Τι θα δούμε στο θέατρο "Φιγούρες και Κούκλες";

Γνωρίστε το μαγικό κόσμο της σκιάς και της κούκλας και μάθετε ποιοι είναι οι ήρωες που έρχονται στο θέατρο «Φιγούρες και Κούκλες».

Ήταν ένα μικρό χαρτάκι


Ο μπερντές του Τάσου Κώνστα έχει στηθεί εδώ και καιρό και σας περιμένει να ανακαλύψετε τον κόσμο του Καραγκιόζη με διαφορετική παράσταση κάθε εβδομάδα στο θέατρο "Φιγούρες και Κούκλες". Υπάρχουν όμως κι άλλοι ήρωες που κατοικοεδρεύουν στο καλλιτεχνικό στέκι του Παλαιού Φαλήρου. Είναι οι κουκλοθεατρικοί ήρωες που δημιουργεί και εμψυχώνει η Αλεξία Αλεξίου. Την επόμενη εβδομάδα (από 6/11), η γνωστή κουκλοπαίχτρια καλεί τους θεατές άνω των 3 ετών να γνωρίσουν μια χαρτοοικογένεια στην παράσταση "Ήταν ένα μικρό χαρτάκι".
 
"Ένα χαρτάκι τριγυρίζει στο σπίτι του και στην πόλη, προσπαθώντας να αποφασίσει τι δουλειά θα κάνει όταν μεγαλώσει. Συζητάει σχετικά με τους γονείς, τους παππούδες, τους δασκάλους του, αλλά και τον κόσμο γύρω του. Οι προτάσεις τους είναι ελκυστικές, πειστικές, αλλά το χαρτάκι για να αποφασίσει θέλει πρώτα να γνωρίσει όλες τις προοπτικές. Γι’ αυτό συνεχίζει τη διαδρομή του ώσπου να ανακαλύψει εκείνο που θα του δίνει χαρά οδηγώντας το ταυτόχρονα στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του".

Αλεξία Αλεξίου


Το γνωστό παραμύθι της Αντιγόνης Παρούση και του Αλέξη Κυριτσόπουλου "Ήταν ένα μικρό χαρτάκι" αποδίδεται από την Αλεξία Αλεξίου, με πρωτότυπη μουσική του Νικόλα Τσαφταρίδη. Πρόκειται για μία παράσταση κουκλοθέατρου με μικτές τεχνικές και παράλληλα με τη διασκέδαση που προκύπτει από τις αστείες φιγούρες και τους έξυπνους διαλόγους, τα πρωτότυπα τραγούδια και τις μουσικές, θέλει στην εποχή της τεχνολογίας, να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τον μαγικό κόσμο του χαρτιού, να τους γνωρίσει την ιστορία του, τις χρήσεις του, τις ποιότητες και τα είδη χαρτιού και ταυτόχρονα να τα εισάγει στη χρήση των σύνθετων λέξεων. Έμπειρη κουκλοπαίχτρια η Αλεξία Αλεξίου σπούδασε θέατρο (Γ.Ρήγα) - κουκλοθέατρο (Ελ. Κοτσίρη, Αν. Παρούση, M. Meschkε, B. Loungov, M. Khoussid), ελληνικό πολιτισμό και παιδαγωγικά (Μaster of Εducation) και ασχολείται επαγγελματικά με το κουκλοθέατρο από το 1992. Το 1999 ίδρυσε με τον Τάσο Κώνστα και συνεργάτες, το Κέντρο Μελέτης & Σπουδής Στη Τέχνη του Θέατρου Σκιών & Του Κουκλοθέατρου και τη μόνιμη σκηνή κουκλοθέατρου και θεάτρου σκιών "Φιγούρες & Κούκλες", που από 2018 μετακόμισε από την Πλάκα στο Φάληρο.


 

Περισσότερες πληροφορίες

Ήταν ένα μικρό χαρτάκι

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 50 '

Μια παράσταση με μεικτές τεχνικές κουκλοθεάτρου, που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το χαρτί και την ιστορία του, ενώ ταυτόχρονα τα εισάγει στη χρήση των σύνθετων λέξεων. Στο παραμύθι με όχημα τα πρωτότυπα τραγούδια και τη μουσική, ένα μικρό χαρτάκι τριγυρίζει στο σπίτι και στην πόλη του, ρωτώντας όλους τους «μεγάλους» τι δουλειά να κάνει όταν μεγαλώσει. Το ταξίδι αναζήτησης ως τη μεγάλη απόφαση, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.