"Οδύσσεια" από την Κάρμεν Ρουγγέρη στο Ηρώδειο

Η παράσταση του Christmas Theater κάνει την πρεμιέρα του στο Ρωμαϊκό Ωδείο κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης με στόχο “Ένα Ηρώδειο γεμάτο παιδιά”.

Οδύσσεια

Λίγο πριν παρουσιαστεί στο Christmas Theater, η παράσταση που δημιούργησε η Κάρμεν Ρουγγέρη για τη σκηνή του πρώτου θεματικού θεάτρου της Αθήνας πάνω στην "Οδύσσεια" του Ομήρου σε δικό της κείμενο και σκηνοθεσία, παρουσιάζεται στο Ηρώδειο κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης. Ένα έργο που θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας σε μια παράσταση φτιαγμένη αποκλειστικά για τους μικρούς θεατές.

Οδύσσεια

Η παράσταση, απόλυτα μελετημένη και τεκμηριωμένη, φωτίζει το Ομηρικό έπος, με ποιητικό λόγο και συναρπαστική δράση μέσα από ονειρεμένες εικόνες σε σκηνικά και κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή, χορογραφίες του Πέτρου Γάλλια, μουσικά μοτίβα εμπνευσμένα από μελωδίες της παράδοσης των τόπων που πέρασε ο Οδυσσέας στο ταξίδι του (σε μουσική Αντώνη Δελαπόρτα, επιλογή τραγουδιών και στίχους Ανδρέα Κουλουμπή), επιβλητικές μάχες (σε σπαθογραφίες Κωνσταντίνου Μπουμπούκη) και με μια μεγάλη ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών.  

Οδύσσεια

Η παράσταση του Christmas Theater έρχεται στο Ηρώδειο την Κυριακή 9 Οκτωβρίου για να μας θυμίσει την ιστορία του πολυμήχανου Οδυσσέα που ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τροία για να επιστρέψει στην πατρίδα του, την πανέμορφη Ιθάκη.
"Πριν από 23 χρόνια”, λέει η Κάρμεν Ρουγγέρη, "ως καλλιτεχνική διευθύντρια της παιδικής σκηνής του Εθνικού μας θεάτρου, πρότεινα στον Νίκο Κούρκουλο, να ανοίξουμε τις πόρτες του Ηρωδείου στα παιδιά... Σύνθημά μας: "ένα Ηρώδειο γεμάτο παιδιά". Στις τρεις παραστάσεις που έγιναν τότε, παιδιά από όλη την Ελλάδα ήρθαν στο Ηρώδειο, ξεχειλίζοντάς το με 5.500 κόσμο σε κάθε παράσταση. Η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη. Σήμερα, 23 χρόνια μετά, οι συνεργάτες μου κι εγώ, επανερχόμαστε με το ίδιο σύνθημα: "Ένα Ηρώδειο γεμάτο παιδιά” σε μια μεγάλη παραγωγή του Christmas Theater”.
 

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.