Το "Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;" έρχεται στο "Λαμπέτη"

Φέρνοντας μας αντιμέτωπους με ρεαλισμό αλλά και τρυφερότητα με ζητήματα που απασχολούν τους εφήβους και όσους τους περιβάλλουν, το σπουδαίο έργο του Μαρκ Χάντον ανεβαίνει από το Νοέμβριο, διασκευασμένο για εφήβους και ολόκληρη την οικογένεια.

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα; © Αγγελική Κοκκοβέ

Η Θεατρική Ομάδα "Μυθωδία" τον Νοέμβριο ξεκινά τη συνεργασία της με τον υπερσύγχρονο χώρο του ιστορικού θεάτρου "Λαμπέτη", όπου θα παρουσιάσει το σπουδαίο έργο του Μαρκ Χάντον "Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;" σε διασκευή και σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη και θεατρική προσαρμογή του Σάιμον Στίβενς.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Δελετζέ, Θωμάς Θάνος, Μάχη Μακρίδου, Μάριος Μαριόλος, Φάνης Μιλλεούνης, Στέφανος Παπατρέχας, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Γεράσιμος Σκαφίδας, Νίκη Σκιαδαρέση. 

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;
© Αγγελική Κοκκοβέ

Το βιβλίο του Μαρκ Χάντον αμέσως μετά την έκδοσή του μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έχει ήδη κατακτήσει δεκάδες βραβεία παγκοσμίως (Guardian children's fiction prize, Booktrust fiction prize WH Smith 2004, Whitbread book of the year). Διασκευάστηκε για το θέατρο από τον Σάιμον Στήβενς, έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της ευρωπαϊκής δραματουργίας και εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του παγκόσμιου θεάτρου τα τελευταία χρόνια.

Το "Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;" αποτελεί το ημερολόγιο που κρατά με τη παρότρυνση της αγαπημένης του δασκάλας, ο Κρίστοφερ Μπουν, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού. Ο Κρίστοφερ ξέρει πολλά για τα μαθηματικά και τη φυσική και ελάχιστα για τους ανθρώπους. "Φτιάχνει χάρτες και σχεδιαγράμματα, λατρεύει τα αστυνομικά μυθιστορήματα και το κόκκινο χρώμα. Δεν του αρέσει το κίτρινο και το καφέ, δεν αντέχει να τον αγγίζουν και δεν μπορεί να πει ψέματα." Η ιστορία του ξεκινά ως ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Ένα βράδυ βρίσκει νεκρό τον Ουέλινγκτον, το σκύλο της γειτόνισσάς του κι αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο. Η έρευνα όμως αυτή, αναπάντεχα, θα τον οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας μεγάλης αλήθειας για την χαμένη από καιρό μητέρα του.

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;
© Αγγελική Κοκκοβέ

Σε όλη αυτή την απρόσμενη περιπέτεια, ο Κρίστοφερ καλείται να αποκωδικοποιήσει τον ακατανόητο κόσμο των "μεγάλων" και να επιβιώσει μέσα σε αυτόν. Τα συναισθήματα και οι ανθρώπινες σχέσεις αποδεικνύονται πιο περίπλοκα από την αστροφυσική κι αυτός ο γρίφος δε μοιάζει με μαθηματική πράξη. Η συγκινητική του ιστορία μας φέρνει αντιμέτωπους με ρεαλισμό αλλά και τρυφερότητα με ζητήματα που απασχολούν τους εφήβους και όσους τους περιβάλλουν, όπως η αναζήτηση της ταυτότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις και κυρίως η δυσκολία στην επικοινωνία. Η ιστορία του Κρίστοφερ ξεκινά ως αστυνομικό μυθιστόρημα αλλά καταλήγει σε μια συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη συνάντηση με ένα άλλο "σύμπαν" σκέψης και ύπαρξης. Ένα μάθημα ζωής που μας προκαλεί να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός ιδιαίτερου εφήβου. Όπως, λίγο ή πολύ, είναι όλοι.

Προπώληση εισιτηρίων more.com.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;», το βιβλίο του Μαρκ Χάντον που έρχεται σε θεατρική μορφή, αποτελεί το ημερολόγιο που κρατά με τη παρότρυνση της αγαπημένης του δασκάλας, ο Κρίστοφερ Μπουν, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού. Η ιστορία του ξεκινά ως ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Ένα βράδυ βρίσκει νεκρό τον Ουέλινγκτον, το σκύλο της γειτόνισσάς του κι αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο. Η έρευνα όμως αυτή, αναπάντεχα, θα τον οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας μεγάλης αλήθειας για την χαμένη από καιρό μητέρα του. Σε όλη αυτή την απρόσμενη περιπέτεια, ο Κρίστοφερ καλείται να αποκωδικοποιήσει τον ακατανόητο κόσμο των «μεγάλων» και να επιβιώσει μέσα σε αυτόν.

Λαμπέτη

Λεωφ. Αλεξάνδρας 106

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.