Ιανουάριος με εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα πλούσιο και πρωτότυπο πρόγραμμα για το 2024, γεμάτο εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικά εργαστήρια και ξεναγήσεις.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείο Μαρία Κάλλας

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα πλούσιο και πρωτότυπο πρόγραμμα για το 2024, γεμάτο εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικά εργαστήρια και ξεναγήσεις, που απευθύνονται σε οικογένειες τα Σάββατα και σε σχολεία τις καθημερινές, έχοντας πάντα βασικό πρωταγωνιστή το παιδί με σκοπό να δημιουργηθεί μια εναλλακτική μουσειακή εμπειρία που θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες στον κόσμο της μεγάλης σοπράνο και της όπερας.

Τα Σάββατα του Ιανουαρίου στο Μουσείο Μαρία Κάλλας 

"Δημιουργώ το δικό μου κοστούμι" | 13/1 & 20/1 | 3 έως 5 ετών: 10.30-11.30 π.μ. | 6 έως 10 ετών: 11.30 π.μ.-12.30 μ.μ.

Πόσα διαφορετικά κοστούμια μπορεί να είχε η ντίβα της όπερας; Από τι υφάσματα φαντάζεσαι ότι ήταν ραμμένα; Σε τι διαφέρει άραγε ένα κοστούμι μόδας από ένα κοστούμι θεάτρου; Χρώματα, υλικά, σχήματα και πολλά άλλα ξεπηδούν από τις προθήκες του μουσείου και συναντούν παιδιά και συνοδούς για να δημιουργήσουν τα δικά τους φανταστικά κοστούμια. Ποια είναι άραγε η ιστορία του κάθε κοστουμιού; Τι ρόλο φαντάζεσαι να ερμηνεύεις όταν το φοράς; Πρόκειται για ένα εικαστικό εργαστήριο με τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού.

Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήριο: 20 παιδιά | Κόστος συμμετοχής: 8€ το παιδί και εισιτήριο μουσείου ο/η συνοδός

Εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείο Μαρία Κάλλας

Τα Σάββατα το απόγευμα το Μουσείο αφηγείται

"Ο Καρυοθραύστης: Η ορχήστρα διηγείται" της Katy Flint, εκδόσεις Πατάκη | 20/1 | 5 έως 7 ετών: 3-4 μ.μ. 

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας υποδέχεται τη νέα χρονιά μαζί με την ιστορία του Καρυοθραύστη. Το παραμύθι του Έρνστ Χόφμαν με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι, θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της μικρής Κλάρας μέσα από μια δημιουργική αφήγηση, γεμάτη θεατρικές και μουσικές τεχνικές, εικαστικά παιχνίδια και κίνηση.

Μια διαδραστική αφήγηση για οικογένειες με παιδιά 5 έως 7 ετών που όλοι μαζί μικροί μεγάλοι θα ταξιδέψουν και θα δημιουργήσουν τους δικούς τους φανταστικούς κόσμους.

Κόστος συμμετοχής: 7€ το παιδί και είσοδο μουσείου ο/η συνοδός

Σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας 2024

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας υποδέχεται τα σχολεία της χώρας και παρουσιάζει τα ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για σχολικές ομάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), για το 2024. Οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν μέσα από εικαστικά, μουσικοκινητικά, θεατρικά και πολλά άλλα παιχνίδια μυστηρίου και τέχνης τον κόσμο της όπερας και της μεγάλης ντίβας. Να εξερευνήσουν ένα μουσείο προσωπικότητας και παραστατικών τεχνών και να βουτήξουν στον κόσμο της τέχνης. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκινούν από 18 Ιανουαρίου 2024 και θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. 

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση, Τρίτη – Παρασκευή 10 π.μ.-3 μ.μ. (Τηλ. 210 44 04 204)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.