Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.

Μουσείο Πειραμάτων

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου τα αντικείμενα των Αποκριών γίνονται υλικά για πειράματα και φέρνουν τη χαρά της ανακάλυψης στους μικρούς επιστήμονες 7 ετών και άνω, αλλά και τους πολύ μικρούς επιστήμονες 4 έως 6 ετών, που πειραματίζονται μαζί με τους γονείς τους! Για τους πιο μεγάλους μας επιστήμονες 8-12 ετών το Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου διαθέτει το πρώτο Science Escape Room με πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας. Το σενάριο μυστηρίου και γνώσης "Thomas Edison Edition", μέσα στο ρεαλιστικό σκηνικό του σπιτιού του μικρού Θωμά, καλεί τα παιδιά να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα: "Τελικά, επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;".

Μουσείο Πειραμάτων

Οι Απόκριες του τρελοεπιστήμονα | Junior Science για παιδιά 4-6 ετών με ενήλικο συνοδό & για παιδιά 7 – 11 ετών

Ο κλόουν, ο πειρατής, ο μάγος και οι ήρωες από τον πόλεμο των άστρων κάνουν αυτές τις Απόκριες πραγματικά τρελοεπιστημονικές. Τα παιδιά θα πειραματιστούν με πολύχρωμα μπαλόνια, σερπαντίνες και χαρτοπόλεμο. Ο στατικός ηλεκτρισμός, οι χημικές αντιδράσεις, η δύναμη του αέρα και άλλα πειράματα Φυσικής και Χημείας κάνουν συναρπαστική αυτή την Κυριακή. Θα ανακαλύψουν ποιο αποκριάτικο μουσικό παιχνίδι κάνει την περισσότερη φασαρία, ποιος μαγνητικός κλόουν θα μαζέψει τα περισσότερα σιδερένια αντικείμενα, ποιος πειρατής θα κάνει πολύτιμα τα χάλκινα νομίσματα του θησαυρού του και θα ανάψουν τα φωτόσπαθά τους με τη δύναμη της φυσικής.

Ώρες διεξαγωγής Junior Science: 11 π.μ.-12 μ.μ. & 12.30-1.30 μ.μ. | Κόστος συμμετοχής: ν10€/1 παιδί με 1 ενήλικα και 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες 
Ώρες διεξαγωγής 7–11 ετών: 12.15-1.30 μ.μ. | Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους

Μουσείο Πειραμάτων

The science escape room - Thomas Edison edition: Επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι; | για παιδιά 8-12 ετών

Οι μικροί επισκέπτες πρέπει να βοηθήσουν τον νεαρό Θωμά να ανακαλύψει εάν είναι ή όχι απόγονος του Thomas Edison. Εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, αξιοποιούν τις γνώσεις τους, κερδίζουν νέες μέσα από πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας και τελικά φθάνουν στην αλήθεια. Η δραστηριότητα έχει ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι σχεδιασμένη με τα χαρακτηριστικά δράσης ενός escape room, χωρίς όμως το άγχος της εξόδου από οποιονδήποτε κλειστό χώρο.

Ώρες διεξαγωγής: 11 π.μ.-12 μ.μ. | Κόστος συμμετοχής: 12€/άτομο και 10€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Πειραμάτων

Συβρισσαρίου 6 (Καισαριανή) & Θάλειας 3 (Άγιος Δημήτριος)
  • Βινιέτες δημιουργικής απασχόλησης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/04/2024

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Ραφτάκο των λέξεων"

Η ιστορία του Αντώνη Παπαθεοδούλου που έγινε θεατρικό από την ομάδα Μικρός Νότος φτάνει στο τέλος της για αυτή τη σεζόν, με μία διπλή παράσταση στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

"Παραμύθια της Κύπρου": 11 λαϊκά παραμύθια της Κυριακής Τσαγκάρη-Χατζηγεωργίου μέσα από αφηγήσεις παππούδων και γιαγιάδων

Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της Έλενας Σδόγκου και τη συνοδεία του Γιώργου Καλλιαντέρη.