"Είμαστε Πάτσι": Τελευταίες παραστάσεις για την έξυπνη κωμωδία της Συντεχνίας του Γέλιου

Το έργο που πραγματεύεται το κοινωνικό θέμα της ισότητας των φύλων και των έμφυλων διακρίσεων ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεών του.

Είμαστε πάτσι

Εώς τις 31 Μαρτίου η κωμωδία "Είμαστε Πάτσι" του Φόλκερ Λούντβιχ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και με τις μουσικές της Αννης Θεοχάρη και της Χαράς Γιαννούλα, θα συνεχίσει να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερεότυπα που τα ακολουθούν. Πρόκειται για μια από τις παραστάσεις της σπουδαίας "Συντεχνίας του γέλιου", που διακρίνεται για το ευφάνταστο αλλά και συνειδητοποιημένο και πολιτικοποιημένο θέατρο για παιδιά και εφήβους ("Μορμόλης", "Μια γιορτή στου Νουριάν", "Πιο δυνατός κι απ' τον Σούπερμαν" κ.ά.). 

Είμαστε πάτσι
Κορίνα Διαμαντάκου©

H ξέφρενη κωμωδία που κέρδισε την προηγούμενη σεζόν το θεατρόφιλο κοινό με αλλεπάλληλα sold out πραγματεύεται το κοινωνικό θέμα της ισότητας των φύλων και των έμφυλων διακρίσεων. Με εργαλεία τη γόνιμη κριτική, τη λυτρωτική σάτιρα, το δημιουργικό προβληματισμό και με πολύ πολύ γέλιο, τα παιδιά καταρρίπτουν την κυρίαρχη λογική που διαχωρίζει και αποδίδει συγκεκριμένους ρόλους στο θηλυκό και στο αρσενικό.

Είμαστε πάτσι
Κορίνα Διαμαντάκου©

Η ιστορία

Μια εργαζόμενη μητέρα μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της, την Τζίνα και τον Μάρκο, μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Τα δυο παιδιά είναι ζωηρά, ανοιχτόμυαλα, ανεξάρτητα και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, στο σπίτι υπάρχει ένας φιλικός, συχνά χαρούμενος τόνος. Η  αμοιβαία βοήθεια είναι αυτονόητη, τα παιδιά γίνονται αποδεκτά ως συνεταιράκια, και είναι -κορίτσια και αγόρια- εξίσου υπεύθυνα για την οργάνωση και την εφαρμογή του νοικοκυριού. Μια σύγχρονη, προοδευτική οικογένεια… θα έλεγε κανείς. Ο μικρόκοσμός τους μπερδεύεται, όταν μια μέρα καταφθάνει ένας νέος "μπαμπάς" που παίζει τον αφέντη του σπιτιού και απαιτεί να τον υπακούν όλοι. Βέβαια, αυτός ο καινούριος "μπαμπάς" μοιάζει να ξεσπάει στο σπίτι μόνο τον θυμό και την επιθετικότητα που έχει εισπράξει ο ίδιος στον χώρο εργασίας του. Μέχρι που τα δυο πιτσιρίκια αποφασίζουν μια μέρα να προβάρουν μια "εξέγερση" και το σκάνε απ’ το σπίτι.

Είμαστε Πάτσι
Κορίνα Διαμαντάκου©

Παίζουν οι: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Χρήστου.

Η παράσταση παίζεται κάθε Κυριακή στις 2.30 μ.μ. στο Σύγχρονο Θέατρο.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Είμαστε πάτσι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Την ισότητα των φύλων και τις έμφυλες διακρίσεις θίγει η ξέφρενη κωμωδία με όχημα τη λυτρωτική σάτιρα, το δημιουργικό προβληματισμό, το γέλιο και τις μουσικές της Άννης Θεοχάρη και της Χαράς Γιαννούλα. Στο έργο μια εργαζόμενη μητέρα μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της, την Τζίνα και τον Μάρκο. Και τα δύο παιδιά είναι ζωηρά και ανοιχτόμυαλα, και την βοηθούν εξίσου στις δουλειές του σπιτιού. Τα πράγματα αλλάζουν όταν ένας νέος «μπαμπάς» έρχεται στη ζωή τους, αφού απαιτεί να τον υπακούν όλοι, ενώ μεταφέρει το θυμό που του προκαλεί η δουλειά του μέσα στο σπίτι. Μια μέρα τα δύο πιτσιρίκια αποφασίζουν να κάνουν τη δική τους «εξέγερση».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η "Νικολίνα μαθαίνει σκι" στο νέο βιβλίο των εκδόσεων Αγγελάκη

Ένα καλοκαιρινό παραμύθι για την αξία του να μην τα παρατάς από τη Μαρία-Γκεράλντα Ζύκα Νίκιτς σε εικονογράφηση Ιωάννας Καλοστεφάνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/07/2025

"Η Παναγία των Παρισίων" ζωντανεύει στο "Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Τη νέα σεζόν 2025-26 η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη παρουσιάζει με 20μελή θίασο το κορυφαίο έργο του Βίκτορος Ουγκό.

Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τέσσερις νέοι τίτλοι για μικρούς και πολύ μικρούς αναγνώστες μόλις κυκλοφόρησαν.

Sleepover στο Μουσείο Κοτσανά!

Το μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας καλεί τους μικρούς φίλους από 6 έως 12 ετών να συμμετάσχουν σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και να κοιμηθούν εκεί.

Χριστίνα Κουλουμπή: "Πιστεύω στην ομορφιά του θεάτρου για παιδιά που απευθύνεται και στους μεγαλύτερους"

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλά στο "α" για τις παραστάσεις που λαξεύει με αγάπη και για την επικείμενη περιοδεία της παράστασης "Μότσαρτ, Ο Μαγικός Αυλός".

Στη Σαντορίνη μαθαίνουμε να κάνουμε σινεμά μαζί

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης εμβαθύνει στις έννοιες της συνεργασίας και της κινηματογράφηση.