Είδαμε την "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι" του Ηλία Καρελλά

Ο Ηλίας Καρελλάς, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τέχνης του θεάτρου σκιών­ σήμερα, έχει βρει τον τρόπο να μιλάει στα παιδιά για δύσκολα θέματα, όπως διαπιστώνουμε από την φετινή του παράσταση που ανεβάζει στη σκηνή του Θεάτρου Κάππα το έργο του Μάικ Κένι για τον πόλεμο, τη διαφορετικότητα, το ρατσισμό, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη φύση.

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι Γιώργος Γιαννόπουλος©

Το παιχνίδι του φωτός με τις σκιές και το πάντρεμά τους με την εξαιρετική μουσική και τα τραγούδια -που υπογράφουν και ερμηνεύουν ζωντανά οι String Demons- αλλά και την επιμέλεια της κίνησης (από την Αντιγόνη Γύρα) που δίνει τον απαραίτητο ρυθμό στην ιστορία, αποτελούν τα βασικά στοιχεία της σκηνικής γλώσσας που επέλεξε ο Ηλίας Καρελλάς για να μας συστήσει φέτος την "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι" του Μάικ Κένι ("Το αγόρι με τη βαλίτσα") στη σκηνή του Θεάτρου Κάππα, και μάλιστα σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα. 

ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Το έργο αφηγείται την ιστορία της μικρής Λέτι, ενός κοριτσιού μικτής καταγωγής, που οι γονείς της την στέλνουν στην εξοχή για να ζήσει με την αυστηρή κυρία Πιρς, προκειμένου να παραμείνει ασφαλής από τους βομβαρδισμούς στο Λονδίνο του 1944.

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι
Γιώργος Γιαννόπουλος©
Η Ίντρα Κέιν και η Εύα Βόγλη στους ρόλους της Κυρίας Πιρς και της Λέτι, αντίστοιχα

Η πραγματικότητα του πολέμου, ο ρατσισμός, η απομόνωση, οι μαθησιακές δυσκολίες και η ζωή στη φύση είναι τα βασικά θέματα που διαπραγματεύεται η παράσταση. Ιδιαίτερα και δύσκολα θέματα για τα οποία οφείλουμε να μιλάμε στα παιδιά, με τον κατάλληλο όμως τρόπο. Ο Ηλίας Καρελλάς, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τέχνης του θεάτρου σκιών­ σήμερα, που εκτός από τη σκηνοθεσία υπογράφει τα σκηνικά και τους φωτισμούς στην παράσταση, έχει βρει αυτό τον τρόπο, όπως αποδεικνύει και η πορεία του τα τελευταία δέκα χρόνια στο χώρο του θεάτρου για παιδιά όπου έχει κάνει αίσθηση.

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι
Γιώργος Γιαννόπουλος©

Ο συνδυασμός του σύγχρονου θεάτρου σκιών, της αφήγησης από τον Φάνη Παυλόπουλο και των εύστοχων ερμηνειών της Ίντρα Κέιν (Κυρία Πιρς) και της Εύας Βόγλη (Λέτι) κατορθώνει να μας ταξιδέψει, περνώντας ανεπιτήδευτα μηνύματα κατά του πολέμου και υπέρ της διαφορετικότητας με συγκινητικό και διασκεδαστικό τρόπο, προσφέροντας κάτι στα παιδιά όλων των ηλικιών.

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι
Γιώργος Γιαννόπουλος©
Ο Φάνης Παυλόπουλος στο ρόλο του αφηγητή

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Ένα κορίτσι φεύγει από το Λονδίνο του 1944 εν μέσω βομβαρδισμών στο γεμάτο ελπίδα αντιπολεμικό έργο που τονίζει την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία.

Κάππα

Κυψέλης 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ροβινσώνας Κρούσος": Το ταξίδι του πιο διάσημου ναυαγού ολοκληρώνεται στο Μέγαρο

Μια συναρπαστική μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/03/2023

Τάσο Κώνστα, τι έχει να μας πει σήμερα ο Καραγκιόζης;

"Θέλει φαντασία για να πεις μια ιστορία" μας είπε ο καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας στη συζήτηση που κάναμε γύρω από τη διαχρονικότητα του Καραγκιόζη και τα όσα έχει να πει στον σημερινό ανήλικο θεατή.

Τα Σαββατοκύριακα δίνουμε ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Δείτε όλα τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που ετοιμάζει το μουσείο τον Απρίλιο.

Γνώρισε τη μαγεία του Πάσχα στο Replayce Love Easter Camp

Η εκπαίδευση Replayce θα δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να προσλάβουν την έννοια του Πάσχα βιωματικά, μέσω δημιουργικών και διασκεδαστικών δράσεων.

Τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Βιβλιοπαιχνίδια, βιβλία συμπεριφοράς, βιβλία εικονογραφημένα και μια μικρή βιβλιοθήκη για ανήσυχα πνεύματα συνθέτουν τους νέους τίτλους για παιδιά που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Δύο δράσεις στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ.Ι.Ρέντη για μαθητές Δημοτικού που διοργανώνονται στοπ πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Γιορτάζουμε το Πάσχα χωρίς ατυχήματα

Συμβουλές για να αποφύγουμε τα ατυχήματα την περίοδο των πασχαλινών εορτών από το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος.