Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, οι μικροί αναγνώστες αλλά και όσοι αγαπούν τον κόσμο του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ιστορίες που εμπνέουν.

παιδικό βιβλίο

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, μέσα από μια σειρά δράσεων που αναδεικνύουν την αξία της λογοτεχνίας.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026 η ΕΒΕ φιλοξενεί το ραδιόφωνο του Kosmos 93,6 το οποίο θα εκπέμπει ζωντανά από τις 10:00 έως τις 14:00. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος καταξιωμένοι συγγραφείς και εικονογράφοι θα συζητήσουν για τη διαδικασία της δημιουργίας, τη σημασία της παιδικής λογοτεχνίας στη σύγχρονη εποχή, αλλά και για την ανάγνωση ως ένα πολύτιμο "παράθυρο" στον κόσμο.

Παράλληλα, η ΕΒΕ εμπλουτίζει τη σειρά "Σύγχρονος Κόσμος" με την παρουσίαση ενός νέου Podcast με τον τίτλο "Το παιδικό βιβλίο συνορεύει με την ποίηση". Σε μια συζήτηση με τη ζωγράφο, εικονογράφο και συγγραφέα Μάρια Μπαχά, προσεγγίζεται ο κόσμος του παιδικού και νεανικού βιβλίου μέσα από μια σύγχρονη και πολυεπίπεδη οπτική έξω από τα καθιερωμένα στερεότυπα.

Η γιορτή θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στην Παιδική Βιβλιοθήκη της Δανειστικής Συλλογής, όπου από τις 18:00 έως τις 19:30 θα πραγματοποιηθούν αναγνώσεις για παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών.

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, οι μικροί αναγνώστες αλλά και όσοι αγαπούν τον κόσμο του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ιστορίες που συγκινούν και εμπνέουν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες σε μικρούς και μεγάλους, προκειμένου να βιώσουν μια ξεχωριστή βιβλιοφιλική εμπειρία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/03/2026

Πασχαλινό science show στο Ίδρυμα Ευγενίδου

"Η Πόλη των Σκιών και των Χρωμάτων" είναι ένα show γεμάτο μυστήριο, φαντασία και… πειράματα για μικρούς και μεγάλους.

Το Comicdom junior επιστρέφει τον Απρίλιο με ελεύθερη είσοδο

Παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια και ομιλίες στο μεγαλύτερο και μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ comics της Ελλάδας.

Πασχαλινό camp στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Κάθε μέρα και για τέσσερις ημέρες τις δύο εβδομάδες του Πάσχα σας περιμένουν και διαφορετικές δράσεις στο πιο δημιουργικό camp της πόλης.

"Έχεις πέντε λεπτά": Η Κατερίνα Λούβαρη Φασόη και η δική της βουτιά στην αλήθεια των εφήβων

Στο Εθνικό Θέατρο, στην Πλαγιά Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ, η sold out εφηβική παράσταση "Έχεις πέντε λεπτά" της Κατερίνας Λούβαρη Φασόη , σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, μεταπλάθει τις εξομολογήσεις εφήβων σε θεατρικό λόγο. Διαβάστε όσα μας είπε η δημιουργός της.

Δωρεάν εικαστικό εργαστήριο για παιδιά στο Plakas Kiddie Academy

Το εικαστικό εργαστήριο "Κήπος με βούλες" θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης 15 Απριλίου, ενώ απαραίτητη είναι η προκράτηση θέσης.

Τα παιδιά πειραματίζονται με την χαρτοπλαστική στο Μουσείο Βορρέ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου διοργανώνουν καλλιτεχνικό εργαστήριο χειροτεχνιών για παιδιά, με αφορμή τα χαρτογλυπτά του Απόστολου Φ. Βέττα