Δείτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για τον Νοέμβριο

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Ακούστε! Παίζω Μουσική! | Για βρέφη και παιδιά 6 μηνών-5,5 ετών

Προβάλλοντας την αναγκαιότητα να εκτεθεί ένα άτομο σε ένα πλούσιο μουσικά περιβάλλον όσο το δυνατόν νωρίτερα, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μουσικής Αγωγής "Ευμουσία", υλοποιείται το εργαστήρι "Ακούστε! Παίζω Μουσική!" απευθυνόμενο σε γονείς με βρέφη και παιδιά νηπιακής ηλικίας. Με τη μουσικοπαιδαγωγό Δέσποινα Σκανδαλάκη.

Η κάθε ηλικιακή ομάδα συμμετέχει σε έναν κύκλο 8 συναντήσεων:

Τμήμα για βρέφη 6-18 μηνών
4/11, 16/12, 27/1, 11/2*, 30/3, 20/4, 18/5, 8/6
Σάββατο, 12.30-1.15 μ.μ.
*Κυριακή, 10-10.45 π.μ.

Τμήμα για νήπια 18 μηνών-3,5 ετών
4/11, 16/12, 27/1, 11/2*, 30/3, 20/4, 18/5, 8/6
Σάββατο, 1.30-2.15 μ.μ.
*Κυριακή, 11-11.45 π.μ.

Τμήμα για νήπια 3,5-5,5 ετών
4/11, 16/12, 27/1, 11/2*, 30/3, 20/4, 18/5, 8/6
Σάββατο, 2.30-3.15 μ.μ.
*Κυριακή, 12-12.45 μ.μ.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Εξερευνώντας τις αισθήσεις | Για βρέφη 12-24 μηνών

Διεγείροντας τις αισθήσεις των λιλιπούτειων φίλων μας, προσφέροντας μία ποικιλία ερεθισμάτων, που εστιάζουν στην αφή, την όσφρηση, την όραση, την ακοή και τη γεύση, τους βοηθάμε να αντιληφθούν το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν. Με την ηθοποιό και εμψυχώτρια Μαρίζα Τσάρη.

Σάββατο 25/11, 11 π.μ.-12 μ.μ. και 1-2 μ.μ.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ανακαλύπτοντας τις τέχνες | Για παιδιά 2-4 ετών

Για δέκατη πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, παίζοντας και αλληλεπιδρώντας, παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο. Με τη μουσειοπαιδαγωγό-νηπιαγωγό Σπυριδούλα Χρόνη.

Κύκλος 2: 4, 11, 18/11
Σάββατο, 10.30-11.30 π.μ.

Ταξίδι στο κέντρο των βιβλίων | Για παιδιά 4-6 ετών

Εργαστήρι φιλαναγνωσίας για παιδιά.
Ένα εργαστήρι που γεννήθηκε από την αγάπη για το βιβλίο και τις ιστορίες. Με όχημα την δύναμη του προφορικού λόγου και το παιχνίδι, κάθε συνάντηση αποτελεί και μια στάση στη χώρα των βιβλίων και στα μεγάλα έργα της κλασικής λογοτεχνίας. Κάθε μήνα και μια διαφορετική συνάντηση, κάθε μήνα και ένα διαφορετικό ταξίδι με βιβλία που ταιριάζουν σε κάθε εποχή. Σχεδιασμός-υλοποίηση-εμψύχωση: Παραμυθοκόρες Αντωνία Βέλλιου, Βασιλεία Βαξεβάνη.

26/11, Αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη
Κυριακή, 12-1.30 μ.μ.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Θεατρικό Εργαστήρι Παραμυθένιων Ονείρων | Για παιδιά 4-8 ετών

Ένα θεατρικό εργαστήρι, όπου αξιοποιεί τις διηγήσεις, το βίντεο, τους μουσικούς ήχους, τους αυτοσχεδιασμούς, τη ζωγραφική, την παντομίμα, τον χορό αλλά και τη μεταμφίεση με ενδύματα και υφάσματα. Τα παιδιά γνωρίζουν τον μαγικό κόσμο της τέχνης και των παραμυθιών μέσα από την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση και τη διάδραση με την ομάδα. Με την θεατρολόγο- θεατροπαιδαγωγό Ευθυμία Καραγιαννοπούλου.

3/11 "Η πριγκίπισσα Άνοιξη και η πολύχρωμη νεράιδα"
10/11 "Οι τέσσερις βασίλισσες και ο μαγεμένος Πήγασος"
24/11 "Αυτοσχεδιάζοντας με την όμορφη Χιονάτη"
Παρασκευή, 6-7.30 μ.μ.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Άκου! Ένας πίνακας τραγουδάει… | Για παιδιά 5-7 ετών

Εικόνες που εξιστορούν, ιστορίες που τραγουδιούνται και αναπάντεχες συμπτώσεις μας οδηγούν, σε ένα διαφορετικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Με τον μουσικό, μουσικοπαιδαγωγό Γιάννη Ψαριώτη και την εικαστικό, αρχ. εσωτερικών χώρων και σχεδιάστρια αντικειμένων Ιωάννα Μπουλούγαρη.

Ενότητα 2: 11,18/11, Pablo Picasso
Σάββατο, 3-4 μ.μ.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Αθηνοπεριπέτειες στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη! | Για οικογένειες με παιδιά 5-11 ετών

Τα παιδιά θα περιπλανηθούν στα μονοπάτια των λόφων μουσών και της Πνύκας, και θα ανακαλύψουν φοβερούς ήρωες, όπως τον Σωκράτη, τον Περικλή, τον Πάνας με τις νεράιδες και τον Άγιο Δημήτριο. Οι Αθηνοπεριπέτειες έρχονται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη και αφορούν διαδρομές στην περιοχή της Πνύκας, οι οποίες πραγματοποιούνται από τη συγγραφέα Σοφία Αλεξίου σε συνεργασία με ξεναγούς- μουσειοπαιδαγωγούς.

19/11
Κυριακή, 11 π.μ.-1 μ.μ.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Taking Up Space | Για παιδιά 7-12 ετών

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ανεξερεύνητες από το ευρύ κοινό Ελληνίδες ζωγράφους και γλύπτριες, να πειραματιστούν µε διαφορετικά υλικά και ετερόκλιτες τεχνικές και να εμπνευστούν από το έργο τους, δημιουργώντας πρωτότυπα εικαστικά έργα. Σχεδιασµός Προγράµµατος: Χριστίνα Μπότσου. Μουσειοπαιδαγωγοί: Αναστασία Αγάθου, Δώρα Βασιλάκου, Μυρτώ Κακαρά, Χριστίνα Μπότσου.

5/11, Χρύσα (Βαρδέα)
Κυριακή, 12-1.30 μ.μ.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

All Star Game: Ο κόσμος της ελληνικής μυθολογίας σε RPG | Για παιδιά 7-12 ετών

Κάθε παιδί "γίνεται" ένας από τους πιο διάσημους ήρωες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και μαζί με μια all-star ομάδα ηρώων, από τον Θησέα ως τον Ηρακλή, αντιμετωπίζουν τέρατα, λύνουν γρίφους, συνεργάζονται και παλεύουν για να φέρουν εις πέρας τις αποστολές που θα βρεθούν στο δρόμο τους. Θα χρειαστούν όλες τις δυνάμεις και τα όπλα τους, θα επιστρετεύσουν κάθε τέχνασμα και πάνω από όλα θα πρέπει να μάθουν να δουλεύουν μαζί για να σώσουν τον κόσμο. Οδηγοί τους σε αυτό το ταξίδι οι έμπειροι εμψυχωτές και Game Masters Βασιλεία Βαξεβάνη και Άκης Τριανταφύλλου που θα αφηγούνται την ιστορία και θα τους βοηθούν απέναντι σε κάθε πρόκληση.

5, 19, 26/11, 3, 10, 17/12
Κυριακή, 5-7 μ.μ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Μαρία Κάλλας. Ανανεώνοντας την Όπερα στον 20ο αιώνα | Για ενήλικες

Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, συνεχίζεται ο αφιερωματικός κύκλος στη μεγάλη λυρική καλλιτέχνιδα, εξερευνώντας πώς ανανέωσε με το καλλιτεχνικό της στίγμα την Όπερα στον 20ο αιώνα και πώς το αποτύπωμά της δονείται μέχρι το σήμερα. Μέσα από βίντεο και ηχογραφήσεις της παρακολουθούμε τη ζωή και την πορεία της, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον σε δύο ρόλους που άφησε τη σφραγίδα της: Τραβιάτα του Βέρντι και Τόσκα του Πουτσίνι. Με τη σοπράνο και θεατρολόγο Κάτια Πάσχου.

7, 14/11
Τρίτη, 6-8 μ.μ.

Σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας | Για ενήλικες

Ο συμμετέχων εξοικειώνεται με την αισθητική της σύγχρονης φωτογραφίας, διερευνά τις δυνατότητες του φωτογραφικού μέσου, μαθαίνει να πλαισιώνει την εικόνα μέσα από την καλλιτεχνική διαδικασία ως ένα έργο τέχνης και ανακαλύπτει τη ματιά σημαντικών φωτογράφων που επηρέασαν τη δυναμική εξέλιξη της φωτογραφίας. Με τον φωτογράφο Βασίλη Γεροντάκο.

7/11 | Όλα είναι δρόμος: Saul Leiter, Ernst Haas, Harry Gruyaert, Alex Webb
14/11 | Still life: Η ασάλευτη ζωή
21/11 | Επιστροφή στην Ποίηση
28/11 | Ιάπωνες φωτογράφοι : Shomei Tomatsu, Daido Moriyama, Keiichi Tahara

Τρίτη, 7-9 μ.μ.
Πραγματοποιείται μέσω zoom

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους | Για ενήλικες

Συναντήσεις δραματοθεραπείας και εικαστικών. Η δραματοθεραπεύτρια Βάσω Πάπαλη και η εικαστικός Κλεώνη Μανουσάκη μάς προσκαλούν σε μια θεραπευτική ομάδα βραχείας διάρκειας με πεδίο εξερεύνησης το ομώνυμο βιβλίο της Clarissa Pinkola Estes, "Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους".

9/11, Το ασχημόπαπο- Όταν βρίσκεις την αγέλη σου
Πέμπτη, 6-9 μ.μ.

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Στο καταφύγιο της τέχνης | Για ενήλικες

Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες.
Το Ίδρυμα Β. &Μ. Θεοχαράκη αναβιώνει πέντε από τις σημαντικότερες εκθέσεις τέχνης  που διοργανώθηκαν στους εκθεσιακούς του χώρους, μέσα από την πρωτότυπη δράση "Στο καταφύγιο της τέχνης – Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες". Με την ιστορικό και παιδαγωγό πολιτισμού Κατερίνα Ρογκάκου, τον μουσικοπαιδαγωγό και συγγραφέα Παναγιώτη Τσιρίδη και την μουσικό Δήμητρα Κοκκινοπούλου.

18/11, "Νικόλαος Γύζης. Ο μεγάλος ζωγράφος"
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε το 2012-2013 σε επιμέλεια Τάκη Μαυρωτά.
Σάββατο, 8.30-10 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.