Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.

Μουσείο Πειραμάτων

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου τα αντικείμενα των Αποκριών γίνονται υλικά για πειράματα και φέρνουν τη χαρά της ανακάλυψης στους μικρούς επιστήμονες 7 ετών και άνω, αλλά και τους πολύ μικρούς επιστήμονες 4 έως 6 ετών, που πειραματίζονται μαζί με τους γονείς τους! Για τους πιο μεγάλους μας επιστήμονες 8-12 ετών το Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου διαθέτει το πρώτο Science Escape Room με πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας. Το σενάριο μυστηρίου και γνώσης "Thomas Edison Edition", μέσα στο ρεαλιστικό σκηνικό του σπιτιού του μικρού Θωμά, καλεί τα παιδιά να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα: "Τελικά, επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;".

Μουσείο Πειραμάτων

Οι Απόκριες του τρελοεπιστήμονα | Junior Science για παιδιά 4-6 ετών με ενήλικο συνοδό & για παιδιά 7 – 11 ετών

Ο κλόουν, ο πειρατής, ο μάγος και οι ήρωες από τον πόλεμο των άστρων κάνουν αυτές τις Απόκριες πραγματικά τρελοεπιστημονικές. Τα παιδιά θα πειραματιστούν με πολύχρωμα μπαλόνια, σερπαντίνες και χαρτοπόλεμο. Ο στατικός ηλεκτρισμός, οι χημικές αντιδράσεις, η δύναμη του αέρα και άλλα πειράματα Φυσικής και Χημείας κάνουν συναρπαστική αυτή την Κυριακή. Θα ανακαλύψουν ποιο αποκριάτικο μουσικό παιχνίδι κάνει την περισσότερη φασαρία, ποιος μαγνητικός κλόουν θα μαζέψει τα περισσότερα σιδερένια αντικείμενα, ποιος πειρατής θα κάνει πολύτιμα τα χάλκινα νομίσματα του θησαυρού του και θα ανάψουν τα φωτόσπαθά τους με τη δύναμη της φυσικής.

Ώρες διεξαγωγής Junior Science: 11 π.μ.-12 μ.μ. & 12.30-1.30 μ.μ. | Κόστος συμμετοχής: ν10€/1 παιδί με 1 ενήλικα και 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες 
Ώρες διεξαγωγής 7–11 ετών: 12.15-1.30 μ.μ. | Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους

Μουσείο Πειραμάτων

The science escape room - Thomas Edison edition: Επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι; | για παιδιά 8-12 ετών

Οι μικροί επισκέπτες πρέπει να βοηθήσουν τον νεαρό Θωμά να ανακαλύψει εάν είναι ή όχι απόγονος του Thomas Edison. Εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, αξιοποιούν τις γνώσεις τους, κερδίζουν νέες μέσα από πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας και τελικά φθάνουν στην αλήθεια. Η δραστηριότητα έχει ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι σχεδιασμένη με τα χαρακτηριστικά δράσης ενός escape room, χωρίς όμως το άγχος της εξόδου από οποιονδήποτε κλειστό χώρο.

Ώρες διεξαγωγής: 11 π.μ.-12 μ.μ. | Κόστος συμμετοχής: 12€/άτομο και 10€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Πειραμάτων

Συβρισσαρίου 6 (Καισαριανή) & Θάλειας 3 (Άγιος Δημήτριος)
  • Βινιέτες δημιουργικής απασχόλησης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.