RoboXperience: Η Ρομποτική σε δράση στο Ίδρυμα Ευγενίδου για δύο Σαββατοκύριακα

Εξερευνήστε τον κόσμο των ρομπότ μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και ανακαλύψτε πώς η τεχνολογία διαμορφώνει τον κόσμο γύρω σας.

RoboXperience

Μπες στον κόσμο της ρομποτικής. Πάρε τον έλεγχο. Ζήσε την εμπειρία!

Η ρομποτική βγαίνει από τη θεωρία και περνά στη δράση! Στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας μεταμορφώνεται σε ένα συναρπαστικό, διαδραστικό πεδίο εμπειρίας και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον κόσμο των ρομπότ.

Στη RoboXperience, οι επισκέπτες δεν παρακολουθούν απλώς — συμμετέχουν ενεργά: πειραματίζονται, παίρνουν αποφάσεις και γίνονται χειριστές και "εκπαιδευτές" ρομπότ μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που μετατρέπουν τη μάθηση σε παιχνίδι και δράση.

Αυτή τη μοναδική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά για δύο σαββατοκύριακα, στις 9–10 και 16–17 Μαΐου (12:00–14:00 & 16:00–18:00), συμμετέχοντας σε διαδραστικές δραστηριότητες όπου θα πειραματιστούν και θα λάβουν αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο.

RoboXperience

Ανακάλυψε – Πειραματίσου – Παίξε

Σε ειδικά διαμορφωμένους διαδραστικούς σταθμούς, κάθε επισκέπτης καλείται να δοκιμάσει τις δυνατότητές του και να αναμετρηθεί με την τεχνολογία:

  • Επιλέγει το δικό του ρομπότ και συμμετέχει σε δυναμικές "μάχες", δοκιμάζοντας στρατηγικές και βλέποντας άμεσα τα αποτελέσματα των επιλογών του.
  • Καθοδηγεί ρομπότ μέσα από λαβυρίνθους, είτε με τηλεχειρισμό είτε μέσω απλού προγραμματισμού.
  • Ανακαλύπτει πώς τα ρομπότ "αντιλαμβάνονται" το περιβάλλον τους, μέσα από αισθητήρες και δεδομένα.
  • Αλληλεπιδρά με ρομπότ που αναγνωρίζουν και μιμούνται ανθρώπινες εκφράσεις.
  • Εξερευνά τη βιομιμητική τεχνολογία, όπου η φύση γίνεται οδηγός καινοτομίας.
  • Παρακολουθεί εντυπωσιακές επιδείξεις συγχρονισμένης δράσης, όπου ρομπότ συνεργάζονται με ακρίβεια.


Μάθε πώς λειτουργούν τα ρομπότ

Η RoboXperience εισάγει το κοινό στις βασικές αρχές της ρομποτικής: αισθητήρες – λήψη αποφάσεων – δράση.

Μέσα από προκλήσεις, γρίφους και πειραματισμούς, οι επισκέπτες ακολουθούν τη δική τους διαδρομή εξερεύνησης και ανακαλύπτουν πώς η τεχνολογία διαμορφώνει τον κόσμο γύρω μας — από απλές καθημερινές εφαρμογές έως σύνθετα συστήματα.

Πάρε τη γνώση μαζί σου

Η εμπειρία δεν σταματά με την έξοδο από την έκθεση.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό booklet — έναν μίνι οδηγό ρομποτικής γεμάτο πληροφορίες και fun facts.

Γιατί η περιέργεια δεν έχει τέλος.

Και η μάθηση συνεχίζεται παντού.
 
Στην Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, η επιστήμη δεν είναι θεωρία. Είναι παιχνίδι. Είναι ανακάλυψη. Είναι εμπειρία.

Info:

Ημέρες & Ώρες: 9-10 & 16-17 Μαΐου | 12:00-14:00 και 16:00-18:00
 
Ηλικίες: 10+

Εισιτήρια: εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ίδρυμα Ευγενίδου

Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Φωτογραφίζοντας το Μουσείο: Μια Συμπεριληπτική Εμπειρία" για παιδιά και εφήβους στο φάσμα του αυτισμού

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει ένα πρόγραμμα 4 συναντήσεων για παιδιά και εφήβους ηλικίας 9 έως 18 ετών στο φάσμα του αυτισμού με ελεύθερη είσοδο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/04/2026

Τα παιδιά γίνονται και τον Μάιο επιστήμονες στο Μουσείο Πειραμάτων

Τις Κυριακές, οι μικροί φίλοι του Μουσείου ανακαλύπτουν τα ίχνη των δεινοσαύρων, λύνουν το μυστήριο στο εργαστήριο και απολαμβάνουν ένα επιστημονικό ecape room.

Η νέα γενιά δημιουργών comics παίρνει τη σκυτάλη στο Comicdom Junior 2026

Για δύο ημέρες, οι χώροι της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης θα γεμίσουν με την ενέργεια των μελλοντικών καλλιτεχνών. Είσοδος ελεύθερη.

Τα παιδιά μαθαίνουν για τον δεινόσαυρο τρικεράτοπα στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Με το εισιτήριο, παιδί και ενήλικας μπορούν να περιηγηθούν στις 3 Εκθέσεις του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Ένα τριήμερο γεμάτο δημιουργική μάθηση μέσα από το παιχνίδι, στο Παλαιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

Το Kidopia Festival είναι μια εμπειρία που συνδυάζει εκπαίδευση, ψυχαγωγία και έμπνευση με την συμμετοχή παιδιών και γονιών δημιουργώντας αξέχαστες αναμνήσεις.

"Ημέρα Ποδηλάτου" για μικρούς φίλους στον Πειραιά, με ελεύθερη είσοδο

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης "ΔΕΗ Tour of Hellas 2026" θα πραγματοποιηθεί αθλητική δράση για παιδιά αλλά και κλήρωση ποδηλάτου και 3 προστατευτικών κρανών.

Δημιουργικά εργαστήρια στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για επισκέπτες... με πιπίλα

Δύο δημιουργικά εργαστήρια για βρέφη ηλικίας 10–24 μηνών μαζί με τους συνοδούς τους έρχονται στις 18 Απριλίου & 2 Μαΐου σε ένα παιχνίδι κίνησης και παιχνιδιού.