Μία ημέρα με εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Τα Κυψελάκια ηλικίας έως 12 ετών μαζί με τις οικογένειές τους, θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν μέσα από τέσσερις ξεχωριστές δράσεις που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατροπαιδαγωγικό παιχνίδι και αυτοσχεδιαστική κίνηση.

Τα Κυψελάκια διασκεδάζουν στην Αγορά

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, τα Κυψελάκια απολαμβάνουν μια ολόκληρη μέρα παιχνιδιού και δημιουργικής μάθησης στους χώρους της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, η οποία γεμίζει εκπαιδευτικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο.

Από τις 10 π.μ. μέχρι και τις 6.30 μ.μ., τα Κυψελάκια ηλικίας έως 12 ετών μαζί με τις οικογένειές τους, θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν μέσα από τέσσερις ξεχωριστές δράσεις που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατροπαιδαγωγικό παιχνίδι και αυτοσχεδιαστική κίνηση. 

Το πρόγραμμα

Τα παιδιά μαθαίνουν για το ποδήλατο

10-11.30 π.μ. & 12-1.30 μ.μ., Αίθριο | Για παιδιά ηλικίας 8-11 ετών

Τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα για το ποδήλατο μέσα σε 90 λεπτά, από τον οργανισμό "Πόλεις για Ποδήλατο". Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο ποδήλατο και γιατί; Ποιος είναι ο ρόλος του ποδηλάτου σήμερα και γιατί το χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο; Ποια είναι τα είδη του και πώς επιλέγω το δικό μου; Τι αξεσουάρ χρειάζομαι και πώς φροντίζω το ποδήλατό μου; Τι λέει ο ΚΟΚ για το ποδήλατο και τι πρέπει να ξέρω πριν βγω στο δρόμο; Επίσης, πώς ελέγχω το ποδήλατό μου πριν ξεκινήσω; Πώς στρίβω και πώς σταματάω; Πώς βελτιώνω τη δεξιοτεχνία μου;

Αυτά και άλλα πολλά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα παιδιά -αλλά και οι γονείς- με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, που έρχονται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης για να μας μάθουν τον ασφαλέστερο τρόπο να απολαύσουμε τον μαγικό κόσμο του ποδηλάτου μέσα από θεωρητικές γνώσεις και πρακτική εξάσκηση. 

Είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά

Τα Κυψελάκια διασκεδάζουν στην Αγορά

Μια σκιά στα βάθη της λίμνης!

2.30-4 μ.μ., Creative Lab 1 | Για παιδιά ηλικίας 6-10 ετών

Τι συμβαίνει στα βάθη μιας λίμνης και τι μπορεί να ταράσσει τα ήρεμα νερά της; Ετοιμαστείτε για ένα περιπετειώδες ταξίδι σε μία λίμνη γεμάτη μυστικά που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε! Με αφορμή τη θρυλική λίμνη του Λοχ Νες και το μυστήριο γύρω από τον μυθικό "κάτοικό" της, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης φιλοξενεί ένα θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι γεμάτο δραστηριότητες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά.

Είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά

Με πηλό και φαντασία

4-5 μ.μ., Creative Lab 2 | Για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών

Ο Άρης Σιχλιμίρης από το εργαστήριο κεραμικής "Πηλός", έρχεται με το πρόγραμμα "Με πηλό και φαντασία" για όλα τα παιδιά. Μικρές σφαίρες, φύλλα και κορδόνια από πηλό μεταμορφώνονται στα χέρια των παιδιών σε τρισδιάστατες μορφές με χρηστικό ή διακοσμητικό χαρακτήρα.

Είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά

Τα Κυψελάκια διασκεδάζουν στην Αγορά

Χορεύουμε;

5-6.30 μ.μ., Αίθριο | Για οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών

Το "Χορεύουμε;" είναι ένα οικογενειακό εργαστήρι αυτοσχεδιαστικής κίνησης, χορού και σωματικού θεάτρου από την ομάδα Ar(c)t, προσαρμοσμένο έτσι ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά και ενήλικες. 

Είσοδος ελεύθερη

Τα Κυψελάκια διασκεδάζουν στην Αγορά

Ζωγραφική για όλους!

10 π.μ.-6.30 μ.μ. | Για παιδιά όλων των ηλικιών

Από τις 10 π.μ. έως τις 6.30 μ.μ., τα Κυψελάκια κάθε ηλικίας ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική, γεμίζοντας την Αγορά με χρώμα.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.