3 πράγματα να κάνεις με τα παιδιά αυτή την εβδομάδα (17-23/2)

Ο Δήμος Αθηναίων και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνουν υπέροχες δράσεις για να περάσετε όμορφα με τα παιδιά την ερχόμενη εβδομάδα.

Απόκριες

Τρίτη και Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου: Απόκριες στην Αθήνα!

Τρίτη, 17:00 - 18:00 & 18:00 - 19:00 | Κέντρο ∆ηµιουργικής Μάθησης Ευελπίδων "Μάσκες του Κόσμου"

Αποκριάτικα εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Τα παιδιά, αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη, δηµιουργούν µάσκες µε αφρικάνικα µοτίβα. ∆ηλώσεις συµµετοχής: 210 8840520 (∆ευτέρα - Παρασκευή, 11:00 - 18:00)

17:00 - 18:00 | Παιδική Βιβλιοθήκη Σταθµού Λαρίσης

Εργαστήρι κατασκευής µάσκας για παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω. Ελάτε να κατασκευάσουµε πολύχρωµες µάσκες και να παίξουµε. ∆ηλώσεις συµµετοχής: 210 8810884 (∆ευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 14:00)

Τετάρτη, 17:00 | Βρεφική - Νηπιακή Βιβλιοθήκη "Αποκριάτικες Μάσκες"

∆ράση για παιδιά ηλικίας από 4 έως 6 ετών. Ελάτε να διαβάσουµε ιστορίες για τις Απόκριες και να φτιάξουµε τις δικές µας αποκριάτικες µάσκες. ∆ηλώσεις συµµετοχής: 210 8829735 (∆ευτέρα - Παρασκευή, 11:00 - 15:00)

18:00 - 19:30 | Κέντρο ∆ηµιουργικής Μάθησης Αγίου Παύλου "Αποκριάτικες δημιουργίες με χαρτί και φαντασία!"

Εργαστήρι αποκριάτικων κατασκευών για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. ∆ηλώσεις συµµετοχής: 210 3412183 (∆ευτέρα - Παρασκευή, 11:00 - 18:00)

18:00 | Κέντρο ∆ηµιουργικής Μάθησης Σεπολίων "Αποκριάτικη φαντασία"

Παιδική αποκριάτικη εκδήλωση. Βάλτε τις µάσκες και τις στολές σας κι ελάτε στο αποκριάτικο πάρτι µας.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου: Παρέα με τις "Κυκλαδίτισσες"

Δύο Κυριακές το μήνα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει ξεναγήσεις στην έκθεση ειδικά διαμορφωμένες για γονείς με παιδιά 9-12 ετών. Οι οικογένειες περιηγούνται στην έκθεση και γνωρίζουν άγνωστες ιστορίες γυναικών των Κυκλάδων. Μέσα από αυτές τις ιστορίες κατανοούν τον ρόλο των γυναικών στις Κυκλάδες τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια ζωή στο πέρασμα των χρόνων.  Πώς από θεές της φύσης και της μητρότητας, στους προϊστορικούς χρόνους, έγιναν προστάτιδες της θάλασσας και των ναυτικών; Ποια αξιώματα είχαν οι Κυκλαδίτισσες στην ελληνιστική και τη ρωμαϊκή περίοδο; Ποιος ήταν ο ρόλος τους στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και ποια ήταν η συμβολή τους στην Επανάσταση; Μέσα από επιλεγμένα εκθέματα δίνονται απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, ενώ οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις για τους ρόλους που είχαν οι γυναίκες στα νησιά των Κυκλάδων.

23 Φεβρουαρίου (και 9 και 16 Μαρτίου, 6 και 27 Απριλίου), 10:00-11:00

Οικογένειες με παιδιά 9-12 ετών
Εισιτήριο €20 (έως 3 μέλη/οικογένεια)
Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά
Πληροφορίες: Τ. 210 7239438, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Mέγαρο Σταθάτου, Ηροδότου 1, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το ParaMana Puppet Theatre φέρνει το "Κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο" στο Cinobo Opera

Το ParaMana Puppet Theatre παρουσιάζει μια ποιητική παράσταση θεάτρου σκιάς για παιδιά και οικογένειες, με ζωντανές εικόνες, φως και μουσική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/10/2026

Το "Θα σ’ αγαπώ και του χρόνου" επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Arroyo

Ο Γούφης γιορτάζει τα γενέθλιά του σε μια διαδραστική παράσταση για βρέφη από 6 μηνών έως 2 ετών, με μουσική, παιχνίδι και εκπλήξεις.

3 μουσικοθεατρικές περιπέτειες για παιδιά

Φως, μουσική και σπουδαία διδάγματα στις παιδικές σκηνές της πόλης.

Μικροί εξερευνητές εν δράσει στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας υποδέχεται τον Νοέμβριο παιδιά 4 έως 7 ετών σε ένα πρόγραμμα δημιουργικής εξερεύνησης με τη μουσειοπαιδαγωγό Φωτεινή Γκουντοπούλου.

Του λύκου τα καμώματα φέρνουν τα παραμύθια αλλιώς στη σκηνή

Η Κοκκινοσκουφίτσα και τα Τρία Γουρουνάκια αποκτούν νέα οπτική σε μια διαδραστική παιδική παράσταση, όπου ο Λύκος διεκδικεί τη δική του δικαίωση.

"Οι Οργανούληδες" ξεναγούν τα παιδιά στο ανθρώπινο σώμα

Εννέα ξεχωριστοί χαρακτήρες μετατρέπουν σύνθετα ερωτήματα σε ζωντανές ιστορίες, ενώ ο νέος Οδηγός Υγείας μετατρέπει τη γνώση σε καθημερινή πράξη.

Η "Μωβ Ομπρέλα" της Άλκης Ζέη ανοίγει ξανά στο Θέατρο Πορεία

Η "Μωβ Ομπρέλα" της Άλκης Ζέη επιστρέφει στη σκηνή με νέα διανομή και σκηνοθεσία της Δήμητρας Λαρεντζάκη, από τις 18 Οκτωβρίου στο Θέατρο Πορεία.