5 γιορτινές προτάσεις για να ζήσουν τα παιδιά αξέχαστες χριστουγεννιάτικες εμπειρίες

Ξεχωρίσαμε τις εκδηλώσεις που θα βάλουν τα παιδιά στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο mood.

Χριστουγεννιάτικες παιδικές εκδηλώσεις

Μοναδικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στον Πολυχώρο "Άννα & Μαρία Καλουτά"

Όλιβερ Τουιστ
"Όλιβερ Τουίστ"

Παρασκευή 23/12, 7.30 μ.μ.
"Όλιβερ Τουίστ" του Κάρολου Ντίκενς

Θεατρική παράσταση για παιδιά και εφήβους σε θεατρική διασκευή - σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου.

Τετάρτη 28/12, 7.30 μ.μ.
"Μικροί Κύριοι- Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της Φιλίας"

Η παράσταση προάγει την ευγένεια και την ενσυναίσθηση με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τις ιστορίες των διάσημων Μικρών Κυρίων.

"Μικροί Κύριοι- Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της Φιλίας"

Πέμπτη 29/12, 7.30 μ.μ.
"Η γιορτή των παιδιών - Τα χαμόγελα των αγγέλων"

Θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια από το Λαϊκό Ελληνικό Θέατρο "Θέσπις".
Με έμπνευση από το θεατρικό έργο "Η τσουκάλα με το χρυσάφι" του Λατίνου συγγραφέα Τίττου Μάκκιου Πλαύτου και τον Φιλάργυρο του Μολιέρου, το λαϊκό ελληνικό θέατρο Θέσπις και ο συγγραφέας και ηθοποιός Θάνος Ζήκας παρουσιάζουν μια κωμωδία καταστάσεων πλούσια σε συναισθήματα.

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, "Η Βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ"

Η βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ
Μυρτώ Δεληβοριά©

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ζωντανεύουν στον Φάρο. Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης γράφει το νέο του θεατρικό έργο, ένα αστείο (και μια σταλιά τρομαχτικό) έργο για παιδιά και όλη την οικογένεια, όπως λέει ο ίδιος- και η Σοφία Βγενοπούλου, αγαπημένη σκηνοθέτις παραστάσεων για παιδιά και εφήβους, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία. Προτείνεται για παιδιά 7 ετών και άνω.

Διαβάστε Επίσης

Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος 

Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Μέχρι την Τετάρτη 04/01/23 κάθε απόγευμα στις 5 μ.μ, στο Δανειστικό Τμήμα της ΕΒΕ, θα πραγματοποιούνται αναγνώσεις για τους μικρούς (και λίγο μεγαλύτερους!) φίλους των βιβλίων που λατρεύουν τα Χριστούγεννα και τις ιστορίες τους. Τα παιδιά θα βρουν τρόπο να κρύψουν ένα λιοντάρι, να ανακαλύψουν το μικρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο και να γνωρίσουν το μαγικό ταξίδι μιας χιονονιφάδας.  

Δύο μέρες γιορτής στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Για δύο ημέρες, στις 26 και 27 Δεκεμβρίου, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται το kidsradio.com μαζί με τους αγαπημένους παραγωγούς των παιδιών, Φανή και Νίκο. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αγαπημένα τους τραγούδια, να βγάλουν φωτογραφίες και να ανταλλάξουν ευχές.

Το χωριό του Αϊ Βασίλη ζωντανεύει στην πλατεία της Καλλιθέας με δωρεάν είσοδο

Δήμος Καλλιθέας χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2022

Το χωριό του Αϊ Βασίλη περιμένει μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο! Ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει ένα πολυσυλλεκτικό γιορτινό πρόγραμμα με ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, διαδραστικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές (καθημερινά από 23 Δεκεμβρίου ως 6 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Καλυψώ"), θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και συναυλίες. Οι πάνω από 50 εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.

Στο χωριό του Αϊ Βασίλη τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα: βόλτες στο χριστουγεννιάτικο τρενάκι του χωριού, τραμπολίνο, φουσκωτό wipe out αλλά και ένας μεγάλος ποδηλατόδρομος δίνουν στους μικρούς επισκέπτες αμέτρητες επιλογές για ατελείωτο παιχνίδι και χριστουγεννιάτικες εξερευνήσεις. Ακόμη, ο δήμος για πρώτη φορά φέρνει στην πλατεία ένα εντυπωσιακό Λούνα Παρκ με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα θεάματα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.