"Η μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων": Έξτρα παραστάσεις για την παιδική κωμωδία του Πέτρου Καφαντόγια

Η παράσταση, που ταξιδεύει τους μικρούς θεατές στον μαγικό κόσμο των καλικαντζάρων, προσθέτει δύο παραστάσεις λίγο πριν το τέλος της χρονιάς.

Η μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων

"Η μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων", η οποία ταξιδεύει τους μικρούς θεατές στον  μαγικό κόσμο των καλικαντζάρων, μετά την αυξημένη ζήτηση εισιτηρίων, συνεχίζει με δύο έξτρα παραστάσεις (31/12, 4-4.50 μ.μ., 5-5.50 μ.μ.) στο Θέατρο της Ημέρας. Πρόκειται για μια παιδική κωμωδία η οποία γράφτηκε και σκηνοθετείται από τον ποιητή–θεατρικό συγγραφέα Πέτρο Καφαντόγια της ομάδας "Μικρός Αριστοφάνης" και απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 10 ετών.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ολόκληρη τη Γη κόντευαν Χριστούγεννα. Παντού είχε χιονίσει και τα παιδιά όλου του κόσμου περίμεναν με ανυπομονησία να έρθει ο 'Αι Βασίλης με το έλκηθρό του από τον ουρανό και κατεβαίνοντας μαγικά μέσα από την καμινάδα του κάθε σπιτιού, να αφήσει τα δώρα τους κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.

Η μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων

Όμως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την παραμονή, αυτοί οι σκανταλιάρηδες οι καλικάντζαροι που ήθελαν να αρπάξουν από τον 'Αι Βασίλη τα δώρα των παιδιών ώστε η μαγεία των Χριστουγέννων να χαθεί για πάντα, δεν θα κάθονταν με σταυρωμένα χέρια. Τι σκανταλιά να κάνουν όμως όταν ξέρουν από πριν πως ό,τι και να σκαρφιστούν, ο 'Αι Βασίλης πάντα τους ξεγλιστρά  από οποιαδήποτε παγίδα κι αν του στήσουν και μοιράζει τα δώρα των παιδιών πάντα στην ώρα του….

Η μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων

Μαζεύτηκαν λοιπόν και έκαναν συμβούλιο για να αποφασίσουν τίνος καλικάντζαρου η σκανταλιά θα ήταν εκείνη όπου αν πετύχει, επιτέλους φέτος θα τα κατάφερναν. Πολλές ιδέες ακούστηκαν αλλά καλύτερη ήταν του Τζο, στον οποίο και ανέθεσαν να φέρει εις πέρας την παράτολμη αποστολή του και να έτσι να καταστρέψει τη μαγεία των Χριστουγέννων για  πάντα. Θα τα καταφέρει άραγε;

Ερμηνεύουν οι Αντώνης Καφαντόγιας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Πέτρος Καφαντόγιας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 50 '

Ο καλικάντζαρος Τζο παρουσιάζει στο συμβούλιο την καλύτερη σκανταλιά έτσι ώστε οι καλικάντζαροι να αρπάξουν επιτέλους τα δώρα από τον Άϊ Βασίλη πριν καταφέρει να τα παραδώσει στα παιδιά, στη διαδραστική παράσταση για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.