Η «Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά στη σκηνή του Christmas Theater

Ένα από τα διασημότερα έργα του εθνικού μας παραμυθά κάνει πρεμιέρα στο Christmas Theater, σε μια μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια, με έξτρα παραστάσεις να προστίθενται ήδη στο πρόγραμμα.

Η «Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά στη σκηνή του Christmas Theater

Στα πολύ πολύ παλιά χρόνια, ίσως σε κάποιο απομακρυσμένο κάστρο στην κορυφή ενός βουνού, υπήρξαν οι μάγισσες. Οι μάγισσες κατά κανόνα της αφήγησης ενός παραμυθιού, ήταν γριές, άσχημες και μοχθηρές γυναίκες, που ήθελαν να βλάψουν ό, τι καλό και όμορφο υπήρχε γύρω τους. Μία από αυτές ήταν η «Φρικαντέλα», η μάγισσα που μισεί οτιδήποτε καλό, πίνει μόνο πορτοκακάδα, χορεύει μόνο κακαματιανό, τρώει μόνο κακαμαράκια και φυσικά σιχαίνεται τα κάλαντα! Έτσι, κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, κλέβει τις φωνές των παιδιών και τις φυλακίζει σε ροζ και γαλάζια μπαλόνια. Τα παιδιά όμως, αποφασισμένα να μην χαλάσουν οι γιορτινές μέρες, καταστρώνουν ένα τολμηρό σχέδιο, που τα οδηγεί σε μια απίθανη περιπέτεια, γεμάτη χρώματα, ήχους και διασκέδαση.

Η «Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά στη σκηνή του Christmas Theater - εικόνα 1

Σε μια υπερπαραγωγή του Christmas Theater και σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, ένα από τα μπεστ σέλερ παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά, η «Φρικαντέλα», ανεβαίνει στη σκηνή στις 30 Νοεμβρίου, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια σε μορφή λυρικού θεάτρου. Μαζί με την παρέα της περιπέτειας, η πολυμελής συμφωνική ορχήστρα Athens Academica, υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, αλλά και μια παιδική χορωδία, με κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Το ρόλο της Φρικαντέλας ερμηνεύουν οι μεσόφωνοι Ειρήνη Καράγιαννη και Μαρισία Παπαλεξίου. Στο πλευρό τους σμπρωταγωνιστούν οι μεσόφωνοι Αθηνά Καστρινάκη και Μάρθα Σωτηρίου, οι τενόροι Kώστας Ζαμπούνης, Νικόλας Μαραζιώτης, Άρης Προσπαθόπουλος και Γιάννης Φίλιας καθώς και οι βαρύτονοι Kώστας Μαυρογένης και Μαρίνος Ταρνανάς.

iΑπό 30 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου | Christmas Theater | Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Φρικαντέλα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Το μπεστ σέλερ του Ευγένιου Τριβιζά ανεβαίνει σε μια χριστουγεννιάτικη υπερπαραγωγή λυρικού θεάτρου για όλη την οικογένεια, με ζωντανή πολυμελή συμφωνική ορχήστρα και παιδική χορωδία.

City Theater (Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου)

Λεωφ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.