Τα παιδιά πειραματίζονται με την χαρτοπλαστική στο Μουσείο Βορρέ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου διοργανώνουν καλλιτεχνικό εργαστήριο χειροτεχνιών για παιδιά, με αφορμή τα χαρτογλυπτά του Απόστολου Φ. Βέττα

μουσείο βορρέ

Το Μουσείο Βορρέ στην Παιανία οργανώνει το εργαστήρι "Χρώμα-ψαλίδι-μολύβι-χαρτί" κατάλληλο για παιδιά 7-12 ετών. Με αφορμή την έκθεση χαρτογλυπτών του Απόστολου Φ. Βέττα στο μουσείο στο πλαίσιο του 365 Project και με παιχνιδιάρικη διάθεση, οι μικροί μας φίλοι καλούνται να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και με τη βοήθεια της εικαστικού Ηλιάννας Σκουλάκη να γίνουν και οι ίδιοι δημιουργοί.

Θα δοκιμάσουν διάφορες διάσημες τεχνικές χαρτοπλαστικής, θα πειραματιστούν με τα χαρτιά, τα χρώματα και τα μολύβια μας, θα μάθουν για το notan, το momigami, το origami για να επιλέξουν την τεχνική που τους ταιριάζει. 

VM_Petra_Psalidi_Event

Ημερομηνία: Σάββατο 4 Απριλίου 2026, 11.30-14.30

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

10o Bobos Arts Festival στον Κήπο του Μεγάρου

Μουσικές, θεατρικά, σαπουνόφουσκες, παιχνίδια και παιδικά γέλια θα κατακλύσουν τον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής το Σάββατο 16 Μαΐου, καθώς το Bobos Arts Festival γιορτάζει δέκα χρόνια δημιουργίας με μια ολοήμερη γιορτή τέχνης και φαντασίας για όλη την οικογένεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2026

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με αφορμή την έκθεση Jeff Koons: "Αφροδίτη" του Lespugue, παρατηρούν, πειραματίζονται και εκφράζονται μέσα από τη γλυπτική, το σχέδιο, την αφήγηση, τον ήχο και την κίνηση.

Η ρομποτική μπαίνει σε δράση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Στη RoboXperience, οι επισκέπτες πειραματίζονται, παίρνουν αποφάσεις και γίνονται χειριστές και "εκπαιδευτές" ρομπότ μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Ηχορροές: AI και διαδραστική μουσική για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Μέσα από το πρίσμα του ΑΙ και μπαίνοντας σε ένα πολυαισθητηριακό παιχνίδι, οι συμμετέχοντες ξεκλειδώνουν με τα κλειδιά της μουσικής μαγικούς κόσμους.

15 χρόνια θερινού Καραγκιόζη στον Φλοίσβο

Ο μπερντές ανάβει δίπλα στο κύμα και ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα μας καλεί στο εξοχικό του! Για 15ο καλοκαίρι, το Πάρκο Φλοίσβου γεμίζει γέλιο, ατάκες και σκιές, χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους ονειρεμένες βραδιές.

Μάιος για όλη την οικογένεια: η Flux for Art μετατρέπει την πόλη σε σκηνή

Από τον Εθνικό Κήπο μέχρι το Πάρκο Ελευθερίας και την Πλάκα, κάθε Σαββατοκύριακο, τρεις χώροι γεμάτοι συμβολισμούς μετατρέπονται σε ζωντανά πεδία δράσης, όπου η σύγχρονη τέχνη συναντά το περιβάλλον, την ιστορία και τη βιωματική μάθηση.

Η καρδιά της τέχνης και του παιχνιδιού χτυπά στο The Summer Art Project του Plakas Kiddie Academy στη Νέα Σμύρνη

Ένα (άχαστο) δημιουργικό summer camp εικαστικών για παιδιά Δημοτικού διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία.