10 χρόνια "Τόπι": Η θεατρική ομάδα γιορτάζει με δύο παιδικές παραστάσεις

Με τις παραστάσεις "Αίσωπος φτου και βγαίνω" και "Καρυοθραύστης" γιορτάζει την επέτειο λειτουργίας της η βραβευμένη θεατρική ομάδα στο "Bios".

Θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ

Με τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις "Αίσωπος, φτου και βγαίνω" και "Καρυοθραύστης" γιορτάζει φέτος 10 χρόνια δημιουργίας η θεατρική ομάδα Τόπι στο θέατρο Bios. 

Θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ

 

"Αίσωπος, φτου και βγαίνω"

Η παράσταση αυτή (που έχει ήδη ξεκινήσει) είναι μια διαφορετική προσέγγιση των ιστοριών του Αισώπου σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Πλειώνη. Ένα λιοντάρι που τραγουδά ραπ, ένας ερωτευμένος τζίτζικας, μια αλεπού ινφλουένσερ, ένα μυρμήγκι με ιδανικά, μια αρκούδα που ψιθυρίζει μυστικά, ένας γάιδαρος που θέλει να αλλάξει ζωή είναι μερικοί από τους ήρωες της παράστασής μας που έχει ως φόντο ένα πανέμορφο δάσος. Μια ευκαιρία για τα ζώα να μας δώσουν μαθήματα ζωής. Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη ανατροπές, παιχνίδι, διάδραση, χρήση θεατρικής μάσκας και μουσική, που προτείνεται για παιδιά ηλικίας 3 έως... 99 χρονών. 

Θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ

 

"Καρυοθραύστης"

Το γνωστό χριστουγεννιάτικο παραμύθι  έρχεται για τρίτη χρονιά και είναι βασισμένο πάνω στο κείμενο του Ε. Τ. Αμ. Χόφμαν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πλειώνη. Το έργο αφηγείται τη μαγική ιστορία της Κλάρας, που μοιάζει με ένα όνειρο. Παραμονή Χριστουγέννων και αυτό που κυριαρχεί είναι η προσμονή για το άνοιγμα των δώρων, ανάμεσα στα οποία και ένας καρυοθραύστης. Η ιστορία περιλαμβάνει μια μάχη με την βασίλισσα των ποντικιών, τα μάγια που λύθηκαν μετά την μάχη και το απίστευτο ταξίδι στο κόσμο των ζαχαρωτών. Και, φυσικά, τον χορό με την μουσική του Τσαϊκόφσκι.

Προπώληση εισιτηρίων για το "Αίσωπος, φτου και βγαίνω" με ένα κλικ εδώ, και για τον "Καρυοθραύστη" με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αίσωπος Φτου και βγαίνω

  • Σύνθεση Μύθων
  • Διάρκεια: 65 '

Η βραβευμένη θεατρική ομάδα γιορτάζει δέκα χρόνια πορείας με μια διαφορετική προσέγγιση των ιστοριών του Αισώπου σε παράσταση γεμάτη ανατροπές, παιχνίδι, διάδραση, χρήση θεατρικής μάσκας και μουσική. Ένα λιοντάρι που τραγουδά ραπ, ένας ερωτευμένος τζίτζικας, μια αλεπού ινφλουένσερ, ένα μυρμήγκι με ιδανικά, μια αρκούδα που ψιθυρίζει μυστικά, ένας γάιδαρος που θέλει να αλλάξει ζωή είναι μερικοί από τους ήρωες που πρωταγωνιστούν στο έργο και ετοιμάζονται να μας δώσουν μαθήματα ζωής.

Bios

Πειραιώς 84

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.