Καλοκαίρι στους κήπους και τις αυλές των Μουσείων και των Πολιτιστικών Κέντρων

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους στους πράσινους κήπους και τους όμορφες αυλές των Μουσείων και των Πολιτιστικών Κέντρων του.

παιδί Δήμος Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους στους πράσινους κήπους και τους όμορφες αυλές των Μουσείων και των Πολιτιστικών Κέντρων του, από 4 Ιουνίου έως 12 Σεπτεμβρίου 2022, για να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δράσεις για παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών αλλά και για όλη την οικογένεια, που σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΠΑΝΔΑ.

Το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, το Κέντρο Τεχνών, το Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" του Δήμου Αθηναίων ανοίγουν τους κήπους και τις αυλές τους στα παιδιά της πόλης και μετατρέπονται σε εστίες δημιουργικής έκφρασης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους. Μία σειρά υπαίθριων εκπαιδευτικών προγραμμάτων δίνει χρώμα στην καθημερινότητα των παιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την ιστορία, την τέχνη, το περιβάλλον και το θέατρο σκιών. 

παιδί

Αυτό το καλοκαίρι ελάτε στα Μουσεία και τα Πολιτιστικούς Κέντρα του Δήμου Αθηναίων για να γνωρίσετε την ιαπωνική τέχνη και την τέχνη του κεντήματος, να ανακαλύψετε μαγικά ζώα, να δημιουργήσετε με έμπνευση το θέατρο σκιών, να προβληματιστείτε για το περιβάλλον και να προτείνουμε λύσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν, ενώ είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Πρόγραμμα

Κήπος και εκθεσιακός χωρος κέντρου τεχνών δήμου Αθηναίων
(Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας)

Oxygen

Ζητείται οξυγόνο! Με έμπνευση την έκθεση "Burning Issues - Merimbula” της εικαστικού Δανάης Στράτου που φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων και πραγματεύεται την καταστροφή της φύσης και την κλιματική αλλαγή που βιώνουμε καθημερινά, ελάτε να προβληματιστούμε αλλά και να βρούμε λύσεις σ’ ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην περιβαλλοντική αγωγή μικρών και μεγάλων!
Απολαμβάνοντας, τόσο τις δύο εγκαταστάσεις της έκθεσης όσο και την ομορφιά του καταπράσινου πάρκου Ελευθερίας οι μικροί μας φίλοι θα προσπαθήσουν στο τέλος του προγράμματος να αποτυπώσουν εικαστικά τα στοιχεία της φύσης που επηρεάζουν το κλίμα στον πλανήτη μας δημιουργώντας τα δικά τους έργα τέχνης!

Σάββατο 4 Ιουνίου, Τετάρτη 8 Ιουνίου, Πέμπτη 9 Ιουνίου, Σάββατο 2 Ιουλίου, Κυριακή 3 Ιουλίου, Σάββατο 9 Ιουλίου 
Ώρα: 10.30 π.μ
Διάρκεια: 45 λεπτά
Ηλικίες: 6-12 ετών
Όριο συμμετοχών: 15 άτομα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 7232604, Δευτέρα -Παρασκευή, 10 π.μ-2 μ.μ

παιδί

Ψηφιακό μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου και Κρέοντος 1, Ακαδημία Πλάτωνος)

Μύθοι και Χαρτοκατασκευές

Αυτό το καλοκαίρι ελάτε στο Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα για να ταξιδέψουμε μέχρι τη μακρινή Ιαπωνία! Να γνωρίσουμε την αρχαία ιαπωνική τέχνη Οριγκάμι. Να κατασκευάσουμε, να δημιουργήσουμε και να διασκεδάσουμε!
Η λέξη οριγκάμι (折り紙‎) προέρχεται από τις λέξεις 'όρι'  που σημαίνει διπλώνω και 'κάμι', που σημαίνει χαρτί. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα τετράγωνο χαρτί για να δημιουργήσουμε όμορφες κατασκευές.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 
Ώρα: 11.30 π.μ
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: 8-12 ετών
Όριο συμμετοχών: 8 άτομα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 5142138, Δευτέρα – Παρασκευή, 10 π.μ-2 μ.μ

Οι Μικροί Ντετέκτιβς και τα Μαγικά Ζωάκια
Παραμύθι, παιχνίδι, φαντασία και ζωγραφική 

Η Στέλλα Ψηλοκαπελοπούλου η ελεφαντίνα και ο Φώτης Φιογκάκης το χταπόδι μας περιμένουν για να ανακαλύψουμε όλα τα μαγικά ζωάκια!

Παρασκευή 1 Ιουλίου | Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 
Ώρα: 11.30
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: 6-10 ετών
Όριο συμμετοχών: 8 άτομα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 5142138, Δευτέρα – Παρασκευή, 10 π.μ-2 μ.μ

Συλλογή από φιγούρες θεάτρου σκιών οικογένειας Χαριδήμου και αύλειος χώρος πολιτιτικού κέντρου "Μελίνα" (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης – Θησείο)

Καλοκαίρι παρέα με τον καραγκιόζη

Καλοκαιρινή εκπαιδευτική δράση για όλη την οικογένεια. Γονείς και παιδιά επισκέπτονται τη Συλλογή Φιγούρων Θεάτρου Σκιών της οικογένειας Χαρίδημου για να γνωρίσουν τις διαφορετικές εκδοχές της μορφής του καραγκιόζη και να χρωματίσουν με καλοκαιρινή διάθεση την πρώτη τους φιγούρα.

Σάββατο 18 Ιουνίου
Ώρα: 10.30 π.μ
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: Οικογένειες με παιδιά 4-6 ετών
Όριο συμμετοχών: 15 άτομα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3452150, Δευτέρα -Παρασκευή, 10 π.μ-3 μ.μ

Ένα καλοκαιρινό σεράϊ

Καλοκαιρινή εκπαιδευτική δράση για όλη την οικογένεια. Γονείς και παιδιά επισκέπτονται τη Συλλογή Φιγούρων Θεάτρου Σκιών της οικογένειας Χαρίδημου, παρατηρούν τις διαφορετικές εκδοχές των οθωμανικών παλατιών και φιλοτεχνούν ένα καλοκαιρινό σεράϊ.

Σάββατο 2 Ιουλίου
Ώρα: 10.30 π.μ
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: Οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών
Όριο συμμετοχών: 15 άτομα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3452150, Δευτέρα -Παρασκευή, 10 π.μ-3 μ.μ

Πρώτη μέρα στο σχολείο για τον Σκορπιό

Καλοκαιρινή εκπαιδευτική δράση για όλη την οικογένεια. Γονείς και παιδιά με έμπνευση τη Συλλογή Φιγούρων Θεάτρου Σκιών της οικογένειας Χαρίδημου προετοιμάζουν τον Σκορπιό, το δεύτερο παιδί του Καραγκιόζη, για την πρώτη του μέρα στο σχολείο μέσα από εικαστικές δραστηριότητες.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 10.30 π.μ
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: Οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών
Όριο συμμετοχών: 15 άτομα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3452150, Δευτέρα -Παρασκευή, 10 π.μ-3 μ.μ

Μουσείο λαϊκής τέχνης και παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" (Αγγ. Χατζημιχάλη 6 – Πλάκα)

Με βελόνα και κλωστή στην αυλή: Ελάτε στην αυλή του αρχοντικού της Αγγελικής Χατζημιχάλη να απλώσουμε καμβάδες και χρωματιστές κλωστές, να κεντήσουμε και να δημιουργήσουμε όμορφα σχέδια με βελονιές ξεχωριστά όμορφες και διαφορετικές.   

Κυριακή 19 Ιουνίου| Κυριακή 3 Ιουλίου 
Ώρα: 11 π.μ
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: 8-12 ετών
Όριο συμμετοχών: 15 άτομα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3243987, Δευτέρα -Παρασκευή, 10 π.μ-2 π.μ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/02/2023

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.

Το παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" που έγινε παράσταση στο Μέγαρο

Η βρεφική παράσταση του Λάμρπου Φισφή που βασίστηκε στο βιβλίο της Σάρα Τοσκάνο συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ίδια και τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Aποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, θέατρο και πολλά αποκριάτικα δρώμενα που οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν!

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .

Γνωρίστε τον Μικρασιατικό πολιτισμό μέσα από το εφηβικό εργαστήρι του Μουσείου Μπενάκη

Τα παιδιά θα διαχειριστούν με δημιουργικό τρόπο έννοιες και σύμβολα και θα μεταμορφώσουν τα δεδομένα που λαμβάνουν εκφράζοντας την άποψή τους στα μέσα επικοινωνίας που ήδη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.