"Η βασίλισσα του χιονιού" έρχεται στο Ακροπόλ

Το κλασικό αριστούργημα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του αγαπημένου παραμυθά εκατομμυρίων παιδιών, μεταμορφώνει τη σκηνή του θεάτρου σε ένα χριστουγεννιάτικο τοπίο.

Η βασίλισσα του χιονιού © Patroklos Skafidas

"Η βασίλισσα του χιονιού", το κλασικό αριστούργημα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του αγαπημένου παραμυθά εκατομμυρίων παιδιών, ανεβαίνει στο Ακροπόλ (από 9/12). Η σκηνή του θεάτρου μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικο θεατρικό τοπίο. Κοστούμια εποχής, άμαξες, παλάτια, κούκλες μπαλαρίνες, στρατιώτες, τυμπανιστές, πουλιά ακροβάτες, μεταφέρουν τις καρδιές μας σε Χριστούγεννα που όλοι ονειρευόμαστε!

Η βασίλισσα του χιονιού
© Patroklos Skafidas

Η σκηνοθέτρια Ειρήνη Ιακώβου καταφέρνει για άλλη μια φορά να αγγίξει με ζεστασιά τις καρδιές των παιδιών διδάσκοντας και ενθαρρύνοντας τους μικρούς θεατές στη δύναμη του καλού. Οι επιλογές του συνθέτη Θωμά Καραχάλιου "ντύνουν" την παράσταση με αποσπάσματα από τις πιο γνωστές μουσικές του κόσμου, που κορυφώνουν τα συναισθήματα. Οι εμπνευσμένες χορογραφίες της Σμαρώς Κεπαπτσόγλου, καθώς και οι ερμηνείες του εκλεκτού δεκαμελούς θιάσου, συμπληρώνουν την ομορφιά της παράστασης. Μια παράσταση που θα φωτίσει, με τρόπο ευαίσθητο όσο και πρωτότυπο, τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η βασίλισσα του χιονιού
© Patroklos Skafidas

Λίγα λόγια για το έργο

Οι μικροί Κάι και Γκέρντα ακούνε από τη γιαγιά την ιστορία για την βασίλισσα του χιονιού όταν ο Κάι αμφισβητεί τη δύναμη της. Τότε εκείνη παγώνει την καρδιά του, κάνοντάς τον να βλέπει μόνο την άσχημη πλευρά των πραγμάτων και τελικά τον παρασύρει, σκλάβο στο παγερό παλάτι της. Η αγαπημένη του Γκέρντα όμως θα σκίσει τα βουνά, θα περάσει θάλασσες και ποταμούς, θα καταφέρει να βρει τον αγαπημένο της Κάι και θα  γυρίσουν πίσω στη φτωχογειτονιά τους. Σ’ αυτή τη μίζερη φτωχογειτονιά, με τις στέγες που στάζουν, και τα σκοτεινά στενά δρομάκια, θα δημιουργηθούν οι εστίες του φωτός. Γιατί στο τέλος το πνεύμα και η καλοσύνη  της ψυχής νικάει. Νικάει την αδιαφορία, την απόγνωση, τη ματαιοδοξία, τον  εγωισμό… Μια ιστορία για τη δύναμη της φιλίας, την σκληρότητα που φέρνει η μοναξιά και τη διαρκή πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό. 

Στον ρόλο-έκπληξη του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν θα δούμε τον Γιώργο Γιαννόπουλο. Στη σκηνή τον πλαισιώνουν οι Στέλιος Καραγεωργίου, Σμαρώ Κεπαπτσόγλου, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Σταυρούλα Καμνή, Κωνσταντίνος Κατσούδας, Σταύρος Μπούτσικας, Νεφέλη Σιούφα, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης.

Προπώληση με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η βασίλισσα του χιονιού

  • Παραμύθι

Οι μικροί Κάι και Γκέρντα ακούνε από τη γιαγιά την ιστορία για την βασίλισσα του χιονιού όταν ο Κάι αμφισβητεί τη δύναμη της. Τότε εκείνη παγώνει την καρδιά του, κάνοντάς τον να βλέπει μόνο την άσχημη πλευρά των πραγμάτων και τελικά τον παρασύρει, σκλάβο στο παγερό παλάτι της. Η αγαπημένη του Γκέρντα όμως θα σκίσει τα βουνά, θα περάσει θάλασσες και ποταμούς, θα καταφέρει να βρει τον αγαπημένο της Κάι και θα γυρίσουν πίσω στη φτωχογειτονιά τους. Σ’ αυτή τη μίζερη φτωχογειτονιά, με τις στέγες που στάζουν, και τα σκοτεινά στενά δρομάκια, θα δημιουργηθούν οι εστίες του φωτός! Διότι στο τέλος το πνεύμα και η καλοσύνη της ψυχής νικάει. Νικάει την αδιαφορία, την απόγνωση, τη ματαιοδοξία, τον εγωισμό. Μια ιστορία με μουσική και χορό για τη δύναμη της φιλίας, την σκληρότητα που φέρνει η μοναξιά και τη διαρκή πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.