Νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους βιωματικό έργο, "παίζουν" με χρώματα, πινέλα και δαχτυλομπογιές για να δημιουργήσουν τις δικές τους γραμμές, ενώ το έργο το έργο των ζωγράφων Paul Signac και Théo van Rysselberghe εμπνέει τα παιδιά στο εργαστήριο "Παίζοντας με το φως".

Νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Ο νέος κύκλος παιδικών δημιουργικών δράσεων του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ξεκινά το Σάββατο 20 Ιανουαρίου με τέσσερα πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών που θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 31 Μαρτίου, ενώ μια ακόμη ξεχωριστή δράση για παιδιά ηλικίας από 20 μηνών έως 3 ετών έρχεται να προστεθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου.

Στο εργαστήριο "Τι κρύβει ένα καπέλο;" τα παιδιά από 20 μηνών έως 3 ετών γνωρίζουν τον Karel Appel με τη βοήθεια της μουσικής και πειραματίζονται με νέες τεχνικές και υλικά, ενώ στο "Όπερα, σκούπες και χρώματα" τα παιδιά ηλικίας 3-4 ετών συναντούν τον Julian Schnabel ενεργοποιώντας τις σκέψεις και τις αισθήσεις τους. Στο "Μοτίβα στη φύση" παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών εμπνέονται από τον Αυστριακό καλλιτέχνη Friedensreich Hundertwasser, ενώ με αφορμή την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου", τα παιδιά ηλικίας 5-6 ετών και 9-12 ετών ανακαλύπτουν το μοναδικό έργο του Paul Signac στα εργαστήρια "Ένα μωσαϊκό, ο πουαντιγισμός!" και "Παίζοντας με το φως".

Τι κρύβει ένα καπέλο;

Νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Εργαστήριο για παιδιά από 20 μηνών έως 3 ετών και έναν γονέα/συνοδό
Κάθε Σάββατο από 10/2 έως 30/3 | 4-7 μ.μ. 

Στο νέο εργαστήριο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Τι κρύβει ένα καπέλο;", τα παιδιά από 20 μηνών έως 3 ετών μαζί με έναν γονέα/συνοδό γνωρίζουν τον καλλιτέχνη Karel Appel με τη βοήθεια της μουσικής και πειραματίζονται με νέες τεχνικές και υλικά. Με αφετηρία ένα μεγάλο καπέλο που κρύβει μαγικές πόλεις, τα παιδιά και οι γονείς/συνοδοί τους ανακαλύπτουν την ελευθερία που κυριαρχεί στο έργο του Appel και στη συνέχεια "παίζουν" με χρώματα, πινέλα και δαχτυλομπογιές για να δημιουργήσουν τις δικές τους γραμμές.

Κόστος συμμετοχής για ένα παιδί και έναν ενήλικα: 15€
Κόστος συμμετοχής για ένα παιδί και έναν ενήλικα για Young και Family Members: 12€

Όπερα, σκούπες και χρώματα

Νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Εργαστήριο για παιδιά 3-4 ετών και έναν γονέα/συνοδό
Κάθε Σάββατο από 20/1 έως 30/3 | 10-11 π.μ.

Στο δημιουργικό εργαστήριο "Όπερα, σκούπες και χρώματα", τα παιδιά ηλικίας 3-4 ετών μαζί με έναν γονέα/συνοδό έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο του καλλιτέχνη Julian Schnabel ενεργοποιώντας τις σκέψεις και τις αισθήσεις τους. Μετά από μια διαδραστική περιήγηση στο έργο του Schnabel με τη συνοδεία κλασικής μουσικής, τα παιδιά περνούν από το οπτικοακουστικό και απτικό ερέθισμα στη χειρονομιακή ζωγραφική και αφήνονται ελεύθερα να πειραματιστούν με υφάσματα, σκούπες και μπογιές, να λερωθούν και να χορέψουν, για να δημιουργήσουν μαζί με τους γονείς τους το δικό τους βιωματικό έργο.

Κόστος συμμετοχής για ένα παιδί και έναν ενήλικα: 15€
Κόστος συμμετοχής για ένα παιδί και έναν ενήλικα για Young και Family Members: 12€

Ένα μωσαϊκό, ο πουαντιγισμός!

Νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών
Κάθε Σάββατο από 20/1 έως 30/3 | 11.30 π.μ.-12.45 μ.μ.

Πόσες κουκκίδες καθαρού χρώματος αναμειγνύονται στο έργο του Paul Signac για να μας δώσουν αυτούς τους υπέροχους τόνους; Θα μπορούσαμε και εμείς να δημιουργήσουμε το δικό μας μοναδικό έργο, αντλώντας έμπνευση από το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη; Με αφορμή την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου", τα παιδιά ηλικίας 5 και 6 ετών θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά το έργο του Paul Signac και στη συνέχεια να δημιουργήσουν ένα αυτοσχέδιο μωσαϊκό πλακάκι, ανακαλύπτοντας την τεχνοτροπία του πουαντιγισμού. Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία, τα παιδιά μαθαίνουν να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα του υλικού.

Κόστος συμμετοχής: 14€
Κόστος συμμετοχής για Young και Family Members: 11€

Μοτίβα στη φύση

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών
Κάθε Κυριακή από 21/1 έως 31/3 | 10.30-11.45 π.μ.

Αντλώντας έμπνευση από τη μόνιμη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και συγκεκριμένα από το έργο του Αυστριακού καλλιτέχνη Friedensreich Hundertwasser, παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών ξεχνούν για λίγο τις ευθείες γραμμές και προσπαθούν να κατανοήσουν τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ελικοειδή σχήματα, τις παράξενες μορφές και τα φωτεινά και ιδιαίτερα έντονα χρώματα που απλώνονται σε κάθε δημιουργία του καλλιτέχνη και στη συνέχεια δημιουργούν χρωματικές συνθέσεις σε ξύλινες επιφάνειες, εμπλουτίζοντας τα έργα τους με μοτίβα.

Κόστος συμμετοχής: 14€
Κόστος συμμετοχής για Young και Family Members: 11€

Παίζοντας με το φως

Νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών
Κάθε Κυριακή από 21/1 έως 31/3 | 12.15-1.30 μ.μ.

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εμπνέεται από την περιοδική έκθεση "Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου", που παρουσιάζεται έως τις 7 Απριλίου, και καλεί τα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών να ανακαλύψουν το έργο των ζωγράφων Paul Signac και Théo van Rysselberghe. Στο δημιουργικό εργαστήριο "Παίζοντας με το φως", τα παιδιά μαθαίνουν πώς η δύναμη του φωτός αποτέλεσε αφορμή για έναν νέο τρόπο αναπαράστασης του κόσμου – για να μπορέσεις να τον δεις καθαρά, είναι απαραίτητη η απόσταση! Τα παιδιά αρχικά επισκέπτονται την περιοδική έκθεση και στη συνέχεια πειραματίζονται με μικρούς κόκκους χρώματος, τους βουτούν στο νερό και αυτοί ξεχύνονται σαν φως πάνω στον καμβά δημιουργώντας μοναδικά έργα τέχνης.

Κόστος συμμετοχής: 14€
Κόστος συμμετοχής για Young και Family Members: 11€

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.