Οδηγός Παιδιού

Αποκριάτικες δραστηριότητες στα εικαστικά εργαστήρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Οι μικροί καλλιτέχνες μαθαίνουν να ζωγραφίζουν πιερρότους, αρλεκίνους και κολομπίνες με παράξενα σχέδια και πολύχρωμες συνθέσεις.

Ριζοπούλου Αγγελική-Μαρία, 10 ετών, έργο από τις συλλογές του ΜΕΠΤ

Ένα νέο πρόγραμμα σχεδιάζει για την περίοδο των Αποκριών η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Η σειρά διαδικτυακών εικαστικών εργαστηρίων "Δημιουργώ με Οδηγό την Τέχνη" απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και μας φέρνει πιο κοντά στο πνεύμα των μασκαράδων.

Μυτρώ Λυρίγγου, 8 ετών, έργο από τις συλλογές του ΜΕΠΤ
Μυτρώ Λυρίγγου, 8 ετών, έργο από τις συλλογές του ΜΕΠΤ

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα "Αρλεκίνοι με Ρόμβους", όπου η εικαστικός και επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Αθανασία Σκληρού θα μάθει στους μικρούς καλλιτέχνες πώς να ζωγραφίζουν πιερρότους, αρλεκίνους και κολομπίνες με παράξενα σχέδια και πολύχρωμες συνθέσεις. Τα παιδιά θα χρειαστούν μόνο μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, λευκό χαρτί ακουαρέλας, χαρτιά χρωματιστά, εφημερίδες, κόλλα και ψαλίδι.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχές εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εργαστήρια για παιδιά τον Μάιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Οι βιωματικές δράσεις και τα εργαστήρια συνεχίζονται στο νέο χώρο του Μουσείου, στην Πλάκα.

16/05/2022

Εργαστήριο 3D εκτύπωσης και ανακύκλωσης στην 2023 Ελευσίνα

Ένα πρωτοποριακό εργαστήριο αφιερωμένο στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Ανακύκλωσης ανοίγει τις πόρτες του στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ελευσίνας.

Μάιος στο Ίδρυμα Ωνάση με πολυθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος συνεχίζουν δυναμικά μέσα από μια σειρά εργαστηρίων γεμάτα εκπλήξεις.

Το Μουσείο Κοτσανά μετατρέπεται σε ένα "Έξυπνο Σπίτι της Αρχαιότητας"

Εργαστήρια και θεματικές ξεναγήσεις για παιδιά και γονείς συστήνουν στους συμμετέχοντες τον κόσμο της αρχαιότητας, σε μια δράση που διεξάγεται στο πλαίσιο του This is Athens City Festival.

"Plasmata": Η ψηφιακή τέχνη συναντά τα μεταβαλλόμενα σώματα σε μια εντυπωσιακή έκθεση στο Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη Ωνάση μας συστήνει τις διάφορες μορφές του σώματος με μια αλλόκοτη αλλά εντυπωσιακή έκθεση, όπου τα "πλάσματα" εξερευνώνται μέσω διαδραστικών, πολυμορφικών εγκαταστάσεων ψηφιακής τέχνης.

Φουγάρο Art Center: Ένα αφιέρωμα στη δύναμη του κόκκινου

Βρεθήκαμε στον πολυσύχναστο χώρο τέχνης του Ναύπλιου για μια ξενάγηση στο πολυσύνθετο πρότζεκτ της Φλωρίκας Κυριακοπούλου, "REDS", το οποίο φιλοξενήθηκε για τελευταία φορά στη γκαλερί του Φουγάρου.

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (23-29/5)

Αναδρομές στην καριέρα καταξιωμένων καλλιτεχνών, εξύμνηση της φύσης και πολλά άλλα θέματα μελετώνται αυτή την εβδομάδα στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας.