Και τα Χριστούγεννα… μικροί μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μικροί και μεγάλοι θα πλάσουν τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια και θα μπουν στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood για να γυρίσουν τη δική τους ταινία.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μικροί και μεγάλοι θα πλάσουν τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια και θα μπουν στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood για να γυρίσουν τη δική τους ταινία! Θα δημιουργήσουν τη δική τους κάρτα Χριστουγέννων ακολουθώντας την τεχνική του Ματίς και θα εμπνευστούν από τα έργα του κινήματος De Stijl για να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με πολύ στυλ και φαντασία.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται κάθε σαββατοκύριακο με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Δεκεμβρίου 2022 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

"Μυρωδάτα στολίδια" για γονείς και παιδιά 2-4 ετών

Το χριστουγεννιάτικο εργαστήριο θα γεμίσει αρώματα και γεύσεις για να φτιάξουν μικροί και μεγάλοι τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια. Μαζί τους θα βρίσκονται η αναπτυξιακή ψυχολόγος, Δέσποινα Σακελλαρίου και η παιδαγωγός, Ματίνα Μπακρατσά.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Δεκεμβρίου 2022 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

"Κινηματογράφος-Χριστούγεννα στο Hollywood" για παιδιά 4-6 ετών

Τα παιδιά θα επισκεφτούν τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood για να ανακαλύψουν πώς γυρίζεται μια ταινία. Θα επεξεργαστούν τα κοστούμια και τα σκηνικά και θα γνωρίσουν τον σεναριογράφο, τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς. Θα πάρουν συνέντευξη από τους συντελεστές της ταινίας και θα φτιάξουν το σενάριο. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι γονείς θα μπουν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τα γυρίσματα της ταινίας των παιδιών. Με την αναπτυξιακή ψυχολόγο, Δέσποινα Σακελλαρίου και την παιδαγωγό, Φωτεινή Γκουντοπούλου.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Δεκεμβρίου 2022 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

"Matisse cut-outs, the Christmas version!" για παιδιά 7-10 ετών

Πώς μπορείς να κάνεις μια τέλεια σύνθεση γραμμών και χρωμάτων; 
Η απάντηση κρύβεται στην τεχνική του Ματίς. Ακολουθώντας την, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν χρωματιστά χαρτιά και τα δικά τους χριστουγεννιάτικα σχήματα για να στολίσουν την πιο ευφάνταστη και μοναδική κάρτα Χριστουγέννων. Το μόνο που απομένει είναι να συμπληρώσουν πολύχρωμες ευχές στο εσωτερικό της και να κολλήσουν ένα γραμματόσημο! Στο εγχείρημα αυτό θα βοηθήσουν η εικαστικός-μουσειοπαιδαγωγός, Βίβιαν Εμμανουηλίδου και η παιδαγωγός, Μάγδα Αθανασίου.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Δεκεμβρίου 2022 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

"Χριστούγεννα με πολύ Stijl!" για παιδιά 7-10 ετών

Οι καλλιτέχνες του κινήματος De Stijl έβλεπαν τον κόσμο με αφηρημένο τρόπο. Γι’ αυτούς, όλα ήταν συνδυασμοί βασικών χρωμάτων και σχημάτων, τα οποία τοποθετούνταν οριζόντια, κάθετα και διαγώνια για να συνθέσουν, τελικά, μια νέα εικόνα του κόσμου. Σε αυτό το εργαστήριο, λοιπόν, τα παιδιά θα εμπνευστούν από τα έργα του κινήματος De Stijl και θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, με πολύ στυλ και ακόμα περισσότερη φαντασία με την εικαστικό-μουσειοπαιδαγωγό, Βίβιαν Εμμανουηλίδου.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.