Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

books collage

Οι διακοπές είναι εδώ και είναι σίγουρα από τα πιο χαλαρωτικά και απολαυστικά πράγματα να συνδυάζεις το μπάνιο σου με ένα ωραίο βιβλίο. Γι’ αυτό έχουμε μερικές ενδιαφέρουσες αναγνωστικές προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους ώστε να κρατήσουμε ζωηρό το ενδιαφέρον τους για τη λογοτεχνία και τη χαρά της μάθησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

"Ακτίβιτι Μπουκ για παιδιά Νο. 2", Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ!

ακτιβιτυ μπουκ για παιδια

Υπάρχουν στον κόσμο ροζ λίμνες και κύματα που φωσφορίζουν; Το ήξερες ότι υπάρχει ένα νησί φτιαγμένο από σκουπίδια, τρεις φορές μεγαλύτερο από τη Γαλλία; Τι σχέση έχει η Μακαρονησία με τα μακαρόνια; Σε ποιο μέρος πέφτουν οι περισσότεροι κεραυνοί στον πλανήτη; Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα λυθούν με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου, μέσα από ιστορίες, κουίζ, ζωγραφιές και κρυπτόλεξα!

Το βιβλίο δραστηριοτήτων έχει φτιαχτεί από την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την online κοινότητα "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" και έχει αγαπηθεί από χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικούς. Δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη, με σκοπό να κάνει μικρούς και μεγάλους να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική αντίληψη για τον μαγικό μας πλανήτη!
Για παιδιά από 8 ετών.

Εκδόσεις Διόπτρα

"Ταξίδι στη χαμένη πόλη", P.G. Bell

ταξιδι στη χαμενη πολη

Ένα ταξίδι γεμάτο μαγεία, αγωνία και περιπέτεια σε κάθε σταθμό! Η Σούζι επιβιβάζεται στο Εξπρές για τις Απίθανες Χώρες ανυπομονώντας για την επόμενη περιπέτειά της στον υπέροχο κόσμο των τρολ. Δεν γνωρίζει, όμως, ότι σύντομα θα κληθεί να ολοκληρώσει την πιο δύσκολη, ως τώρα, αποστολή με κίνδυνο τη ζωή της. Ένα παλιό μυστηριώδες βιβλίο κλέβει λέξεις και εξαφανίζει γράμματα προκαλώντας χάος σε όλη την Ένωση των Απίθανων Χωρών. Το βιβλίο θα πρέπει να επιστραφεί σε μια πόλη που έχει χαθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κανένας δεν φαίνεται να γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία της, ενώ το βιβλίο κρατάει τα χαρτιά του ερμητικά κλειστά, μιλώντας όποτε θέλει αυτό. Η Σούζι, ο Γουίλμοτ και οι φίλοι τους θα προσπαθήσουν να παραδώσουν το βιβλίο εγκαίρως στον ιδιοκτήτη του, αλλά το ταξίδι τους χωρίς χάρτη θα τους οδηγήσει στα βάθη του ωκεανού και στην καρδιά ενός επικίνδυνου υποθαλάσσιου κόσμου. Σ’ αυτόν τον πρωτόγνωρο αγώνα δρόμου με τον χρόνο, κινδυνεύει να χαθεί για πάντα όχι μόνο η γνώση των Απίθανων Χωρών, αλλά και το πλήρωμα του μαγικού Εξπρές...

Η σειρά βιβλίων "Το εξπρές για τις Απίθανες Χώρες" περιλαμβάνει επίσης "Το μυστικό ταχυδρομείο των τρολ", "Το Συννεφουργείο και ο κρυμμένος θησαυρός".
Για παιδιά από 8 ετών.

Εκδόσεις Διόπτρα

"Ο Εδουάρδος και η Μεγάλη Σπηλιά", Ευλαμπία Τσιρέλη, Τριανταφυλλιά Βάσσου

ο εδουάρδος και η μεγαλη σπηλια

Ο Εδουάρδος ζει στην Ποντικοκοιλάδα, κοντά στο πυκνό δάσος. Είναι πολύ διαφορετικός από τα άλλα ποντίκια: φοράει τεράστια γυαλιά, ντύνεται με φαρδιά πουλόβερ, αγαπά τη ροκ μουσική και τη γοτθική λογοτεχνία. Ήρωάς του είναι ο Φιλέας Ποντ, ο θρυλικός ποντικός εξερευνητής που τόλμησε να μπει –έστω και για λίγο– στο τρομακτικότερο μέρος όλης της κοιλάδας, τη Μεγάλη Σπηλιά. Ώσπου μια μέρα, ο Εδουάρδος βρίσκεται κι αυτός μπροστά στη σκοτεινή είσοδό της. Βαθιά στο εσωτερικό της σπηλιάς, τον περιμένει μια κρυμμένη αλήθεια, που θα αλλάξει τα πάντα… για πάντα!

H Ευλαμπία Τσιρέλη διδάσκει δημιουργική γραφή και πιστεύει ότι η φαντασία αποτελεί για τα παιδιά ένα πολύ σημαντικό εργαλείο μάθησης και εξέλιξης της προσωπικότητάς τους. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, σκαρώνει ιστορίες, κάτι που οφείλει πιθανότατα στα καλοκαίρια της παιδικής της ηλικίας στο βουνό και στις ιστορίες που όλη η οικογένεια αφηγούταν γύρω από τη φωτιά, για μακρινούς τόπους και γενναίους εξερευνητές, και άλλους που έφτασαν ως τα αστέρια…

Η Τριανταφυλλιά Βάσσου είναι καλλιτέχνις εν δημιουργία. Λατρεύει την παράδοση, σε όλες της τις μορφές, και δημιουργεί με κλασικά μέσα ζωγραφικής όπως πενάκια, μελάνη, ακουαρέλα και κάθε λογής χαρτί που θα βρεθεί στο διάβα της. Δεν σταματά ποτέ να ονειρεύεται νέους, φανταστικούς κόσμους, στους οποίους και ταξιδεύει μέσω της εικονογράφησης.
Για παιδιά από 7 ετών.

Εκδόσεις Ίκαρος

"Ο Σκάνταρ και ο Κλέφτης του Μονόκερου", A.F. Steadman

ο σκανταρ και ο κλεφτης του μονοκερου

Σαν το μάτι σκοτεινής καταιγίδας, έτσι στροβιλιζόταν ο μαύρος καπνός γύρω από τους τρομερούς μονόκερους, βροντές αντηχούσαν στο διάβα τους και κάτω στη γη έσκαγαν κεραυνοί. Πετάξτε ψηλά σ’ έναν κόσμο με ήρωες και μονόκερους… όπως δεν τους έχετε ξαναδεί. Το νησί περιμένει… Το μόνο που ήθελε στη ζωή του ο Σκάνταρ Σμιθ ήταν να γίνει αναβάτης μονόκερου. Να γίνει ένας από τους λίγους και εκλεκτούς που έχουν την τύχη να εκκολάψουν μονόκερο και να δεθούν μαζί του για πάντα· ονειρευόταν να εκπαιδευτούν μαζί, να δοξαστούν στους αγώνες. Να γίνει ήρωας. Αλλά ενώ το όνειρο του Σκάνταρ μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα, όλα παίρνουν μια απίστευτα επικίνδυνη τροπή. Ένας εχθρός, μυστηριώδης και απρόβλεπτος, έχει κλέψει τον πιο ισχυρό μονόκερο του Νησιού. Και καθώς η απειλή ολοένα μεγαλώνει, ο Σκάνταρ ανακαλύπτει ένα μυστικό ικανό να διαλύσει τον κόσμο του για πάντα.

Απρόσμενοι ήρωες, στοιχειακή μαγεία, εναέριες μάχες, αρχαία μυστικά, συναρπαστικοί αγώνες και άγριοι μονόκεροι: ετοιμαστείτε για τη νέα επική σειρά περιπέτειας που ξεκινά και θα σας απογειώσει.
Για παιδιά από 9 ετών.

 Εκδόσεις Ίκαρος

"Ράδιο Ποπόφ", Άνια Πόρτιν

ράδιο ποπόφ

Ο εννιάχρονος Άλφρεντ ζει στην ουσία μόνος του· έχει να δει τη μητέρα του από τότε που γεννήθηκε, ενώ ο πατέρας του, που ταξιδεύει συνεχώς για δουλειές, συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει. Μια νύχτα, ο Άλφρεντ αποφασίζει ν’ ακολουθήσει μια μυστηριώδη περαστική, που εκτός από την εφημερίδα τού πετάει από την ταχυδρομική θυρίδα μήλα, μάλλινες κάλτσες και σάντουιτς. Έτσι, αρχίζει μια αξέχαστη περιπέτεια που θ’ αλλάξει τη ζωή του, αλλά και τη ζωή πολλών άλλων παιδιών. Πρόκειται για την ταχυδρόμο Αμάντα Περιβολάρη, η οποία ανήκει σε μια ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων, τους Αφουγκραστές. Στο σπίτι της, ο Άλφρεντ βρίσκει έναν παλιό ραδιοπομπό, που τον είχε σχεδιάσει ο Ρώσος μηχανικός Α. Σ. Ποπόφ, και αρχίζει να κάνει μια μυστική νυχτερινή εκπομπή για τα Λησμονημένα Παιδιά.

Μια μαγευτική και αξέχαστη ιστορία γεμάτη χιούμορ, εφάμιλλη των δημοφιλών ιστοριών της Άστριντ Λίντγκρεν και του Ρόαλντ Νταλ. Το μυθιστόρημα "Ράδιο Ποπόφ" έχει τιμηθεί με το "Βραβείο Καλύτερου Παιδικού Βιβλίου 2020" (Finlandia Junior Prize) ενώ τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε 21 χώρες.
Για παιδιά από 11 ετών.

Εκδόσεις Ψυχογιός

"Ιωάννης Κ. – Το χρονικός ενός μυστηρίου", Κατερίνα Λαγού

Ιωάννης Κ. το χρονικό ενός μυστηρίου

Αιώνες μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια το ερώτημα μένει αναπάντητο. Ποιοι είναι οι ένοχοι; Ο Κωνσταντίνος και ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης; Ή κάποιοι που τους έπεισαν να διαπράξουν τον φόνο; Ποιους είχε ενοχλήσει ο Κυβερνήτης στη σύντομη ζωή του; Ποιος είχε συμφέρον να κόψει πρόωρα το νήμα της; Όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, όσα αποδεικτικά στοιχεία κι αν έχουν καταστραφεί, ο Ιάσονας, ένα παιδί με αστυνομικό δαιμόνιο, με τη βοήθεια της Γιάννας, της Κλαίρης και του Στάθη, θα επιχειρήσει να εξιχνιάσει το έγκλημα. Με την φανταστική εικονογράφηση της Κρίγκου Πετρούλας.
Για παιδιά από 9 ετών.

Εκδόσεις Ψυχογιός

"Καλοκαιρινά Ε΄ Δημοτικού" (νέα έκδοση), Βαρελλά Αγγελική, Σακκά-Νικολακοπούλου Ναννίνα

καλοκαιρινα ε' δημοτικου

Kαλοκαίρι. Κατασκήνωση. Πεύκα. Μπάνια. Φίλοι και ξένοιαστη ζωή. Μέσα σε αυτό το ευχάριστο κλίμα, κάποια παιδιά, που βρέθηκαν τυχαία στην κατασκήνωση, αποφάσισαν να κρατήσουν το μυαλό τους... ζωντανό μέσα στο καλοκαιριάτικο λιοπύρι. Έλυσαν σταυρόλεξα, απάντησαν σε αινίγματα, ξαναθυμήθηκαν τη Γεωγραφία και την Ιστορία που έμαθαν στο σχολείο. Μέχρι και εφημερίδα έφτιαξαν, την κρέμασαν με μανταλάκια σε ένα δέντρο και τη μοιράστηκαν με όλα τα παιδιά! Μπορείς κι εσύ να μπεις στην παρέα τους! Τι λες;

Ένα βιβλίο με δραστηριότητες για να κρατήσει τα παιδιά ενεργά κατά τη διάρκεια των διακοπών χωρίς να χάσουν την επαφή τους με όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Εκδόσεις Πατάκη

"Ένα μαγικό πέρασμα", Ντ' Αντάμο Φραντσέσκο

ενα μαγικο περασμα

Το δράμα των προσφύγων που διασχίζουν τη Μεσόγειο μέσα από μια ιστορία που κινείται μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, σουρεαλισμού και πραγματικών γεγονότων. Η βάρκα με την οποία το σκάει ο μικρός Ομάρ για την Ιταλία ναυαγεί, όμως και εκείνος και οι υπόλοιποι πρόσφυγες συνταξιδιώτες του καταφέρνουν να σωθούν χάρη σε μια ανθρώπινη αλυσίδα που στήνεται σε μια ακτή της Σικελίας. Ο Ιεζεκιήλ, ένας ηλικιωμένος ψαράς που βοήθησε τους πρόσφυγες να σωθούν, βρίσκει στην ακτή τη σχολική τσάντα του Ομάρ και αποφασίζει να ταξιδέψει στα παράλια της Αφρικής για να την επιστρέψει στη μητέρα του μικρού αγοριού και να τη διαβεβαιώσει ότι ο γιος της ζει.

Φεύγει, λοιπόν, με την Εσμεράλδα, το καΐκι του, έχοντας για συντροφιά τον εγγονό του Τονίνο και τον σκύλο του ονόματι Σπαγκέτι σ’ ένα αντίστροφο ταξίδι για την Αφρική. Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν πολλά απρόοπτα, θα περάσουν από το Νησί Που Δεν Υπάρχει, εκεί όπου φιλοξενούνται όλες οι ψυχές που, αν και το προσπάθησαν, δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στα παράλια της Σικελίας, ώσπου μετά από χίλιες δυο δυσκολίες θα εντοπίσουν τη μητέρα του μικρού Ομάρ και θα της παραδώσουν την τσάντα του.
Για παιδιά και εφήβους.

Εκδόσεις Πατάκη

"Υπάρχουν στον παράδεισο άσπρα γιασεμιά;", Μαρία Πιερή Στασινού

υπαρχουν στον παραδεισο ασπρα γιασεμια;

Ο Αλέξανδρος, ένα ζιζάνιο που δεν αφήνει τον κόσμο σε ησυχία, παρατηρεί κάτι περίεργο στην αυλή του απέναντι εγκαταλειμμένου σπιτιού. Σύντομα διαπιστώνει πως το σπίτι κάθε άλλο παρά έρημο είναι. Κάποιος μένει εκεί και παραμονεύει πίσω από τις κουρτίνες. Ποιος μπορεί να είναι και γιατί κρύβεται; Τι ξέρει για το σπίτι και τους ενοίκους του ο παππούς Ιωάννης; Ποια είναι η άγνωστη κυρία Χ.; Πού εξαφανίστηκε ο Μπίλι, ο αδέσποτος σκύλος της γειτονιάς; Ποιος αφήνει άσπρα γιασεμιά σε έναν άγνωστο τάφο στο κοντινό νεκροταφείο;

Μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου γραμμένη με χιούμορ αλλά και τρυφερότητα, με εικονογράφηση του Αποστόλη Ιωάννου. Τιμήθηκε με εύφημο μνεία στον διαγωνισμό της "Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς".
Για παιδιά από 10 ετών.

Εκδόσεις Κέδρος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.