάθε φορά στον μήνα που διανύουμε. Είναι αξιοσημείωτο ότι όλοι οι καλλιτέχνες της ομάδας Μικρός Νότος εκπαιδεύονται στις Αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος σε συνεργασία με εξειδικευμένους παιδαγωγούς πάνω στο διαδραστικό μέρος των παραστάσεων, γεγονός που είναι ευδιάκριτο στον τρόπο προσέγγισης των παιδιών από τους ηθοποιούς. Γιατί δεν χρειάζονται πολλά μέσα για να ενεργοποιήσεις τη φαντασία κάθε μικρού (αλλά και μεγάλου) παιδιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Γύρω γύρω μήνες

  • Διασκευή μύθου
  • Διάρκεια: 60 '

Παίζοντας με το παραμύθι «Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες», τα παιδιά γνωρίζουν τα έθιμα, τις μουσικές και τις παραδόσεις που αντιστοιχούν στους μήνες και στις εποχές του χρόνου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.