Πρεμιέρα για 10 παιδικές παραστάσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα

Γνωστοί καλλιτέχνες και δημιουργοί που υπηρετούν σταθερά το θέατρο για παιδιά σηκώνουν αυλαία με νέες παραστάσεις και παλαιότερες επιτυχίες.

Είμαστε πάτσι "Είμαστε πάτσι"

Η θεατρική σεζόν 2022-2023 αναμένεται πολυσυλλεκτική και το θέατρο που απευθύνεται σε μικρότερης ηλικίας θεατές δεν αποτελεί εξαίρεση. Καλλιτέχνες και δημιουργοί που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το θέατρο για παιδιά ανεβάζουν μεγάλες τους επιτυχίες με νέα ματιά, ολοκαίνουργια έργα, αλλά και παραστάσεις που ξεχώρισαν σε προηγούμενες σεζόν. 

Οικογένεια Νώε
© Patroklos Skafidas
"Οικογένεια Νώε"

Διαβάστε Επίσης

Είκοσι πέντε χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα στο Θέατρο Πόρτα, η "Οικογένεια Νώε" της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου επιστρέφει με τη νέα σκηνοθετική ματιά του ίδιου και της Σοφίας Πάσχου (από 15/10). Η παράσταση, που έχει αγαπηθεί από διαφορετικές γενιές θεατών, παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς μιλάει για την κλιματική αλλαγή, την οικολογία, τη σχέση μας με τα ζώα και τη φύση. Μέσα από την ιστορία του Νώε και της οικογένειάς του, βέβαια, θίγει και τις σχέσεις των παιδιών με τους γονείς και τα αδέλφια τους, όπως και το διαχρονικό θέμα της απώλειας, πάντα με χιούμορ, σασπένς και τρυφερότητα. Πρωταγωνιστούν οι Παύλος Παυλίδης, Ελένη Δαφνή, Πολύκαρπος Φιλιππίδης, Στέφη Πουλοπούλου, Μαρία Μοσχούρη, Άλκης Μπακογιάννης, Σπύρος Μαραγκουδάκης.

Διαβάστε Επίσης

Η ολοκαίνουργια παράσταση της Συντεχνίας του Γέλιου "Είμαστε πάτσι", κάνει "φύλλο και φτερό τα φύλα". Ο Βασίλης Κουκαλάνι, μετά το "Μια γιορτή στου Νουριάν" (θα το δούμε και φέτος από 22/1) που μιλά για την πολιτισμική συμφιλίωση, σκηνοθετεί ακόμη ένα έργο του Βόλκερ Λούντβιχ, αυτήν τη φορά για την ισότητα των φύλων και τις έμφυλες διακρίσεις. Παίρνοντας αφορμή από την τραγουδιστική κόντρα "Αγόρια-Κορίτσια" που έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς για την παράσταση "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης" (2013), η κωμωδία αφηγείται την ιστορία μιας εργαζόμενης μητέρας δύο παιδιών. Τα πράγματα ανατρέπονται όταν ένας νέος μπαμπάς μπαίνει στη ζωή τους. Η πρεμιέρα είναι διπλή την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου. Στο φετινό ρεπερτόριο της Συντεχνίας του Γέλιου θα δούμε επίσης τις μεγάλες επιτυχίες "Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν" (από 6/11) και "Ο Μορμόλης" (από 26/12).

Οδύσσεια
Παναγιώτης Κουφαλέξης©
"Οδύσσεια"

Διαβάστε Επίσης

Μετά τη sold out πρεμιέρα της "Οδύσσειας" στο Ηρώδειο, η οποία έκανε πραγματικότητα για ακόμα μία φορά το όραμα της Κάρμεν Ρουγγέρη για "ένα Ηρώδειο γεμάτο παιδιά", η παράσταση σε δικό της κείμενο και σκηνοθεσία που βασίζεται στο έπος του Ομήρου, παρουσιάζεται από 15 Οκτωβρίου στη σκηνή του πρώτου θεματικού θεάτρου της Αθήνας, το Christmas Theater. Η παράσταση φωτίζει το περιπετειώδες ταξίδι της επιστροφής του πολυμήχανου Οδυσσέα στην Ιθάκη, με ποιητικό λόγο και δράση και σύμμαχο τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή, τις χορογραφίες και τη μουσική του Αντώνη Δελαπόρτα, σε στίχους του Ανδρέα Κουλουμπή. 

Η συμμορία του μεσονυκτίου
Αγγελική Κοκκοβέ©
"Η συμμορία του μεσονυκτίου"

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις μας συστήνεται φέτος με την υπογραφή του Δημήτρη Δεγαΐτη και ένα έργο σε δική του σκηνοθεσία, το οποίο θα δούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο λόγος για τη "Συμμορία του μεσονυκτίου" του διακεκριμένου Βρετανού συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ντέιβιντ Γουάλιαμς, που ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου (από 16/10). Γραμμένη το 2016, η συναρπαστική ιστορία που πραγματεύεται για σύγχρονα όσο και διαχρονικά ζητήματα, αφηγείται με χιούμορ και τρυφερότητα ό, τι συμβαίνει σε ένα σουρεαλιστικό νοσοκομείο, με αφορμή τη φιλία πέντε παιδιών με διαφορετικές κοινωνικές καταβολές. 

Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!
Λευτέρης Καλογιός©
"Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!"

Μαζί με το "Μπες στα παπούτσια μου" για την ενσυναίσθηση και τον σχολικό εκφοβισμό, η ομάδα Ονειρόδραμα μας περιμένει στο θέατρο Σταθμός με τη νέα βιωματική παράσταση-εργαστήρι "Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!" (από 15/10), εμπνευσμένη από το βιβλίο του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Πίτερ Ρέινολντς "Μια τελεία". Ένα παραμύθι με χιούμορ και ευαισθησία, για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις δραστηριότητες που βοηθούν στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης. Μια έκθεση ζωγραφικής θα σταθεί η αφορμή ώστε ο ήρωας της παράστασης, μαζί με τα παιδιά θεατές, να ανακαλύψουν τη χαρά της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το κείμενο είναι του Βασίλη Παπαλαζάρου, ο οποίος συμπρωταγωνιστεί με την Σταυρούλα - Μελισσάνθη Μάκρα σε σκηνοθεσία Γιώργου Μενεδιάτη. 

Διαβάστε Επίσης

Σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Θίασος του Ηλία Καρελλά παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την εκπαιδευτική παράσταση "Ο ήχος των σκιών" στην Παιδική Σκηνή Β΄ (από 15/10). Ο ήχος, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του θεάτρου σκιών, δίνει στον γνωστό σκιοπαίκτη την αφορμή να μας αποκαλύψει όσα κρύβονται πίσω από τον μπερντέ, από το πώς ένας μόνο άνθρωπος δίνει τη φωνή του σε τόσες διαφορετικές φιγούρες μέχρι το πώς παράγονται ζωντανά όλοι οι ήχοι της παράστασης. Μπροστά από τον μπερντέ έρχονται οι γιγαντοφιγούρες του Καραγκιόζη και της παρέας του στο έργο "Ο Καραγκιόζης στους αγώνες μουσικής", όπου οι ήχοι του παρελθόντος και του παρόντος συνυπάρχουν με έντονο ρυθμό και υπέροχες μελωδίες. Μουσικοί συνοδοιπόροι είναι η Αρετή Κετιμέ με τη μαγευτική φωνή και το σαντούρι της, η Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν) και η Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα, λάφτα). Ο Νικόλας Τζιβελέκης συμπράττει με τον Ηλία Καρελλά ως σκιοπαίκτης. 

Ο ήχος των Σκιών
Φάνης Παυλόπουλος©
"Ο ήχος των σκιών"

Η Αγνή Χιώτη ανεβάζει τον "Ρομπέν των δασών” στην Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου (από 16/10). Με φόντο το δάσος του Σέργουντ, ο εμβληματικός τοξοβόλος κλέβει για λογαριασμό των φτωχών και υπερασπίζεται με τόλμη  το δίκαιο και το καλό μαζί με τους φίλους του και την στήριξη της αγαπημένης του Μάριον. Όπως σημειώνει η σκηνοθέτιδα: "Σε μια περίοδο που όλα γύρω μας χάνουν τις αξίες τους, ο καθένας μας, Ρομπέν του εαυτού του αλλά και των γύρω του που δεν έχουν δύναμη να αντιδράσουν, πολεμάει καθημερινά για μια ζωή με αξιοπρέπεια και αυτοθυσία, για ένα αύριο γεμάτο αγάπη”. Ερμηνεύουν οι Ιωάννα Αγγελίδη, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Ιάσονας Καστόρης, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Αντώνης Κυριακάκης (τρομπόνι, γιουκαλίλι), Σταμάτης Μπάκνης, Σοφία Παπουλάκου, Κώστας Πιπερίδης. Μουσικός επί σκηνής ο Νίκος Χριστόπουλος.

Ρομπέν των δασών
"Ρομπέν των δασών"

Με πρωτοβουλία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Λευτέρη Γιοβανίδη διαμορφώνεται στον πρώτο όροφο του θεάτρου, μια νέα θεατρική σκηνή για βρέφη και μικρά παιδιά. Εκεί θα παρουσιάσει η ομάδα ΒίΔα (Βίκυ Καλπάκα και Δάφνη Καφετζή) την 40λεπτη παράσταση "ΝτοΝτό!". Ο ηθοποιός και μουσικός Θανάσης Βοϊδήλος, με τη χρήση διαδραστικών στοιχείων και πολυαισθητικών ερεθισμάτων, έλκει την προσοχή των θεατών ηλικίας από 12 μηνών έως 3 ετών (από 16/10). 

ΝτοΝτό
"ΝτοΝτό!"

Διαβάστε Επίσης


Τη "Χάιντι, η μικρούλα των βουνών" παρουσιάζει η Θυμέλη της Έλλης Βοζικιάδου σε σκηνοθεσία Λόρνας Κούτση (Studio new star art cinema, από 16/10). Η διάσημη ηρωίδα της Γιοχάνα Σπίρι ζωντανεύει σε μια θεατρική παράσταση-ύμνος στη φύση, την αγάπη, το σεβασμό και τη διαφορετικότητα, που είναι αφιερωμένη στα άτομα με ειδικές ικανότητες και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Η Χάιντι είναι ένα ορφανό κορίτσι που επισκέπτεται με τη θεία της, τη Ντέτε, το βουνό του Αλμ, όπου ζει απομονωμένος ο παππούς της. Η θεία της την αφήνει εκεί για να τη φροντίσει. Δένονται πολύ μεταξύ τους αλλά και με τον Πέτερ τον γιδοβοσκό και την τυφλή γιαγιά του. Η ζωή στο βουνό της αρέσει πολύ αλλά η θεία της την παίρνει πίσω στην Φρανκφούρτη για να πάει στο σχολείο αλλά και για να κάνει παρέα στην Κλάρα που είναι ανάπηρη. Γίνονται αχώριστες φίλες και στη συνέχεια μετακομίζουν μαζί με τη γιαγιά της Κλάρα στο Αλμ. Η επαφή με τη φύση και ο καθαρός αέρας αλλάζουν τη ζωή της μικρής Κλάρας, σε συνδυασμό βέβαια με την αγάπη της Χάιντι. Στην αφήγηση ακούγεται η φωνή της Έλλης Βοζικιάδου. Παίζουν οι ηθοποιοί Στέφανι Νεοφύτου, Βασίλης Ασημάκης, Γιάννης Λεβέντης, Ανδρέας Αποστόλου, Νικόλας Καννάς, Αμαλία Κλημοπούλου, Ζωή Φουρνιστάκη, Έλλη Λορέντη, Γωγώ Φάκου, Δέσποινα Παντελίδου.

Χάιντι, η μικρούλα των βουνών
"Χάιντι, η μικρούλα των βουνών"

Η παιδική παραγωγή του Θεάτρου Σοφούλη της Θεσσαλονίκης "Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της φιλίας” σε σκηνοθεσία της Παυλίνας Χαρέλα έρχεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο θέατρο Coronet (από 16/10). Πρόκειται για την επίσημη θεατρική παράσταση που είναι βασισμένη στις βραβευμένες ιστορίες του συγγραφέα και εικονογράφου Ρότζερ Χάργκριβς οι οποίες κυκλοφόρησαν πρώτη φορά το 1971. Αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές παιδικών βιβλίων που έχει γίνει τηλεοπτική εκπομπή, μουσειακή έκθεση στο Παρίσι, ενώ αναμένεται και η ομώνυμη ταινία.

Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της φιλίας
"Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της φιλίας"

Η διαδραστική παράσταση μιλάει στα παιδιά για την ευγένεια, την ενσυναίσθηση, τη φιλία και άλλες σημαντικές αξίες για τη ζωή με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τις ιστορίες των χαριτωμένων ηρώων που πλαισιώνονται από εντυπωσιακά κοστούμια, χορό και τραγούδια. Η μικρή Σοφία είναι πολύ λυπημένη σήμερα. Είχε μια δύσκολη μέρα στο σχολείο. Μιλάει πολύ και δεν χαμογελά ποτέ και γι' αυτό δεν έχει καθόλου φίλους. Ξαφνικά η κυρία Άμπρα Κατάμπρα εμφανίζεται και με τη βοήθεια των φίλων της, του κυρίου Κατσούφη, της κυρίας Γελαστούλας, του κυρίου Πολυλογά και του Κυρίου Δυνατού, την κάνουν να χαμογελάσει ξανά. Πρωταγωνιστούν οι Τερέζα Καζιτόρη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Άρης Μπαταγιάννης, Αθηνά Ροδίτου, Γεωργία Καούκη.
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο ήχος των σκιών

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 90 '

Ο Ηλ. Καρελλάς δημιουργεί μια εκπαιδευτική παράσταση γεμάτη ρυθμό και γιγαντοφιγούρες του Καραγκιόζη που εμπνέεται από τους ήχους που συναντάμε στο θέατρο σκιών. Με την Αρ. Κετιμέ στο τραγούδι και το σαντούρι.

Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της φιλίας

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Η δημοφιλής βραβευμένη σειρά παιδικών βιβλίων, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1971 και στην πορεία έγινε σειρά κινουμένων σχεδίων αλλά και μουσειακή έκθεση στο Παρίσι, γίνεται διαδραστική παράσταση με μασκότ των αγαπημένων πολύχρωμων ηρώων, μουσική και τραγούδι. Σύμφωνα με την υπόθεση, η μικρή Σοφία είναι πολύ λυπημένη γιατί μιλάει πολύ και δεν χαμογελάει ποτέ, με αποτέλεσμα να μην έχει φίλους. Εμφανίζεται η κυρία Άμπρα Κατάμπρα, που με την βοήθεια των φίλων της, του κυρίου Κατσούφη, της κυρίας Γελαστούλας, του κυρίου Πολυλογά, του Κυρίου Δυνατού αλλά και των μικρών θεατών μαθαίνουν στην ηρωίδα για τη δύναμη της φιλίας και τις αξίες της ζωής.

ΝτοΝτό!

  • Παράσταση-Θεατρικό Παιχνίδι
  • Διάρκεια: 40 '

Πρωτότυπη βρεφική διαδραστική παράσταση με ήχους, χρώματα, μουσική και κίνηση, για τις στιγμές του παιδιού λίγο πριν κοιμηθεί.

Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Η παράσταση-εργαστήρι, που μέσα από τη βιωματική μάθηση βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους, είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Πίτερ Ρέινολντς «Η τελεία». Ο Πέρι, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά́ τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δε μιλάει για τα προβλήματά του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πουκ. Μια μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα (!) και όλα αλλάζουν στην ζωή́ του.

Οικογένεια Νώε

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Η μεγάλη επιτυχία επιστρέφει στη σκηνή για να μιλήσει για την οικολογία, την προστασία των ζώων και τη σχέση μας με τη φύση, με χιούμορ, σασπένς και τρυφερότητα.

Ρομπέν των δασών

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Ο Ρομπέν των δασών. Ένας νέος με όραμα. Ένας νέος γεμάτος αρετές. Αρετές που είναι ιδανικές να υπάρχουν σε κάθε κοινωνία. Η προστασία των αδύναμων, η επαναστατική διάθεση, η ευγένεια, η ενσυναίσθηση και η γενναιότητα είναι κάποιες από αυτές. Με φόντο το δάσος του Σέργουντ, ο Ρομπέν μαζί με τους φίλους του και την στήριξη της αγαπημένης του Μάριον θα πολεμήσουν μαζί την αδικία. Στόχος του να προστατέψει τους φτωχούς και να τους προσφέρει όσα έχουν ανάγκη για να ζήσουν μια τίμια ζωή αλλά και να φτιάξει μια ομάδα που όλοι θα έχουν κοινό μέλημα το καλό και την αγάπη σε όλο το Βασίλειο.

Είμαστε πάτσι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Την ισότητα των φύλων και τις έμφυλες διακρίσεις θίγει η ξέφρενη κωμωδία με όχημα τη λυτρωτική σάτιρα, το δημιουργικό προβληματισμό, το γέλιο και τις μουσικές της Άννης Θεοχάρη και της Χαράς Γιαννούλα. Στο έργο μια εργαζόμενη μητέρα μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της, την Τζίνα και τον Μάρκο. Και τα δύο παιδιά είναι ζωηρά και ανοιχτόμυαλα, και την βοηθούν εξίσου στις δουλειές του σπιτιού. Τα πράγματα αλλάζουν όταν ένας νέος «μπαμπάς» έρχεται στη ζωή τους, αφού απαιτεί να τον υπακούν όλοι, ενώ μεταφέρει το θυμό που του προκαλεί η δουλειά του μέσα στο σπίτι. Μια μέρα τα δύο πιτσιρίκια αποφασίζουν να κάνουν τη δική τους «εξέγερση».

Οδύσσεια

  • Έπος

Είκοσι τρία χρόνια μετά την ιστορική παράσταση στο Ηρώδειο, η δημιουργός παρουσιάζει μια νέα εκδοχή του συναρπαστικού ταξιδιού του Οδυσσέα, αντλώντας από το ομηρικό έπος.

Χάιντι, η μικρούλα των βουνών

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Η διαχρονική ιστορία του μικρού ορφανού κοριτσιού που υμνεί τη ζωή στη φύση σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια.

Η συμμορία του μεσονυκτίου

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 80 '

Μια μυστική συμμορία πέντε παιδιών με διαφορετικές κοινωνικές καταβολές πρωταγωνιστεί στη γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα ιστορία που μιλά για διαχρονικές αξίες, όπως η σημασία της αλληλεγγύης, η αξία της συνεργασίας, η διαφορετικότητα και η αποδοχή, η πολυπολιτισμικότητα, κι ακόμη περισσότερο η ενσυναίσθηση, η αγάπη και η αισιοδοξία, με φόντο το θάλαμο ενός νοσοκομείου όπου όλα μπορούν να συμβούν όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα! Ένα μπαλάκι του κρίκετ προσγειώνεται στο κεφάλι του Τομ και εισάγεται στο νοσοκομείο «Λορντ Φαντ», το πιο παράξενο του Λονδίνου. Εκεί, τον υποδέχεται ένας μυστήριος θυρωρός με παραμορφωμένο σώμα, που το πραγματικό του όνομα αποτελεί γρίφο και ένας νεαρός γιατρός, που αν είσαι παιδί, μπορείς εύκολα να ξεγελάσεις. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, όταν στην παιδιατρική πτέρυγα συναντά μια προϊσταμένη, που παραδόξως, δε συμπαθεί καθόλου τα παιδιά. Όμως, ευτυχώς, στο θάλαμο που τον μεταφέρουν, έχει συγκατοίκους τη δυναμική Άμπερ, τον Τζορτζ που λατρεύει τις σοκολάτες, τον συνομήλικο του Ρόμπιν, που προς το παρόν δεν βλέπει καθόλου και τη δεκάχρονη Σάλι που την περισσότερη ώρα κοιμάται. Η παρέα θα τον μυήσει στη «Συμμορία του μεσονυκτίου», που μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε όνειρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.