Η Μαρία Σκούλου παρουσιάζει το πρώτο της διήγημα "Το χελιδόνι και η βελανιδιά"

Στην παρουσίαση του παραμυθιού θα μιλήσουν η διδάκτωρ Νεοεληνικής λογοτεχνίας Αγγελική Αθανασακοπούλου και ο ιστορικός Μιχάλης Κατσικαρέλης.

Το χελιδόνι και η βελανιδιά

Οι εκδόσεις Άπαρσις και η συγγραφέας Μαρία Σκούλου προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του παραμυθιού "Το χελιδόνι και η βελανιδιά" το Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 11.30 π.μ. στον "Δρόμο του μεταξιού". Για το βιβλίο θα μιλήσουν η διδάκτωρ Νεοελληνικής λογοτεχνίας Αγγελική Αθανασακοπούλου, ο ιστορικός Μιχάλης Κατσικαρέλης, καθώς και η συγγραφέας του βιβλίου. Θα συντονίσει η Κατερίνα Θανοπούλου, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και ποιήτρια.

Η τρυφερή ιστορία του χελιδονιού είναι η ιστορία της ζωής μας. Η αναζήτηση, η απορία, η οικογένεια, η ζωή και η απώλεια περνούν από τη συγγραφέα με απλό τρόπο μέσα από πανέμορφες εικόνες αστερόσκονης και συμπαντικής αναζήτησης. Η βελανιδιά γίνεται η μάνα γη, ο φύλακας άγγελος μαθαίνοντας στο χελιδόνι, μέσα από μυστικές συμφωνίες με το φεγγάρι και τ'αστέρια, την αστυνομία και τη συμφιλίωση με το παρελθόν. Η σχέση της με το χελιδόνι ξυπνά στα παιδιά συναισθήματα αγάπης, τρυφερότητας για τα ζώα, τη φύση και ό,τι μας περιβάλλει. 

Η Μαρία Σκούλου είναι κοινωνική λειτουργός και εργάζεται στην ειδική αγωγή. Το διήγημα "Το χελιδόνι και η βελανιδιά" είναι το πρώτο διήγημα της που εκδίδεται. Το παιδικό της διήγημα "Το σαλιγκάρι που ήθελε να φτάσει στο φεγγάρι" έχει βραβευτεί με το Β΄ βραβείο από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.