"ΑΓΩΝ": Μαθητές γυμνασίου ξεναγούνται στην αρχαία Ελλάδα μέσω ενός νέου εκπαιδευτικου προγράμματος

Τα παιδιά ταξιδεύουν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας που αντιπροσωπεύουν αξίες των αρχαιοελληνικών χρόνων και είναι συνυφασμένα με τη δημοκρατία.

Αγών πρόγραμμα

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "European Festival of Ancient Greece" παρουσιάζει το καινούριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "ΑΓΩΝ", από τις 3 έως και τις 10 Απριλίου. Μαθητές γυμνασίου από Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία, καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί από όλον τον κόσμο θα ταξιδέψουν στον χρόνο, κάνοντας στάσεις σε σημαντικούς σταθμούς του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού: Δελφούς, Κόρινθο, Άργος, Νεμέα, Αρχαία Ολυμπία, Αθήνα.

Αγών πρόγραμμα

Σε μία εποχή που η έννοια της δημοκρατίας διακυβεύεται περισσότερο από ποτέ, γεννήθηκε η ανάγκη για ένα πρόγραμμα που θα αποτελέσει σημείο συνάντησης ανθρώπων από διάφορες και διαφορετικές χώρες, μέσα από το οποίο θα ανταλλάξουν απόψεις, θα γνωρίσουν τον αρχαίο πολιτισμό αλλά και τη δική τους κουλτούρα μέσα από αυτόν, θα συνεργαστούν, θα παίξουν, θα γίνουν ομάδα και θα μάθουν να αλληλεπιδρούν με όρους δημοκρατικούς.

Ο "Αγών" είναι ένα πολυδιάστατο, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το οποίο αναδημιουργείται ένα ιστορικό μονοπάτι, ένα δίκτυο ανάμεσα στις πόλεις που -κατά την αρχαιότητα- φιλοξενούσαν αγώνες (καλλιτεχνικούς και αθλητικούς): Δελφούς, Κόρινθο, Άργος, Νεμέα, Αρχαία Ολυμπία, Αθήνα.

Αγών

Σε κάθε πόλη-σταθμό, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, συνέδρια, θα γνωρίσουν την ιστορία του κάθε τόπου μέσα από ιστορικές, λογοτεχνικές ξεναγήσεις αγαπημένων φιλοσόφων (Πίνδαρος, Παυσανίας, Ηρόδοτος, Όμηρος, Πλούταρχος) και θα πάρουν μέρος σε συζητήσεις και σε εργαστήρια γλυπτικής, μαγειρικής και πολλά άλλα.

Η δράση πρόκειται για μία μοναδική βιωματική εμπειρία, μέσω της οποίας ταξιδεύουμε στο χρόνο, (ανα)γνωρίζουμε τις ρίζες μας, αφήνουμε τη φαντασία μας να ταξιδέψει και διευρύνουμε τις γνώσεις μας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.