Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών για να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά τον ελεύθερό τους χρόνο αλλά και να διασκεδάσουν με το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Summer camp για παιδιά

Τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου και Αγίου Παύλου, καθώς και για πρώτη φορά το Κέντρο Δημιουργικής Κάτω Πετραλώνων υποδέχονται τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών (που έχουν γεννηθεί από το 2012 έως το 2017), από 17 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2024, για να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά τον ελεύθερό τους χρόνο αλλά και να διασκεδάσουν στο πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης που προσφέρει δωρεάν και αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων. 

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και συνδυάζει την χαρά του παιχνιδιού με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προάγουν τη δημιουργία και την ελευθερία της έκφρασης, αλλά και αθλητικές δράσεις.

Το πρόγραμμα της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου, Αγίου Παύλου και Κάτω Πετραλώνων, θα πραγματοποιηθεί για τέσσερις περιόδους (τέσσερις εβδομάδες), από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. και θα περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, εικαστικές δράσεις, μουσικοκινητική αγωγή, δραματοποίηση παραμυθιού, πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής, αερόβια άσκηση/αθλητικές δραστηριότητες (χούλα χουπ, φουσκωτές μπάλες, γιόγκα, κ.α.) και επιτραπέζια παιχνίδια.

Αναλυτικά οι περίοδοι:
1η περίοδος: 17- 21 Ιουνίου
2η περίοδος: 24- 28 Ιουνίου (*24/6 αργία)
3η περίοδος: 01 - 05 Ιουλίου
4η περίοδος:  08- 12 Ιουλίου

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/ περίοδο: 
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου| 2 ομάδες των 15 παιδιών η καθεμία
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Αγίου Παύλου|  20 παιδιά
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Κάτω Πετραλώνων| 20 παιδιά

Η πρωινή προσέλευση των παιδιών θα πραγματοποιείται από τις 8 π.μ. και η αποχώρηση από τις 2.30 μ.μ. έως τις 4 μ.μ. για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η εγγραφή στο εκάστοτε Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 - 5 μ.μ.

Οι εγγραφές θα γίνονται ανά περίοδο με σειρά προτεραιότητας και μόνο στην περίπτωση κενών θέσεων θα επανεγγράφονται παιδιά προηγούμενης περιόδου.

Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου Δήμου Αθηναίων:
Νορντάου 7, Γκύζη, τηλ.: 210 6433128
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Αγίου Παύλου Δήμου Αθηναίων:
Αγίου Παύλου 20-22, Σταθμός Λαρίσης, τηλ.: 210 3412183
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Κάτω Πετραλώνων:
Αθηνοδώρου 61, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3422642

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

10o Bobos Arts Festival στον Κήπο του Μεγάρου

Μουσικές, θεατρικά, σαπουνόφουσκες, παιχνίδια και παιδικά γέλια θα κατακλύσουν τον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής το Σάββατο 16 Μαΐου, καθώς το Bobos Arts Festival γιορτάζει δέκα χρόνια δημιουργίας με μια ολοήμερη γιορτή τέχνης και φαντασίας για όλη την οικογένεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2026

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με αφορμή την έκθεση Jeff Koons: "Αφροδίτη" του Lespugue, παρατηρούν, πειραματίζονται και εκφράζονται μέσα από τη γλυπτική, το σχέδιο, την αφήγηση, τον ήχο και την κίνηση.

Η ρομποτική μπαίνει σε δράση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Στη RoboXperience, οι επισκέπτες πειραματίζονται, παίρνουν αποφάσεις και γίνονται χειριστές και "εκπαιδευτές" ρομπότ μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Ηχορροές: AI και διαδραστική μουσική για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Μέσα από το πρίσμα του ΑΙ και μπαίνοντας σε ένα πολυαισθητηριακό παιχνίδι, οι συμμετέχοντες ξεκλειδώνουν με τα κλειδιά της μουσικής μαγικούς κόσμους.

15 χρόνια θερινού Καραγκιόζη στον Φλοίσβο

Ο μπερντές ανάβει δίπλα στο κύμα και ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα μας καλεί στο εξοχικό του! Για 15ο καλοκαίρι, το Πάρκο Φλοίσβου γεμίζει γέλιο, ατάκες και σκιές, χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους ονειρεμένες βραδιές.

Μάιος για όλη την οικογένεια: η Flux for Art μετατρέπει την πόλη σε σκηνή

Από τον Εθνικό Κήπο μέχρι το Πάρκο Ελευθερίας και την Πλάκα, κάθε Σαββατοκύριακο, τρεις χώροι γεμάτοι συμβολισμούς μετατρέπονται σε ζωντανά πεδία δράσης, όπου η σύγχρονη τέχνη συναντά το περιβάλλον, την ιστορία και τη βιωματική μάθηση.

Η καρδιά της τέχνης και του παιχνιδιού χτυπά στο The Summer Art Project του Plakas Kiddie Academy στη Νέα Σμύρνη

Ένα (άχαστο) δημιουργικό summer camp εικαστικών για παιδιά Δημοτικού διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία.