48 παιδικές παραστάσεις σε ένα πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα για τη σεζόν 2022-23

Παραστάσεις βρεφικές, ιστορικές, κλασικές, θεαματικές, sold out και σύγχρονες ιστορίες που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια συνθέτουν τον πολυσυλλεκτικό παιδικό θεατρικό οδηγό που ακολουθεί και θα ανανεώνεται διαρκώς για όλο τον θεατρικό χειμώνα.

Αφιέρωμα στο θέατρο για παιδιά για τη σεζόν 2022-23

Η φετινή σεζόν υπόσχεται στους μικρούς θεατρόφιλους ένα μεγάλο ταξίδι παρέα με ιστορίες που έχουμε αγαπήσει και ιστορίες που θα αγαπήσουμε. Ένα ειδικό αφιέρωμα για το παιδικό θέατρο, στηρίζοντας παραστάσεις που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους. Παραστάσεις βρεφικές, ιστορικές, κλασικές, θεαματικές, sold-out και σύγχρονες ιστορίες που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια συνθέτουν τον πολυσυλλεκτικό παιδικό θεατρικό οδηγό που ακολουθεί.  

Οικογένεια Νώε
Πάτροκλος Σκαφίδας©
"Οικογένεια Νώε"

"Οικογένεια Νώε" στο Θέατρο Πόρτα

Η "Οικογένεια Νώε", μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ και μεγάλωσε γενιές θεατών σε κείμενο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, ανεβαίνει φέτος στο Θέατρο Πόρτα σε νέα σκηνοθεσία του δεύτερου και της Σοφίας Πάσχου. Μία παράσταση για όλη την οικογένεια, που εικοσιπέντε χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα, το 1996, παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ, καθώς η κλιματική αλλαγή εξακολουθεί να είναι κύριο θέμα συζήτησης και η ανθρωπότητα αναζητά ακόμα τις κατάλληλες λύσεις. Με χιούμορ και σασπένς, με αγωνία και τρυφερότητα, η παράσταση μας δείχνει πως η Οικογένεια Νώε θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς. (από 15/10)

Είμαστε Πάτσι
"Είμαστε πάτσι"

"Είμαστε πάτσι" με τη Συντεχνία του Γέλιου

Η κωμωδία "Είμαστε Πάτσι" του Volker Ludwig είναι η νέα παράσταση της Συντεχνίας του Γέλιου, που έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο (από 16/10), και πραγματεύεται ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά θέματα διαχρονικά: την ισότητα των φύλων και τις έμφυλες διακρίσεις. Η Συντεχνία του Γέλιου περιλαμβάνει επίσης στο ρεπερτόριο της τα έργα "Μια Γιορτή στου Νουριάν" (από 22/1), μια ανατρεπτική κωμωδία για τις προκαταλήψεις και την πολιτισμική συμφιλίωση, "Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν" (από 6/11), κωμωδία του Roy Kift που έχει στο επίκεντρο τον μικρό ανάπηρο Άρη και τις περιπέτειες του, και ο "Μορμόλης" (από 26/12) του Rainer Hachfeld.

Οδύσσεια
"Οδύσσεια"

Ραντεβού με την Κάρμεν Ρουγγέρη

Η Κάρμεν Ρουγγέρη, έρχεται στο Ηρώδειο στις 9 Οκτωβρίου και στο Christmas Theater από τις 15 Οκτωβρίου με την "Οδύσσεια" του Ομήρου! Ένα έργο που θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας. Ενώ από τα μέσα Νοεμβρίου η Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη και της Χριστίνας Κουλουμπή παρουσιάζει στο Θέατρο Κιβωτός την παράσταση "Παραμύθι χωρίς όνομα" από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα. 

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι
"Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι"

Ο Ηλίας Καρελλάς υπογράφει δύο παραστάσεις

Ο δημοφιλέστερος συγγραφέας για παιδιά, Mike Kenny, μας συστήνει το πιο πρόσφατο και επίκαιρο έργο του "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι" στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Κάππα με την υπογραφή του Ηλία Καρελλά. Το έργο έχει σκοπό να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στον ρατσισμό, τον πόλεμο, την απομόνωση, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη φύση (από 23/10). "Ο ήχος των σκιών", σε σκηνοθεσία επίσης Ηλία Καρελλά, θα συνεχιστεί με τρεις επιπλέον παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (από 15/10). Πηγή έμπνευσης για τον σκηνοθέτη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστατικά μιας παράστασης θεάτρου σκιών, ο ήχος. Στον φωτισμένο μπερντέ θα συναντήσουμε τις γιγαντοφιγούρες του Καραγκιόζη και της παρέας του και θα ακούσουμε ήχους του παρελθόντος και του σήμερα.

Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη
Σπύρος Περδίου©
"Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη"

Αίσωπος και Αριστοφάνης στο Θέατρο κάτω απ' τη γέφυρα

Η Παιδική – Εφηβική Σκηνή του "Θεάτρου κάτω απ’ τη γέφυρα" παρουσιάζει δύο παραγωγές σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή από αρχές Νοεμβρίου. Η παράσταση "Αίσωπος ένας φίλος απ’ τα παλιά", παρουσιάζοντας τον Αίσωπο, έναν δούλο που έζησε 600 χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού, είναι αφιερωμένη σε κάθε άνθρωπο που πάλεψε σ’ όλη του τη ζωή για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Οι "Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη" αναφέρονται σε τρεις κωμωδίες του Αριστοφάνη, που σήμερα γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ και οι στόχοι του μεγάλου ποιητή πιο ξεκάθαροι.

Μπες στα παπούτσια μου
Λευτέρης Καλογιός©
"Μπες στα παπούτσια μου"

Δύο παραστάσεις-εργαστήρια από το Ονειρόδραμα

Η ομάδα Ονειρόδραμα ετοίμασε φέτος τη νέα διαδραστική παράσταση-εργαστήρι "Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!", εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο "Η τελεία" του Πίτερ Ρέινολντς, για τα μικρότερα παιδιά (3-8 ετών) βοηθώντας τα στο να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησης τους (από 15/10). Ταυτόχρονα, η επιτυχημένη θεατρική παράσταση - βιωματικό εργαστήρι "Μπες στα παπούτσια μου" για την ενσυναίσθηση, τη διαφορετικότητα και το σχολικό εκφοβισμό συνεχίζεται και τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2022-2023 (από 9/10). Και οι δύο παραστάσεις παίζονται στο θέατρο Σταθμός.

Η συμμορία του μεσονυκτίου
Αγγελική Κοκκοβέ©
"Η συμμορία του μεσονυκτίου"

Στις 16 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται η ολοκαίνουργια Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Δεγαΐτη, με την παράσταση "Η συμμορία του μεσονυκτίου". Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα το έργο του διακεκριμένου Βρετανού συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ντέιβιντ Ουάλιαμς, σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου. Γραμμένη το 2016, η συναρπαστική ιστορία αφηγείται με χιούμορ και τρυφερότητα το τι συμβαίνει σε ένα παράξενο σουρεαλιστικό νοσοκομείο με αφορμή τη φιλία πέντε παιδιών, πέντε διαφορετικών κοινωνικά και ταξικά χαρακτήρων. Μια συνύπαρξη μέσα από την οποία αναδεικνύονται σημαντικά σύγχρονα αλλά και διαχρονικά θέματα όπως η σημασία της αλληλεγγύης, η αξία της συνεργασίας, η διαφορετικότητα, η πολυπολιτισμικότητα, κ.ά. Πρωταγωνιστούν οι Δημοσθένης Φίλιππας, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θανάσης Ισιδώρου, Δώρα Χουρσανίδου, Μάριος Κρητικόπουλος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Φοίβος Σαμαρτζής, Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη, Ανδριανή Νεοκλέους.

Ροβινσώνας Κρούσος
Πάτροκλος Σκαφίδας©
"Ροβινσώνας Κρούσος"

"Ροβινσώνας Κρούσος" στο Μέγαρο

Το εμβληματικό έργο "Ροβινσώνας Κρούσος", σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τον Νοέμβριο στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο. Μετά την τεράστια επιτυχία της θεατρικής εκδοχής του "Γύρου του κόσμου σε 80 ημέρες", που παρακολούθησαν στο Μέγαρο 130.000 θεατές από όλη την Ελλάδα σε 410 παραστάσεις, η Τατιάνα Λύγαρη επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Μεγάρου για να ταξιδέψει όλη την οικογένεια, αυτή τη φορά, στον περιπετειώδη κόσμο του πιο διάσημου ναυαγού. Mια νέα μουσικοθεατρική παραγωγή για όλη την οικογένεια με ζωντανή  μουσική και διαδραστικές προβολές που θα μας συναρπάσει! Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Έλενα Βακάλη, Γιάννης Βαρβαρέσος, Λάμπρος Παπαγεωργίου, κ.ά.

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου
JuliaX©
"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου"

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" της Άλκης Ζέη

Το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων της Άλκης Ζέη ζωντανεύει για δεύτερη χρονιά στην Παιδική Σκηνή Μαριάννας Τόλη στο Νέο Θέατρο "Κατερίνα Βασιλάκου", σε διασκευή των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά. Ο "Μεγάλος περίπατος του Πέτρου" μας μεταφέρει στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου. Πρόκειται για ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. (από 9/10)

Η Χάιντι και τα βουνά
Κική Παπαδοπούλου©
"Η Χάιντι και τα βουνά" από το Εθνικό Θέατρο

Χάιντι εις διπλούν

Η πασίγνωστη, αγαπημένη μικρούλα της Γιοχάνα Σπίρι, η Χάιντι, ζωντανεύει σε μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια από το Εθνικό Θέατρο με τίτλο "Η Χάιντι και τα βουνά", σε σκηνοθεσία της Ιούς Βουλαγαράκη (από 28/10). Τη διάσημη Χάιντι, που ξεχωρίζει για την τρυφερότητα, την εξυπνάδα και τη χάρη της, θα δούμε και από τη Θυμέλη της Έλλης Βοζικιάδου στη "Χάιντι, η μικρούλα των βουνών", σε σκηνοθεσία Λόρνας Κούτση, είναι αφιερωμένη στα άτομα με ειδικές ικανότητες καθώς προβάλλει τη διαφορετικότητα με ανθρωπιά και σεβασμό (Studio new star art cinema, από 16/10).

Ταρτούφος και Ερωτόκριτος Τζένη Καρέζη
Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου Τζένη Καρέζη

Ταρτούφος & Ερωτόκριτος

Διαβάστε Επίσης

Ύστερα από συνεχόμενα sold out και εξαιρετικές κριτικές, ο "Ταρτούφος" του Μολιέρου (από 9/10) και ο "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου (από 3/12) επανέρχονται και μετακομίζουν στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου "Τζένη Καρέζη". Η Ελένη Βλάχου στη διασκευή και τη σκηνοθεσία, ο Ηλίας Βαμβακούσης στην πρωτότυπη μουσική κι ένας πολυμελής θίασος, από τη μια, θα κάνουν ένα ανατρεπτικό κωμικό ταξίδι για να αφηγηθούν την ιστορία του μυστήριου "Ταρτούφου" και από την άλλη, με αφορμή την ιστορία αγάπης δύο νέων, θα ξεδιπλώσουν στην παράσταση "Ερωτόκριτος" μία ολόκληρη εποχή όπου κυριαρχούν μεγάλες αρετές, όπως η πίστη, η τιμή αλλά και οι συγκρούσεις και τα στερεότυπα.

Ειρήνη
"Ειρήνη" του Αριστοφάνη

Το Θέατρο Τέχνης γιορτάζει 80 χρόνια 

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν προτείνει τρεις διαφορετικές προτάσεις με ελληνικά έργα για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά αλλά και εφήβους. Η Παιδική Σκηνή παρουσιάζει από 23 Οκτωβρίου την "Ειρήνη" του Αριστοφάνη σε μια ευφάνταστη διασκευή-σκηνοθεσία για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου. Αντίστοιχα, η Εφηβική Σκηνή παρουσιάζει από 29 Οκτωβρίου μια πρωτότυπη παράσταση με δημοτική ποίηση, αφήγηση, ζωντανή μουσική και τραγούδια για παιδιά και εφήβους από 11+ ετών: "Το γεφύρι της Άρτας και οι Λυγερές του Κάτω Κόσμου". Η τριάδα συμπληρώνεται με το μιούζικαλ "Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτοτρα" σε νέα θεατρική διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για παιδιά από 3+ ετών.

Σιωπή ο βασιλιάς ακούει
"Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει"

"Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει" ξανά στη Λυρική

Μετά την επιτυχημένη περιοδεία του σε έξι πόλεις της Ελλάδας, το μιούζικαλ "Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει" των Νίκου Κυπουργού και Θωμά Μοσχόπουλου επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από 29 Οκτωβρίου. Εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά", το έργο παρουσιάζεται στην ευρηματική σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή.

Όλιβερ Τουίστ
"Όλιβερ Τουίστ"

"Όλιβερ Τουίστ" στον Ελληνικό Κόσμο

Το διαχρονικό έργο του Καρόλου Ντίκενς "Όλιβερ Τουίστ" παρουσιάζει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη για δεύτερη χρονιά σε μια υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Φετινές πολύτιμες προσθήκες στην παράσταση ο Δημήτρης Πιατάς και ο Αλμπέρτο Εσκενάζη σε εμβληματικούς ρόλους του έργου, καθώς και οι Νίκη Παλληκαράκη, Άννα Φιλιππάκη και ο Κωνσταντίνος Τσουμπάρης στο ρόλο του ήρωα-σύμβολο ελπίδας και αθωότητας Όλιβερ Τουίστ. Παίζουν επίσης οι Κωνσταντίνος Κάππας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Ρίνο Τζάνι και 11 ακόμη ηθοποιοί.

Έλμερ ο Παρδαλός Ελέφαντας
Παναγιώτης Πέτρου©
"Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας"

Την πολύχρωμη μουσικοθεατρική θεατρική διασκευή του "Έλμερ του παρδαλού ελέφαντα" με τρισδιάστατες κούκλες, εμπνευσμένη από τα παιδικά βιβλία του Ντέιβιντ Μακ Κι, θα δούμε για ακόμα μια χρονιά, αυτή τη φορά στο θέατρο Αλκυονίς (από 16/10). Η Ιωάννα Γεωργαντά υπογράφει τη σκηνοθεσία στην ευφάνταστη ιστορία του μοναδικού πολύχρωμου ελέφαντα που μιλάει στα παιδιά για τη διαφορετικότητα, τη φιλία και την αλληλεγγύη.

Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός
"Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός"

Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η εταιρεία ΜΕΘΕΞΙΣ παρουσιάζουν το νέο μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, "Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός" στο "Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". Το έργο πραγματεύεται τις έννοιες της "αυταγάπης", της "αυτεπάρκειας", της "αυτοεκτίμησης", και των θετικών σκέψεων. Ο Πίπης, ο Μαθητευόμενος Νεράιδος, μαζί με τον Ατσίδα, την Χαχανένια και τον Λαχανίδα μας ταξιδεύουν σε ένα μονοπάτι αναζήτησης του... καλού μας εαυτού, μέσω μίας πρωτότυπης ιστορίας με μουσικές στάσεις στα πιο αγαπημένα τραγούδια της σειράς "Λάχανα και Χάχανα". (από 9/10)

Απαγορεύεται η μουσική
"Απαγορεύεται η μουσική!"

15 χρόνια ομάδα Κοπέρνικος!

Διαβάστε Επίσης

Η ομάδα Κοπέρνικος γιορτάζει 15 χρόνια με 4 παραστάσεις σε δύο θέατρα. Οι μικροί θεατές διακρίνουν τα μουσικά ηχοχρώματα και βοηθούν τον Κύριο Κιχ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα στην επιτυχημένη διαδραστική παράσταση "Ο Κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων" (23/10, Olvio). Το "Απαγορεύεται η μουσική" ανεβαίνει λίγες ημέρες μετά, στις 6 Νοεμβρίου στο ‘Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μέσα από την διασκεδαστική και άκρως διαδραστική ιστορία, με πρωτότυπα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής, με φυσικά όργανα, το έργο μιλάει για την φιλία, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία. Χιούμορ, μουσική, τραγούδι, διάδραση και πολλές ανατροπές είναι τα βασικά συστατικά της του μουσικοθεατρικού "Μουσικά & Ανάποδα" που περιμένουμε στον ίδιο χώρο από 13/11. Η συγγραφέας Έμη Σίνη συναντά τον ηθοποιό Γιάννη Δρακόπουλο επί σκηνής, μαζί με τους Απόστολο Ψυχράμη και Νεφέλη Φασούλη στο τραγούδι, καθώς και μια 5μελή ζωντανή ορχήστρα. Στο Olvio θα δούμε για ακόμα μια χρονιά το χριστουγεννιάτικο "Ένα ξωτικό στην πόρτα μου" που αποδίδει με τον πιο ζεστό τρόπο το αληθινό νόημα των γιορτών (από 20/11). Τα τέσσερα έργα συνυπογράφουν οι ιδρυτές της ομάδας Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη.

Η Χώρα των Πουλιών
"Η χώρα των πουλιών"

Η χώρα των πουλιών του Γιάννη Καλατζόπουλου

Το Θέατρο Κνωσός παρουσιάζει την παράσταση "Η χώρα των πουλιών", εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Πρόκειται για μια παράσταση που αφηγείται στα παιδιά το πιο παλιό και το πιο ευγενικό όνειρο του Ανθρώπου: να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πετάξει πάνω από τα στραβά κι ανάποδα του κόσμου μας, σε μια χώρα ιδανική, γεμάτη χαρά και ομορφιά. (από 2/10)

Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαητός Άτυς
Φώτης Πλέγας Γ.©
"Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαητός Άτυς"

"Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαητός Άτυς"     

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, η θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο επιστρέφει με το αγαπημένο παραδοσιακό παραμύθι από τη Σμύρνη "Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη & Ο Χρουσαητός Άτυς". Στο παραμύθι το θηλυκό στοιχείο παίρνει πρωτοβουλίες και ορίζει την πορεία της ιστορίας. Η γενναιότητα εδώ είναι γένους θηλυκού, σε αντίθεση με άλλα παραδοσιακά ή κλασσικά παραμύθια. (από 16/10)

Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας
Αγάπη Καλογιάννη©
"Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας"

"Ο Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας"

Ο γάτος Ηλίας και η παρέα του ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι στη γατοσυνοικία του θεάτρου Άβατον και περιμένουν όλα τα παιδιά από 2 έως και 7 ετών να γίνουν συνοδοιπόροι τους. Ο Στέφανος Παπατρέχας γράφει και συν-σκηνοθετεί με την Νάντια Δαλκυριάδου το έργο "Ο Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας" που μέσα από τη μουσική, το τραγούδι, το χορό και το παιχνίδι μάς φωτίζει το μονοπάτι προς το θάρρος, τη δύναμη, την αποδοχή, την προσφορά, αλλά και τη διαφορετικότητα και την εκτίμηση. (από 2/10)

Γκριμ και Γκριμ
"Γκριμ και Γκριμ"

"Γκριμ και Γκριμ" από την ομάδα Τόπι

Η θεατρική ομάδα Τόπι εμπνέεται από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο έργο, το "Γκριμ και Γκριμ", γεμάτο συναισθήματα και μηνύματα για τα σημερινά παιδιά. Οι ηθοποιοί ζωντανεύουν ιστορίες που μιλούν για αυτά που δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε στα παιδιά: απληστία, αλαζονεία, εγωισμός, εξαπάτηση. Μία διαδραστική παράσταση που ενεργοποιεί την φαντασία των παιδιών και τα φέρνει σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. (από 2/10, Bios)

Δον Κιχώτης
"Δον Κιχώτης"

"Δον Κιχώτης" στο Μικρό Χορν

Το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες "Δον Κιχώτης" έρχεται για 2η χρονιά στο θέατρο Μικρό Χορν για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από τις 9 Οκτωβρίου. Η παράσταση, γεμάτη απίστευτο χιούμορ και ευαισθησία, υμνεί το μεγάλο αγαθό της φιλίας, στο πρόσωπο του Σάντσο, του πανέξυπνου και απόλυτα πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη. Οι μικροί θεατές – μέσα από την παράσταση και τη σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη – έχουν την ευκαιρία, να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον ισπανικό πολιτισμό. 

Οι 5 του Αιγαίου
Πάτροκλος Σκαφίδας©
Οι 5 του Αιγαίου

Patari Project σε Μέγαρο και Νέο Κόσμο

Η ομάδα PatariProject παρουσιάζει τον "Μπαλ στον αέρα", μια παράσταση με το ιδιαίτερο αποτύπωμα της ομάδας, βασισμένη στην τεχνική της πλατφόρμας. Πρόκειται για ένα ταξίδι στους φόβους, στις επιθυμίες και στις ανάγκες των παιδιών. Από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου η πρωτότυπη ιστορία της Μαριλού και του Μπαλ, με την ευρηματική σκηνοθεσία της Σοφίας Πάσχου, παίρνει σάρκα και οστά στον ευρύχωρο Πολυχώρο του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής. Οι Patari Project εμπνέονται επίσης από τις ιστορίες και τους μύθους που συνδέονται με το Αιγαίο πέλαγος και δημιουργούν μια διασκεδαστική και συνάμα συγκινητική παράσταση, το "Οι 5 του Αιγαίου", σε σκηνοθεσία της Σοφίας Πάσχου πάνω σε μια πλατφόρμα-βάρκα όπου πέντε θαλασσόλυκοι μας παρασύρουν σε μια μοναδική περιπέτεια. (Θέατρο του Νέου Κόσμου, από 2/10)

Ρουμπελστίλτσκιν
"Ρουμπελστίλτσκιν"

"Ρουμπελστίλτσκιν"

Μπορεί η κόρη του μυλωνά να μετατρέψει το άχυρο σε χρυσάφι; Θα την βοηθήσει το πονηρό, σκανταλιάρικο ξωτικό; Και εάν ναι με τι αντάλλαγμα; Θα καταφέρει να μάθει το όνομα του ώστε να μην χρειαστεί να δώσει το μονάκριβο παιδί της; Η μικρή πριγκίπισσα θα χρειαστεί την βοήθεια των μικρών μας φίλων για να μάθει το όνομα του κατεργάρικου ξωτικού! Το μικρό ξωτικό των αδερφών Γκριμ, ο "Ρουμπελστίντσκιν", θα βρίσκεται κάθε Κυριακή και μέχρι τις 27 Νοεμβρίου στο Θέατρο Βαφείο.

Θεομύθοι του Ολύμπου
"Θεομύθοι του Ολύμπου"

"Θεομύθοι του Ολύμπου" στο Αυλαία

Μια σπονδυλωτή παράσταση 7 μύθων, σε σκηνοθεσία της Ξανθής Ταβουλαρέα έρχεται στο Θέατρο Αυλαία (από 2/10). Με γνώμονα το θεατρικό παιχνίδι, 2 ηθοποιοί ερμηνεύουν 11 ρόλους. Εμψυχώνουν κούκλες, τραγουδούν, χορεύουν και φωτίζουν τη σκηνή με Θεούς κι ανθρώπους σε ένα γαϊτανάκι που μπλέκονται μυθικές καταστάσεις, ήχοι, παιχνίδια και αστείρευτο κέφι. Οι "Θεομύθοι του Ολύμπου" απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών. Αφυπνίζει, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί μέσα από τις 7 μοναδικές ιστορίες για ποικίλα θέματα.

Η πόλη των χαμένων ρομπότ
Γαλήνη Γυρτάτου-Γερτάτου©
"Η πόλη των χαμένων ρομπότ"

Που βρίσκεται η "Πόλη των χαμένων ρομπότ";

Η ομάδα Hippo Theatre Group μάς μεταφέρει στον φουτουριστικό κόσμο που έπλασαν ο Φώτης Δούσος και ο Αλέξανδρος Ράπτης στην "Πόλη των χαμένων ρομπότ". Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένα ρομπότ που ανακαλύπτει τον εαυτό του και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον, σε μια παράσταση με έντονη σωματικότητα και μουσική. (Σταθμός, από 2/10)

ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΡΟΣ, ομαδα ΑΦΟΥ
K. Κωστόπουλος
"Δαίδαλος και Ίκαρος"

Η πρώτη χάρτινη τρισδιάστατη παράσταση 

Η ομάδα Αφού παρουσιάζει την πρώτη χάρτινη τρισδιάστατη παράσταση με τίτλο "Δαίδαλος και Ίκαρος" που δίνει μια νέα ξεχωριστή διάσταση στον αρχαιοελληνικό μύθο του Ίκαρου. Η χρήση της τεχνικής pop up, που γνωρίζουμε από τα βιβλία, στο θέατρο φέρει ένα ανεπανάληπτο σκηνικό αποτέλεσμα στο οποίο συνδράμουν τρισδιάστατες κατασκευές, κούκλες και αντικείμενα φτιαγμένα με παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές. (Αλκμήνη, από 2/10)

Ο θησαυρός της Βαγίας
Σωτηρία Ψαρού©
"Ο θησαυρός της Βαγίας"

"Ο θησαυρός της Βαγίας" της Ζωρζ Σαρή

Ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ζωρζ Σαρή ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, στη σκηνή του Alhambra Art Theatre. Ο "Θησαυρός της Βαγίας", θα μας περιμένει από τις 23 Οκτωβρίου, για να μας μεταφέρει με μοναδικό τρόπο την υπέροχη περιπέτεια μιας παρέας παιδιών στο όμορφο νησί της Αίγινας. Η Αθανασία Καλογιάννη σκηνοθετεί την αγαπημένη ιστορία, με εξαμελή θίασο, πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ζωντανή ερμηνεία της Ζωής Τηγανούρια.

Ζορό - Η μάσκα του Ζορό
"Ζορό - Η μάσκα του Ζορό"

"Ζορό" για πάντα

Εντυπωσιακά εφέ, πρωτότυπη μουσική, επιβλητικά σκηνικά και χειροποίητα κοστούμια στην φαντασμαγορική παράσταση "Ζορό - Η μάσκα του Ζορό" για παιδιά από δύο ετών και για όλη την οικογένεια στο θέατρο Ζίνα. Στο ρόλο του Ζορό ο Νικόλας Μπράβος και στο ρόλο του Μοναστέριο ο Δημήτρης Φραγκιόγλου. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο πιο αγαπημένος μασκοφόρος ήρωας Ζορό έρχεται, από την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, με μία παράσταση γεμάτη θετικά μηνύματα για την φιλία, τη συνεργασία και τη δικαιοσύνη. (2/10)

ΜΑΙΚ Ο ΦΑΣΟΛΑΚΗΣ
Οι συντελεστές της παράστασης "Το Πάρτυ! Μάικ ο Φασολάκης"

Πάρτυ με τον Μάικ τον Φασολάκη

"Το Πάρτυ! Μάικ ο Φασολάκης", η νέα περιπέτεια της σειράς των τρυφερών ιστοριών της Μαρί Κωνσταντάτου, με πρωταγωνιστή τον γνωστό σε όλους μας Μάικ, φέρνει ξανά τον αγαπημένο Φασολάκη και την παρέα του στο θεατρικό σανίδι, στο θέατρο Ήβη, από τις 19 Νοεμβρίου. Ένα παιδικό μιούζικαλ, γραμμένο με σεβασμό και αγάπη για τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου.

Το παιδί και το κουδουνάκι
'Το παιδί και το κουδουνάκι'
"Το παιδί και το κουδουνάκι"

Παραμύθια στο δάσος από τις Μορφές Έκφρασης

Η ομάδα "Μορφές Έκφρασης" παρουσιάζει τρεις παραστάσεις στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Ο "δράκος των χρωμάτων" είναι μια πετυχημένη μουσική παράσταση της Άννας Σεβαστή Τζίμα για παιδιά από 3-6 ετών. Τα παιδιά θα γίνουν ενεργά μέλη της περιπέτειας συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της, είτε  τραγουδώντας, είτε χορεύοντας, είτε συμμετέχοντας θεατρικά (1,8,15,22,29/10). Η παράσταση "Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος..." είναι μια ακόμη πετυχημένη παράσταση της Άννας Τζίμα με επανειλημμένα sold-out που συνεχίζει για 9η χρονιά (2,9,16,23,30/10). Επίσης, "Το παιδί και το κουδουνάκι", επιστρέφει, μ’ ένα υπέροχο μήνυμα για μικρούς και μεγάλους… Τη δύναμη της συνύπαρξης, της συγχώρεση, και της αλληλεγγύης των ανθρώπων (2,9,16,23,30/10).

Η βασίλισσα των πάντων
Απόστολος Ζυγούρης©
"Η βασίλισσα των πάντων"

Παραστάσεις για βρέφη

Ένα μαγευτικό χοροθέατρο για βρέφη και γονείς, το "Underwater", έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να προσφέρει ένα ονειρικό ταξίδι κάτω από τη θάλασσα. Η παράσταση Underwater, που δημιούργησαν οι μητέρες και καλλιτέχνιδες Ξένια Αηδονοπούλου και Γεωργία Τέγου, θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου. Στο ίδιο πνεύμα επιστρέφει και φέτος η βρεφική θεατρική παράσταση "Η βασίλισσα των πάντων" του Λάμπρου Φισφή. Η παράσταση, με όχημα τη φαντασία, ταξιδεύει μωρά, παιδιά και γονείς σε έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά (9/10).
Το Baby Θέατρο της Ιρίνα Μπόικο παρουσιάζει στο Θέατρο Olvio τρεις μαγικές παραστάσεις για παιδιά από 10 μηνών έως 3 ετών, με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών: "Άτα με τη γάτα", που παίζεται κάθε Σάββατο και δραστηριοποιεί τις αισθήσεις των βρεφών και αναπτύσσει τα συναισθήματα τους, "ο Του-του και η Τσαφ-τσουφ", κάθε Κυριακή, και "Α μπε μπα μπλε", μια νέα πολύχρωμη και χαρούμενη παράσταση με μουσική, παιχνίδι με αντικείμενα και ενεργή συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Μήλα ζάχαρη κανέλλα
"Μήλα ζάχαρη κανέλλα"

Παιδική σκηνή του θεάτρου Φούρνος

Η παράσταση "Το αγόρι με τα μπλε μαλλιά" που ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο με δύο sold-out παραστάσεις επιστρέφει στο θέατρο Φούρνος για 8η χρονιά. Για 15η χρονιά στο ίδιο θέατρο επιστρέφει και η παράσταση "Μήλα ζάχαρη κανέλλα" που μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της ανταλλαγής, την αλληλοϋποστήριξη και τη δύναμη της αισιοδοξίας. Οι παραστάσεις παίζονται από 8 Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες

Θεομύθοι του Ολύμπου

 • Σκηνική Σύνθεση
 • Διάρκεια: 65 '

Οι επτά αρχαιοελληνικοί μύθοι που εσωκλείονται στο ομώνυμο βιβλίο ζωντανεύουν σε μια παράσταση με κούκλες, δύο ηθοποιούς, παιχνίδια και ανατροπές.

Μουσικά κι ανάποδα

 • Μουσικοθεατρική
 • Διάρκεια: 65 '

Η δημοφιλής ομάδα θεάτρου για παιδιά κλείνει 15 χρόνια και το γιορτάζει με μια παράσταση-συναυλία που αφηγείται την περιπέτεια της Ορτανσίας, η οποία αναζητά ένα ρόλο σε έναν αλλόκοτο θίασο.

Το παιδί και το κουδουνάκι

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 60 '

Διαδραστική παράσταση συνοδεία ζωντανής μουσικής, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι για τη δύναμη της συνύπαρξης, της συγχώρεσης, και της αλληλεγγύης.

Α μπε μπα μπλε

 • Θέατρο Κούκλας
 • Διάρκεια: 40 '

Μια πολύχρωμη παράσταση για τους μικρούς θεατές από 10 μηνών έως 2,5 ετών με μουσική, παιχνίδι με αντικείμενα και διάδραση.

Άτα με τη γάτα

 • Θέατρο Κούκλας
 • Διάρκεια: 40 '

Μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση βρεφικού θεάτρου, που εξιστορεί τη μεγάλη περιπέτεια του μικρού Τάκη.

Η βασίλισσα των πάντων

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 45 '

Μια πρωτότυπη βρεφική διαδραστική παράσταση που ταξιδεύει τους μικρούς θεατές σε μαγικά και εξωτικά μέρη, με όχημα τον χορό και τη μουσική από διαφορετικά μουσικά όργανα.

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

 • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
 • Διάρκεια: 115 '

Είναι η τέταρτη φορά που ο σκηνοθέτης ανεβάζει το εμβληματικό λογοτέχνημα για παιδιά που μας ταξιδεύει στη ζωή του εννιάχρονου ήρωα στην Αθήνα της Κατοχής.

Δον Κιχώτης

 • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
 • Διάρκεια: 80 '

Τα κατορθώματα του εμβληματικού ήρωα συναντούν τις αξίες της φιλίας, της συντροφικότητας και της αφοσίωσης στο πρόσωπο του πιστού του συντρόφου, Σάντσο Πάντσα, σε μια παράσταση με στοιχεία του ισπανικού πολιτισμού.

Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός

 • Μιούζικαλ
 • Διάρκεια: 70 '

Τα πιο αγαπημένα τραγούδια της σειράς «Λάχανα και χάχανα» αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια συνθέτουν τη νέα ιστορία για τη σημασία της θετικής σκέψης και της αυτοεκτίμησης με ζωντανή μουσική.

Ο Μπαλ στον αέρα

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 70 '

Τρεις ηθοποιοί σε ένα «πατάρι» ζωντανεύουν την ιστορία της Μαριλούς και του μπαλονιού της, χρησιμοποιώντας την εντυπωσιακή τεχνική της πλατφόρμας.

Απαγορεύεται η μουσική!

 • Μουσικοθεατρική
 • Διάρκεια: 70 '

Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η κεφάτη αυτή παράσταση έρχεται να μας αποδείξει ότι η μουσική είναι παντού

Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων

 • Μουσικοθεατρική
 • Διάρκεια: 55 '

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ηχοχρώματα και πλάθουν με τη φαντασία τους την εικόνα που κρύβεται πίσω από κάθε ήχο.

Ταρτούφος

 • Κωμωδία
 • Διάρκεια: 70 '

Διασκευή για παιδιά της σπουδαίας κωμωδίας του Μολιέρου με πρωταγωνιστή τον δολοπλόκο Ταρτούφο, που αναστατώνει τη ζωή της οικογένειας του εύπιστου Οργκόν.

Ο ήχος των σκιών

 • Θέατρο Σκιών
 • Διάρκεια: 90 '

Ο Ηλ. Καρελλάς δημιουργεί μια εκπαιδευτική παράσταση γεμάτη ρυθμό και γιγαντοφιγούρες του Καραγκιόζη που εμπνέεται από τους ήχους που συναντάμε στο θέατρο σκιών. Με την Αρ. Κετιμέ στο τραγούδι και το σαντούρι.

Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη

 • Σκηνική Σύνθεση
 • Διάρκεια: 75 '

Οι τρεις κωμωδίες του Αριστοφάνη, «Ειρήνη», «Αχαρνής» και «Πλούτος» ενώνονται σε μία παράσταση.

Ο Του-του και η Τσαφ-τσουφ

 • Θέατρο Κούκλας
 • Διάρκεια: 40 '

Δύο φίλοι ξεκινούν ένα ταξίδι, σε μια διαδραστική κουκλοθεατρική παράσταση.

Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 65 '

Μουσικοθεατρική διασκευή της ομώνυμης σειράς παιδικών βιβλίων του Βρετανού Ντέιβιντ Μακ Κι, που μέσα από την ιστορία ενός πολύχρωμου ελέφαντα μιλά για τη διαφορετικότητα, το φόβο, τη συλλογικότητα, τη φιλία.

Μπες στα παπούτσια μου

 • Κωμωδία
 • Διάρκεια: 90 '

Το κωμικό έργο μάς βάζει στη θέση του άλλου, εξηγώντας έννοιες όπως η ενσυναίσθηση, η διαφορετικότητα και ο σχολικός εκφοβισμός. Η παράσταση συνοδεύεται από εργαστήριο εκπαιδευτικών δράσεων.

Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει

 • Μουσικό Θέατρο
 • Διάρκεια: 50 '

Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του σύγχρονου ελληνικού μουσικού θεάτρου, εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά».

Όλιβερ Τουίστ

 • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
 • Διάρκεια: 100 '

Ένας ήρωας-σύμβολο, που καταφέρνει να διατηρήσει την καλοσύνη και την ακεραιότητά του μέσα σε έναν άδικο κόσμο, κι ένα έργο επίκαιρο, καθώς παιδιά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ο θησαυρός της Βαγίας

 • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
 • Διάρκεια: 90 '

Στην θεατρική μεταφορά του δημοφιλούς παιδικού βιβλίου με 3D mapping, μια παρέα παιδιών αναζητά έναν χαμένο θησαυρό στην Αίγινα, ακολουθώντας τα χνάρια ενός Γερμανού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ειρήνη

 • Κωμωδία

Παράσταση-παιχνίδι με χορό, τραγούδια και ζωντανή μουσική πάνω στο αντιπολεμικό έργο που αναδεικνύει την ομαδικότητα, την ομόνοια, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και τη σχέση μας με τη φύση.

Η Χάιντι και τα βουνά

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 105 '

Μουσική εκδοχή της διαχρονικής ιστορίας της Γιοχάνα Σπίρι που μιλά για το ταξίδι προς την ενηλικίωση, τη φιλία, τη γενναιοδωρία, την αγάπη και τη δίψα για ζωή.

Το γεφύρι της Άρτας και οι Λυγερές του Κάτω Κόσμου

 • Σκηνική Σύνθεση
 • Διάρκεια: 60 '

Νέα εκδοχή της παράστασης, ειδικά για εφήβους, η οποία με αφορμή την ιστορία της γυναίκας του πρωτομάστορα από τη γνωστή παραλογή της δημοτικής μας παράδοσης, θίγει ζητήματα ισότητας, διαφορετικότητας και καταπίεσης.

Χάιντι, η μικρούλα των βουνών

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 90 '

Η διαχρονική ιστορία του μικρού ορφανού κοριτσιού που υμνεί τη ζωή στη φύση σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια.

Ρουμπελστίλτσκιν

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 60 '

Η ιστορία των αδελφών Γκριμ για το μικρό ξωτικό που μετατρέπει το άχυρο σε χρυσάφι και την κόρη του μυλωνά.

Ζορό - Η μάσκα του Ζορό

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 60 '

Ο Ζορό παλεύει να υποστηρίξει τους κατοίκους του χωριού του χωρίς να αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα, σε μια διαδραστική παράσταση για τη φιλία, τη συνεργασία και τη δικαιοσύνη.

Η συμμορία του μεσονυκτίου

 • Δραματοποιημένη Νουβέλα
 • Διάρκεια: 80 '

Μια μυστική συμμορία πέντε παιδιών με φόντο το θάλαμο ενός νοσοκομείου πρωταγωνιστεί στη γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα ιστορία που μιλά για διαχρονικές αξίες.

Underwater

 • Χοροθέατρο
 • Διάρκεια: 30 '

Tο ταξίδι μιας μπαλαρίνας που ξυπνά από έναν ύπνο γεμάτο όνειρα και βρίσκεται στον ωκεανό σε μια βρεφική παράσταση γεμάτη γαλανά φώτα και μπουρμπουλήθρες.

Οικογένεια Νώε

 • Κοινωνικό
 • Διάρκεια: 85 '

Η μεγάλη επιτυχία επιστρέφει στη σκηνή για να μιλήσει για την οικολογία, την προστασία των ζώων και τη σχέση μας με τη φύση, με χιούμορ, σασπένς και τρυφερότητα.

Η Βασιλοπούλα Ροδογάλη και ο Χρουσαητός Άτυς

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 70 '

Ένα σμυρναίικο λαϊκό παραμύθι που αφηγείται με μουσική και τραγούδι την ιστορία αγάπης της βασιλοπούλας Ροδογάλης και του Χρουσαητού Άτυ που μιλάει για την αξία της αποδοχής και τη συντροφικότητα.

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι

 • Κοινωνικό
 • Διάρκεια: 80 '

Ένα κορίτσι φεύγει από το Λονδίνο του 1944 εν μέσω βομβαρδισμών στο γεμάτο ελπίδα αντιπολεμικό έργο που τονίζει την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία.

Το Αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 55 '

Μία παράσταση με πολύ τραγούδι για την αντιμετώπιση των φόβων μας, της διαφορετικότητας και τη δύναμης της φιλίας.

Οδύσσεια

 • Έπος

Είκοσι τρία χρόνια μετά την ιστορική παράσταση στο Ηρώδειο, η δημιουργός παρουσιάζει μια νέα εκδοχή του συναρπαστικού ταξιδιού του Οδυσσέα, αντλώντας από το ομηρικό έπος.

Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!

 • Κοινωνικό
 • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση-εργαστήρι, που μέσα από τη βιωματική μάθηση βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους, είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Πίτερ Ρέινολντς «Η τελεία».

Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 60 '

Παράσταση-παιχνίδι για πολύ παιδιά από 2,5 έως 5 ετών

Γκριμ και Γκριμ

 • Σύνθεση Παραμυθιών
 • Διάρκεια: 70 '

Τρία παραμύθια των αδελφών Γκριμ –«Ρουμπελστίνσκιν», «Ο ψαράς και η γυναίκα του», «Ο πρίγκιπας βάτραχος»– ενέπνευσαν ένα καινούργιο έργο που απευθύνεται στα σημερινά παιδιά.

Η χώρα των πουλιών

 • Κωμωδία
 • Διάρκεια: 90 '

Διασκευή του αριστοφανικού έργου «Όρνιθες» για παιδιά που μιλά για το όνειρο του ανθρώπου να ξεπεράσει τον εαυτό του και να ζήσει σε μια ιδανική χώρα.

Δαίδαλος και Ίκαρος

 • Κουκλοθέατρο
 • Διάρκεια: 60 '

Η πρώτη χάρτινη τρισδιάστατη pop up παράσταση με κατασκευές, κούκλες, αντικείμενα φτιαγμένα με παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές, μουσική και αφήγηση αναδεικνύει τον αρχαιοελληνικό μύθο από νέα οπτική.

Οι 5 του Αιγαίου

 • Σκηνική Σύνθεση
 • Διάρκεια: 65 '

Μια παράσταση-ταξίδι με πέντε θαλασσόλυκους πάνω σε μια βάρκα, οι οποίοι συναντούν στο δρόμο τους τις ιστορίες και τους μύθους που έχουν συνδεθεί με το Αιγαίο πέλαγος.

Η πόλη των χαμένων ρομπότ

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 65 '

Ένα φουτουριστικό παραμύθι που αφηγείται την ιστορία ενός ρομπότ που ανακαλύπτει τον εαυτό του, διεκδικεί την ελευθερία του και ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 60 '

Ένας γάτος που περπατούσε παράξενα έγινε ο ήρωας ολόκληρης της γατοσυνοικίας στη γεμάτη τραγούδι και χορό τρυφερή ιστορία για τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη, το θάρρος και την αποδοχή.

Είμαστε πάτσι

 • Κωμωδία
 • Διάρκεια: 90 '

Την ισότητα των φύλων και τις έμφυλες διακρίσεις θίγει το έργο με αφορμή την ιστορία ζωής μιας εργαζόμενης μητέρας με δύο παιδιά, η οποία ανατρέπεται με την έλευση ενός νέου μπαμπά.

Αίσωπος… ένας φίλος απ’ τα παλιά

 • Σκηνική Σύνθεση
 • Διάρκεια: 75 '

Μια παράσταση για την πολυτάραχη ζωή του Αισώπου με αποσπάσματα από τους μύθους σε μορφή μουσικών ιντερλούδιων.

Ροβινσώνας Κρούσος

 • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
 • Διάρκεια: 140 '

Μουσικοθεατρική εκδοχή του πολυμεταφρασμένου έργου του Ντάνιελ Ντεφόε με ζωντανή μουσική που περιγράφει τις περιπέτειες του ομώνυμου ναυαγού, ο οποίος παρέμεινε 28 ολόκληρα χρόνια σε ένα τροπικό νησί στην Καραϊβική.

Μήλα ζάχαρη κανέλα

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 50 '

Η διαδραστική παράσταση, που συνεχίζεται για 15η συνεχή χρονιά, βασίζεται σε μια λαϊκή αγγλική ιστορία και βοηθάει τα παιδιά να ανακαλύψουν τη δύναμη της θέλησης.

Ο δράκος των χρωμάτων

 • Σκηνική Σύνθεση
 • Διάρκεια: 60 '

Η διαδραστική παράσταση για τη διαφορετικότητα που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 5.000 θεατές, παρουσιάζεται open air με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

20 νικητές επιλέχθηκαν από 1.569 συνολικά έργα τα οποία θα τυπωθούν στις χριστουγεννιάτικες κάρτες της Πρεσβείας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2022

Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων έρχεται στο θέατρο Πόρτα

Με δύο παραστάσεις γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα το θέατρο Πόρτα.

Τι κοινό έχουν τα δημοτικά τραγούδια με το χιπ χοπ; Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά απαντά

Το σχολείο έρχεται στο θέατρο, το θέατρο ανοίγει τις πόρτες του στο σχολείο.

Κοιμηθείτε στα "Μαγικά Μαξιλάρια" του Ευγένιου Τριβιζά

Η Εθνική Λυρική Σκηνή καλεί τους μικρούς της φίλους στις εγκαταστάσεις της στο ΚΠΙΣΝ για μια μοναδικό sleepover γεμάτο όπερα, χρώματα και φαντασία.

Η Αθήνα πλημμυρίζει με γιορτινές εκδηλώσεις

Μουσικοθεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, ξεναγήσεις και πολλές άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις μας βάζουν στο χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Αλική Κατσαβού: "Το θέατρο για παιδιά είναι χαρά και βαθιά παιδεία"

Η ηθοποιός μάς μιλά για την παράσταση "Του τραγουδιού το παραμύθι, την ομάδα "Θεατρομάθεια", τη σημασία που έχει για κείνη το θέατρο για παιδιά και περιγράφει την εμπειρία της ως δασκάλα θεατρικής κίνησης και θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

10 συμβουλές για ασφαλή Χριστούγεννα

Το Σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" προτείνει χρήσιμες συμβουλές για χαρούμενες γιορτές