Νέες εκδόσεις παιδικών βιβλίων που δεν θα αφήνετε από τα χέρια σας οικογενειακώς!

Οι καινούργιες εκδόσεις έφτασαν για να ξεφυλλίσουμε με ανυπομονησία τις πολύχρωμες σελίδες τους και να μάθουμε μέσα από αυτές για την κλιματική αλλαγή, την αποδοχή, αλλά και ιστορίες άλλων εποχών και φανταστικών κόσμων.

νέες εκδόσεις - παιδικά βιβλία 2022

Η νέα χρονιά ξεκινάει με καινούργια ξεκινήματα όχι μόνο για τους ενήλικες αλλά και για τα παιδιά. Πάμε να εξερευνήσουμε τις νέες παιδικές εκδόσεις που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες.

Εκδόσεις "Κλειδάριθμος" 

σκοτεινούπολη

"Σκοτεινούπολη"

Τα τούβλα της Σκοτεινούπολης εξαφανίζονται μυστηριωδώς… Πίσω από την εξαφάνισή τους, οι κάτοικοι θα ανακαλύψουν έναν γεμάτο χρώματα νέο κόσμο, με αντίθετα έθιμα από τα δικά τους, που μέχρι πρόσφατα αγνοούσαν την ύπαρξή του. Η Σκοτεινούπολη είναι ένα παιδικό βιβλίο γραμμένο για να διδάξει μέσα από τους συμβολισμούς, για την διαφορετικότητα και την αποδοχή. Η συγγραφέας και εικονογράφος του Κέλη Κάνμπι συνήθιζε να πειραματίζεται με τα χρώματα, και αυτό έχει καταφέρει να "περάσει" και στο βιβλίο, σε μετάφραση Ηλιάνας Αγγελή, που πίσω από τα γκρίζα τείχη κρύβει πολύχρωμα μυστικά. 

κρακ

"Κρακ!" Μια διδακτική ιστορία για την κλιματική αλλαγή 

Το κορεάτικο παραμύθι της Σέου Λι, έφτασε για να διδάξει με τον πλέον ψυχαγωγικό τρόπο για την κλιματική αλλαγή. Το ταξίδι του Κρακ, του μικρού πιγκουίνου είναι γεμάτο περιπέτειες, καθώς περνάει μέσα από όλες τις θάλασσες του πλανήτη, για να φτάσει στην Ελλάδα και να βρει την οικογένειά του. Όμως, το κομμάτι πάγου στο οποίο στέκεται συνεχώς μικραίνει. Μία ιστορία, διαδραστική και πρωτότυπη, χωρίς λόγια, που ευαισθητοποιεί για το λεπτό ζήτημα της κλιματικής αλλαγής με τρυφερό τρόπο και οξύνει τη φαντασία των μικρών του αναγνωστών, που σίγουρα θα συναισθανθούν τον ατρόμητο ήρωα. 

σχολή κατασκόπων

"Μυστική Ακαδημία Κατασκόπων" 

Το νέο βιβλίο της σειράς που έχει αγαπηθεί από δύο εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο του μπέστ σέλλερ συγγραφέα νεανικής λογοτεχνίας Στιούαρντ Γκίμπς κυκλοφορεί σε μετάφραση Πετρούλας Γαβριηλίδου. Με το έξυπνο χιούμορ και τους γρήγορους ρυθμούς, οι αναγνώστες του δεν θα πλήξουν ούτε λεπτό. Ένα μήνυμα προς τον δευτεροετή πράκτορα Μπεν Ρίπλεϊ θα σημάνει την επόμενη αποστολή. Θα καταφέρει, με τη βοήθεια των φίλων του από την Ακαδημία, στην πρώτη αυτή αποστολή να εισέλθει "αθόρυβα" στον Λευκό Οίκο και να προλάβει την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ; Προσοχή όμως, γιατί ο εχθρός μπορεί να είναι κάποιος που δεν το περιμένει… 

Εκδόσεις Πατάκη

ο βασιλιάς του φεγγαριου

"Ο βασιλιάς του φεγγαριού"

Το "Le roi de la lune" του Κουρβού Μπερενζέρ, σε εικονογράφηση Μαρί Ντονατιέ, κυκλοφόρησε σε μετάφραση Αλεξάνδρας Μικρούτσικου. "Και ο βασιλιάς πέταξε την τηγανίτα του τόσο δυνατά στον αέρα που προσγειώθηκε στο φεγγάρι και κόλλησε εκεί!" μας διηγείται το βιβλίο, ξεκινώντας, και μας υπόσχεται απολαυστικές στιγμές ανάγνωσης, καθώς διαβάζουμε την ιστορία της μικρής Ανούκ, που ένα βράδυ γνωρίζει τον πιο αστείο αλλά την ίδια στιγμή οξύθυμο και εγωιστή βασιλιά: τον βασιλιά του φεγγαριού. Εκτός από ένα τεράστιο κεφάλι, ο βασιλιάς του φεγγαριού έχει και μία τεράστια συλλογή από παιχνίδια που την φοβάται όλο το σύμπαν, και δυστυχώς δεν ξέρει να τη μοιράζεται. Τι διδάγματα θα μας αφήσουν άραγε οι σελίδες του; Το βιβλίο απέσπασε το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας "Bologna Ragazzi Award". Κατάλληλο για παιδιά από έξι ετών και άνω. 

ψηλοκάραβοι

"Οι Ψηλοκάραβοι" (και σε ebook)

Μια αφήγηση "σβησμένη απ’ τον χρόνο και ξεχασμένη" που μόνο όσοι ήταν μάρτυρες μπορούν να την διηγηθούν. Σε αυτή την ιστορία, μόνο οι άνεμοι που συντρόφευαν τους καταζητούμενους Ψηλοκάραβους στα χιλιοδαρμένα ταξίδια τους γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη σε αυτά. Και ποιοι ήταν οι Ψηλοκάραβοι, ήταν αλήθεια κακούργοι πειρατές; Φύγαμε για θαλασσινές αφηγήσεις μέσα από την συμβολική αφήγηση του μικρότερου των ανέμων, του Μπάτη που ζωντανεύει με την ασπρόμαυρη – σε μορφή σκίτσων από γραφίτη - εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού. Το βιβλίο κέρδισε το 2019 το Βραβείο "Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου" και εντάχθηκε στις "Χρυσές Λίστες Εlniplex". 

μικρή γοργόνα στο σκουπιδονησι

"Η Μικρή Γοργόνα πώς να ζήσει στο Σκουπιδονήσι;"

Πώς μπορεί να ζήσει η Μικρή Γοργόνα, δισέγγονη της γοργόνας του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Σκουπιδονήσι; Η νέα κυκλοφορία της σειράς "ΟΙΚΟλογήματα", που είναι εναρμονισμένη με τους στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών, είναι η 4η έκδοση του βιβλίου του Βαγγέλη Ηλιόπουλου σε εικονογράφηση Φραντσέσκας Κοζάντι, που όπως και τα προηγούμενα βιβλία της σειράς - αλλά με μία διαφορετική ιστορία - μας προσκαλεί να αναλάβουμε δράση για να προλάβουμε τις φυσικές καταστροφές. Με όλα αυτά τα σκουπίδια γύρω από τη γοργόνα του παραμυθιού, οι άλλες γοργόνες την περιγελούν. Το ζήτημα είναι όμως πιο σοβαρό αφού όλος ο πλανήτης κινδυνεύει. Έτσι αποφασίζει να ανέβει στη Γη και να πείσει τους ανθρώπους να μειώσουν τα σκουπίδια και να αρχίσουν να ανακυκλώνουν. Με αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο, το βιβλίο ευαισθητοποιεί και παροτρύνει τους μικρούς αναγνώστες (από πέντε ετών και άνω) να αναλάβουν δράση για τη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Εκδόσεις Μεταίχμιο 

ο απροθυμος δράκος

"Ο απρόθυμος δράκος"

Ο απρόθυμος δράκος είναι το βιβλίο ορόσημο για τον συγγραφέα του Κένεθ Γκράχαμ, σε εικονογράφηση Πετρούλας Κρίγκου και μετάφραση Μάρως Ταυρή, που έσπασε την στερεότυπη εικόνα του δράκου ως κακόβουλο και απειλητικό πλάσμα και αντ’ αυτού μας αφήνει με την γλυκιά αίσθηση της ανατρεπτικής φιλίας του μικρού ήρωα της ιστορίας με τον καλό δράκο του κοντινού λόφου, που αγαπάει την ποίηση και την μάθηση. Το βιβλίο έχει μεταξύ άλλων διασκευαστεί για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Λιτά γραμμένο, αλλά και με ευαισθησία, διδάσκει για την φιλία χωρίς όρια και προκαταλήψεις αλλά και για τις υπερβάσεις που επιβάλλει συχνά η αληθινή φιλία, όπως εκείνες του ήρωα προκειμένου να σώσει τον καλοπροαίρετο δράκο από την απειλή των συγχωριανών του. 

ο πολικός αστέρας

"Ο πολικός αστέρας" 

Ένα ακόμα ταξίδι ξεκινάει, με τον μικρό πρωταγωνιστή της αφήγησης, να είναι γεμάτος ερωτήματα για το μέλλον και τη ζωή. Το υπό έκδοση βιβλίο του Πίτερ Ρέινολντς σε μετάφραση Μάρως Ταυρή είναι μία αλληγορική ιστορία για τα μονοπάτια της ζωής που συχνά χάνουμε, και καθώς ξεστρατίζουμε, αναζητώντας μια πυξίδα και πινακίδες ως οδηγό, ανακαλύπτουμε κάτι ξεχωριστό. Στην ιστορία αυτή, όλο το ταξίδι αξίζει μόνο και μόνο για τον Πολικό Αστέρα.  Εκτός από οδηγός είναι και η φωτεινή ένδειξη ότι ο σωστός δρόμος δεν είναι αυτός που νομίζαμε. Δεν έχουμε παρά να αναμένουμε την κυκλοφορία αυτής της γεμάτης νοήματα και μεταφορές για την αυτοπραγμάτωση και την αυτογνωσία ιστορίας. 

Εκδόσεις "Διάπλαση"

καλή

"Καλή" : Μία ιστορία για την αποδοχή δίχως προκαταλήψεις

Η "Καλή" είναι το "καλό κορίτσι του δάσους" που έχει καλέσει τους πάντες στην γιορτή της στο δάσος, αλλά και το επόμενο απολαυστικό βιβλίο του πρωτότυπου συγγραφέα Κανισάλες. Μετά τις επιτυχημένες κυκλοφορίες των προηγούμενων βιβλίων του  "Μεγάλη", "Παράξενος" και "Όμορφη", σε αυτό το βιβλίο, σε μετάφραση Αμάλιας Βάργκας, οι μικροί φίλοι μαθαίνουν να αποδέχονται τους άλλους, εστιάζοντας στην θετική τους πλευρά, χωρίς να απορρίπτουν κανέναν εκ των προτέρων. 

γατοπαρέα

Φύγαμε παρέα με την… "Γατοπαρέα"

Η "Γατοπαρέα" ταξίδεψε από την Γερμανία, σε εικονογράφηση του Άξελ Σέφλερ και στίχους του Φραντς Βίτκαμπ για να μας ψυχαγωγήσει, σε μετάφραση Αλέξανδρου Πανούση, με τις περιπέτειες της γατοπαρέας καθώς εξερευνούμε τον κόσμο τους. Ποιος είπε ότι οι γάτες το μόνο που κάνουν είναι να μυρίζουν κονσερβοκούτια και να παίζουν όλη μέρα; Σε αυτό το βιβλίο, κάνουν πολλά περισσότερα… Για όσους αγαπούν τις γάτες - και όχι μόνο - και τα καμώματά τους, μικρούς και μεγάλους. 

πέπλο αστεριών

"Το πέπλο των αστεριών"

Η τρυφερή ιστορία του Βασίλη Λιάκου, σε μετάφραση Πέρσας Ζαχαριά, μας απογειώνει σε ένα ιπτάμενο ταξίδι που ξεκινάει από ένα βασίλειο της Ανατολής, όπου ακολουθούμε την ηρωίδα βασιλοπούλα Λιν στο ταξίδι ανακάλυψης του πέπλου των αστεριών, σε μια χώρα δίχως όνομα, εκεί όπου τα αστέρια είναι πολύ κοντά και όπου μέσα από τα όνειρα και τους ψιθύρους τους μαθαίνουμε για την δύναμη της αληθινής αγάπης.

Εκδόσεις Ψυχογιός

ο Αίσωπος και οι μύθοι του

"Ο Αίσωπος και οι μύθοι του"

Οι μύθοι του Αισώπου από τη ματιά της νέας αυτής έκδοσης, της συγγραφέως Ράνιας Μπουμπούρη σίγουρα είναι μία κλασσική αλλά και συναρπαστική επιλογή για διδακτικές στιγμές κατάλληλες και για την νηπιακή ηλικία. Σε αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε ότι ο Αίσωπος ήταν στην εποχή του δούλος και εργαζόταν ολημερίς. Πώς κατάφερε άραγε να γίνει γνωστός απ’ άκρη σ’ άκρη; Η διαδρομή του σπουδαίου Αισώπου, μέχρι τα παλάτια των βασιλιάδων της εποχής κρύβει πολλά μυστικά. Εκτός από αυτά, με την εικονογράφηση της Χρυσούλας Σπυρίδωνος, οι λιλιπούτιοι αλλά και οι λίγο μεγαλύτεροι φίλοι της παρέας (από τριών έως οκτώ ετών) θα περιπλανηθούν στις ιστορίες όπως "Το λιοντάρι και τον ποντικό" και άλλα τέσσερα αγαπημένα παραμύθια σε έμμετρο στίχο. 

τσάρλι και εργοστάσιο σοκολάτας

"Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας: χρυσή έκδοση"

Μία ειδική έκδοση του μυθιστορήματος του Ρόαλντ Νταλ με "χρυσό" εξώφυλλο, σε μετάφραση Τζένιας Καββαδία, γεμάτη περιπέτειες και φυσικά, άπλετη σοκολάτα. Η ιστορία των "εκλεκτών" πέντε παιδιών που επιλέχθηκαν για να επισκεφτούν το εργοστάσιο σοκολάτας του κυρίου Βόνκα, περνάει τα μυστηριώδη μηχανήματα του εργοστασίου όπου ξεπηδούν τα πολύχρωμα ζαχαρωτά, αλλά και την μεγάλη πύλη που όταν την περάσουν όλα αλλάζουν. Ποιοι είναι εκείνοι οι περίεργοι εργάτες που μιλούν με στίχους και τα πέντε παιδιά βλέπουν τις σκιές τους από τα παράθυρα; Τα μυστικά θα αρχίσουν να ξετυλίγονται, όταν ένα από τα παιδιά παρακούει τον "οικοδεσπότη" μυστηριώδη κύριο Βόνκα… 

Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

φεγγαράκι για σενα

"Ένα φεγγαράκι για σένα"

Τι θα γινόταν αν χωρούσε το φεγγαράκι στα μικρά χεράκια; Ένα βιβλίο της Ζέττας Αργύρη σε εικονογράφηση Μιχάλη Καζάζη όπου το φεγγάρι χωράει στην πιο μικρή χούφτα. Μέσα από τις εικόνες, κατάλληλες για να τις απολαύσουν οι μικρότεροι αναγνώστες, ηλικίας τριών ετών, ανοίγεται ένας ολόκληρος κόσμος εξερεύνησης σε χρώματα, σχήματα, γεύσεις και μυρωδιές. Μένει να το ξεφυλλίσουν για να μάθουν όλα τα μυστικά του μικρού φεγγαριού, που τους αποκαλύπτονται μέσα από ποιήματα και έξυπνα λογοπαίγνια. 

οι δικοί μου άνθρωποι

"Οι δικοί μου άνθρωποι"

Δικοί μας άνθρωποι δεν είναι μόνο η οικογένεια, αλλά και όσοι έχουν να μας διηγηθούν κάτι που μας αφορά, για να μη χαθεί, αλλά να μας παρακινήσει να ψάξουμε περισσότερα. Σε αυτό το βιβλίο σε συγγραφή της Μαρίζας Ντεκάστρο, το μελάνι της Χαράς Μαραντίδου, με τα κυρίαρχα σκούρα χρώματα και τις πολύχρωμες λεπτομέρειες, παίζει με τις οπτικές αντιθέσεις, αποδίδοντας την ιστορία μια κυνηγημένης εβραϊκής οικογένειας που κατάφερε να σωθεί με τη βοήθεια των κατοίκων ενός ολόκληρου χωριού της Κορινθίας επί Γερμανικής Κατοχής και μέσα από γράμματα και παιδικές αφηγήσεις διδασκόμαστε βιωματικά για την αλληλοβοήθεια και το αληθινό θάρρος. Συστήνεται για παιδιά από δέκα ετών και άνω

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.