"Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας" : Ένας πολύχρωμος και μυστηριώδης κόσμος ξαναζωντανεύει στο Embassy Theater

Με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τριανταμελή θίασο, δεκαμελή ορχήστρα και εντυπωσιακά video art θα ξανά ζωντανέψει στη σκηνή του Embassy Theater “Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας”.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας Πάνος Γιαννακόπουλος©

Δεν υπάρχει παιδί που να μην θέλει να γνωρίσει τον "Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας”! Από τις 23 Νοεμβρίου θα βρίσκεται, για 2η χρονιά, στο Embassy Theater για να μας παρασύρει σε ένα κόσμο παραμυθένιο, όπου βασιλεύει ένας παράξενος άνδρας. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης έχει αναλάβει το ρόλο-πρόκληση του Γουίλι Γουόνκα, του εκκεντρικού σοκολατοποιού που αποφασίζει να ξεναγήσει στο μυθικό του εργοστάσιο πέντε τυχερά παιδιά που θα καταφέρουν να βρουν το "χρυσό" εισιτήριο ανάμεσα σε εκατομμύρια σοκολάτες. Ένα από αυτά τα παιδιά είναι και ο Τσάρλι Μπάκετ, που υποδύονται εκ περιτροπής δυο χαρισματικά παιδιά, ο Σπύρος Ντούγιας και ο Γιώργος Καραμολέγκος, ενώ ο Πέτρος Ξεκούκης υποδύεται τον Παππού Τζο. Πρόκειται για μια θεατρική υπερπαραγωγή με τριανταμελή θίασο, δεκαμελή ορχήστρα και εντυπωσιακά video art, η οποία θα μας μεταφέρει στον συναρπαστικό κόσμο του μυθιστορήματος του Ρόαλντ Νταλ μέσα από την ελληνική εκδοχή του μιούζικαλ των Μαρκ Σάιμαν και Σκοτ Γουίτμαν, σε βιβλίο του Ντέιβιντ Γκρέιγκ.  Η απόδοση και η σκηνοθεσία έχουν την υπογραφή του Γιώργου Βάλαρη.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Για τη δημιουργία της σουρεαλιστικής ατμόσφαιρας του μυθικού εργοστασίου συμβάλουν η μουσική του Μαρκ Σάιμαν και τα σκηνικά από την Άννα Βεσκούκη, τα κοστούμια από την Παναγιώτα Κοκκορού. Η μουσική διεύθυνση είναι του Ηλία Καλούδη, η χορογραφία του Μάρκο Γιακουμόγλου, οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Video art από το Χ square lab. Στην παράσταση θα ακούσουμε τραγούδια από την κινηματογραφική ταινία των Λέσλι Μπρίκιους και Άντονι Νιούλι. Συμπρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Γιάννης Βογιατζάκης, Ελένη Δήμου, Λία Ζάιου, Πέτρος Ιωάννου, Στέλιος Κέλλερης, Μάριος Μαριόλος, Γιώργος Μαρτίνος, Ζέτα Μαστροδούκα, Μάντυ Μαστροδούκα, Αρμάν Eδουάρδος Μενετιάν, Εύα Σταμάτη, Δανάη Τσιρώνη, Φαίδων Φαρίντ, Αννα Φιλιππάκη, Γιώργος Φράγκος.

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας

Να σας θυμίσουμε την υπόθεση

Ο Τσάρλι Μπάκετ είναι ένα πολύ φτωχό αγόρι που ζει με τη μαμά του και τους τέσσερις παππούδες του σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Όλα αρχίζουν όταν η μικρή πόλη του Τσάρλι αναστατώνεται από την εμφάνιση ενός ζαχαροπλαστείου με τις διάσημες σοκολάτες Γουόνκα! Μεταμφιεσμένος ιδιοκτήτης ο εκκεντρικός Γουίλι Γουόνκα που ξαφνικά ανακοινώνει ότι θα ξανανοίξει τις πύλες του εργοστασίου του σε πέντε τυχερούς που θα βρουν το χρυσό χαρτάκι. Νικητές, ο λαίμαργος Αύγουστος Κλουπ, η κακομαθημένη Βερούκα Σολτ, η ποπ  ινφλουένσερ και σταρ της τσιχλόφουσκας Βιολέτα Μπορεγκάρ, ο εθισμένος τηλεορασόπληκτος Μάικ Τίβι και τελευταίος τυχερός ο σεμνός Τσάρλι Μπάκετ που λατρεύει  τις σοκολάτες Γουόνκα και πάντα ονειρευόταν να ζήσει από κοντά την εμπειρία της κατασκευής της σοκολάτας στο περίφημο εργοστάσιο Γουίλι Γουόνκα! Όταν οι πύλες ανοίξουν όλοι μαζί θα ξεκινήσουν ένα απρόβλεπτο ταξίδι στο παράξενο εργοστάσιο που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή τους, μέσα από τον κόσμο της φαντασίας του Γουίλι Γουόνκα, με ποτάμια ζεστής σοκολάτας, τρελούς σκίουρους στο εργοστάσιο με τα καρύδια, δάση με τεράστια χρωματιστά ζαχαρωτά και γλειφιτζούρια και άλλα υπέροχα μυστηριώδη σκηνικά τοπία, τα οποία αποκαλύπτονται από την ομάδα της περίεργης μικροσκοπικής φυλής των Ούμπα-λούμπα που φτιάχνουν τις περίφημες σοκολάτες Γουόνκα και δίνουν ένα απρόβλεπτο κωμικοδραματικό μάθημα ζωής στους τέσσερις υποψήφιους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πώς προστατεύουμε τα παιδιά από τα ατυχήματα με ζώα;

Δείτε εντός όλες τις οδηγίες ασφαλείας από το σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/09/2025

Ο Γιώργος Χατζηπιερής μας ταξιδεύει με τον "Τεμπέλη Δράκο" στο Ηρώδειο

Για 20 χρόνια, ο Γιώργος Χατζηπιερής και ο "Τεμπέλης Δράκος" αποτελούν φαινόμενο του παιδικού τραγουδιού, γεφυρώνοντας λογική και φαντασία με μουσικές που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Στις 11 Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο υποδέχεται τον Δράκο με Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Φοίβο Δεληβοριά και άλλους· διαβάστε όσα μας είπε.

Δύο νέα παιδικά βιβλία για τα ζώα από το Καλειδοσκόπιο

Τα παιδικά βιβλία "Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα" και οι "Τρεις φίλοι στο ποτάμι" μόλις κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με τον Αρκτούρο.

Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη

Νέοι τίτλοι για τους μικρούς αναγνώστες, από βιβλία λογοτεχνίας μέχρι γνώσεων και δραστηριοτήτων.

Halloween στην Τεχνόπολη και το Kids Radio Spooky Festival

Η πιο spooky, fun και οικογενειακή γιορτή της χρονιάς επιστρέφει για ένα χορταστικό διήμερο.

Νέα παιδικά -και όχι μόνο- βιβλία από το Μεταίχμιο

Κυκλοφόρησαν μόλις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο βιβλία δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικά βιβλία ανάγνωσης αλλά και ημερολόγιο-οδηγός εκπαιδευτικού κι ένα βιβλίο για γονείς.

Το PLAYMOBIL FunPark αποχαιρετά το καλοκαίρι με...αγροτικό στιλ

Το PLAYMOBIL FunPark στην Κηφισιά μεταμορφώνεται σε μια ζωντανή φάρμα, γεμάτη παιχνίδι, δημιουργία και γέλια για μικρούς και μεγάλους.