6 παιδικά δημιουργικά εργαστήρια για τις γιορτές

Γουλανδρή - χριστουγεννιάτικες δράσεις

Συνεχίζονται σταθερά τα παιδικά εργαστήρια που προσφέρουν πολλοί πολιτιστικοί οργανισμοί, με εμπλουτισμένα εορταστικά προγράμματα, ταχυδακτυλουργικά, καλλιτεχνικούς πειραματισμούς, διαδραστικά μαθήματα ανακύκλωσης και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Δωρεάν εργαστήρια για παιδιά στο "Christmas Factory"

χριστουγεννιάτικα γλυκά

Κατασκευές "εργοστασιακών" ταχυτήτων και σχολή για μικρούς ταχυδακτυλουργούς στο "Toy’s Factory"

Στο "εργοστάσιο" του "The Christmas Factory" οι ρυθμοί είναι εντατικοί, προκειμένου να ετοιμαστούν εγκαίρως τα δώρα των γιορτών. Στην υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο εργαστήρι κατασκευής "Τoy’s Factory" εκτός από το έλκηθρο του Άη Βασίλη απογειώνεται και η φαντασία των μικρών φίλων, με τους μαγικούς μαρκαδόρους και τα γρήγορα ψαλίδια να δουλεύουν ασταμάτητα.  Στον μυστικό θεματικό χώρο που διαμορφώθηκε στο "Christmas Factory", δεν στεγάζονται όμως μόνο πολλές καλλιτεχνικές δημιουργίες αλλά και ξόρκια και μαγικά κόλπα για τους πιο δυνατούς... λύτες.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση: https://thechristmasfactory.gr/dorean-draseis/toys-factory/ 

Άγιος Βασίλης

Γλυκές αλχημείες και μυρωδάτες εκπλήξεις στο γλυκό χριστουγεννιάτικο εργοστάσιο 

Έχοντας περάσει από το εργαστήρι της κυρά  "Βασίλαινας", όπου αφήνετε το γράμμα σας στον Άη Βασίλη οι γλυκές μυρωδιές σας οδηγούν με κλειστά μάτια στο χριστουγεννιάτικο "Sweet Factory". Εκεί περιμένουν τους μικρούς περιηγητές του "Christmas Factory" εορταστικό face painting, κατασκευή του προσωπικού τους παρασήμου από το "Εργαστήριο Κονκάρδας" και φυσικά πολλές γευστικές δοκιμές, γεμάτες πολύχρωμα ζαχαρωτά. 

Περισσότερες πληροφορίες: https://thechristmasfactory.gr/dorean-draseis/sweet-factory/ 

Απαραίτητη στάση: "Παγωμένο Βασίλειο" - MEC Παιανίας

christmas kingdom

Ο χώρος των 14.000 τ.μ. με την παραμυθένια ατμόσφαιρα, που λειτουργεί από τις 4 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου (10:00π.μ. – 10:00 μ.μ.), πέρα από αμέτρητα παιχνίδια, χριστουγεννιάτικη αγορά, ξυλοπόδαρους και παιδικές παραστάσεις, θα κάνει τους μικρούς του επισκέπτες να νιώσουν και αυτοί ήρωες παραμυθιού, από τη στιγμή που θα περάσουν την ονειρική του πύλη.

Το Santa Claus Kingdom προσφέρει πολλά δημιουργικά εργαστήρια, όπου οι ειδικοί παιδαγωγοί δίνουν τις οδηγίες για να φτιαχτούν οι πιο όμορφες κάρτες, να κατασκευαστούν και να διακοσμηθούν δώρα και στολίδια. Σημειώστε ακόμη το χριστουγεννιάτικο face painting και στο μουσικό εργαστήρι του πάρκου, όπου θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν μελωδίες με πραγματικά μουσικά όργανα. Όλα, με 1 εισιτήριο, αυτό  που ανοίγει την μαγική πόρτα του Βασιλείου. Προπώληση εισιτηρίων: regroup.gr, happydeals.gr και viva.gr, τηλέφωνο: 210-6199 777

Στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης κάθε μέρα είναι διαφορετική!

ζωγραφική

Το Χριστουγεννιάτικο Camp του μουσείου, που επί 28 έτη συνεχίζει ακάθεκτα τις παιδαγωγικές του δράσεις, υπόσχεται αμέτρητες στιγμές διασκέδασης και εικαστικής δημιουργίας τις πρωινές ώρες (8:00π.μ.-3:30μ.μ.) των εορτών με τις 4+4 ημέρες εορταστικών δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά 5-12 ετών.

Από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου αποχαιρετούμε το 2021 και από τις 3 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου υποδεχόμαστε το νέο έτος με ζωγραφική εμπνευσμένη από βιβλία και γνωστά έργα, περιηγήσεις στις εκθέσεις του Μουσείου, θεατρικά εργαστήρια, διαδραστικά μαθήματα ανακύκλωσης και μουσικοκινητικές δράσεις, όλες ομαδικού χαρακτήρα, που ενισχύουν τις δεξιότητες των ανερχόμενων μικρών καλλιτεχνών.  Μην ξεχάσετε τα κουλουράκια, το κολατσιό και τις παιδικές λιχουδιές γιατί η μέρα θα είναι γεμάτη δράση! Κόστος κάθε εβδομάδας: 80€ (ειδικές τιμές για αδέλφια)

Αναλυτικά δείτε το πρόγραμμα με τις δράσεις στο: https://www.childrensartmuseum.gr/view_event/669/hristoygenniatiko-camp-sto-mept 

Αγαπημένα μου ξωτικά… λάβετε θέσεις!

Ελληνικός Κόσμος - ξωτικά

Την Κυριακή 26, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου τρέξτε στον "Ελληνικό Κόσμο" (Πειραιώς 254, Ταύρος), για να βοηθήσετε τα ξωτικά – βοηθούς του Άγιου Βασίλη να ετοιμάσουν τα δώρα των Χριστουγέννων. Απέκτησε κι εσύ τον… τιμητικό "ξωτικοσκούφο" καθώς τρυπώνεις στον φανταστικό τους κόσμο και κατασκευάζοντας το δικό σου παιχνίδι των εορτών. Το παιχνίδι προορίζεται για παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών, ενώ θα έχεις στη διάθεσή σου μιάμιση ώρα (12:00μ.μ. – 1:00 μ.μ.) για να προλάβεις τα φετινά δώρα! Εσύ είσαι έτοιμος να αναλάβεις ρόλο βοηθού-ξωτικού;  Κόστος συμμετοχής: € 8,50 

Δημιουργικά εργαστήρια για όλη την οικογένεια από το Ίδρυμα Γουλανδρή

Μουσείο Γουλανδρή - παιδικές δραστηριότητες

Η τελευταία Κυριακή του έτους είναι αφιερωμένη στην ζωγραφική

Ευχάριστες χριστουγεννιάτικες παιδικές δράσεις θα έχουμε την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου (από τις 10:00π.μ. έως τις 2:00μ.μ.) και στο εργαστήριο του Ιδρύματος, όπου γονείς και παιδιά (από πέντε ετών και άνω) αφήνουν το καλλιτεχνικό τους στίγμα με πρωτότυπες κατασκευές. Κύριο όχημα… η φαντασία και οι εμπνεύσεις από τον ζωγράφο Ανρί Ματίς και τον εκπρόσωπο της πολύχρωμης pop art τέχνης, Ρόϊ Λίχτενσταϊν. 

Κόστος Συμμετοχής: 5€ ανά παιδί (δωρεάν για τους ενήλικες), αγορά αποκλειστικά στην υποδοχή του Μουσείου 

Christmas Camp, ενώ … η Γη κοιμάται, την τελευταία εβδομάδα της φετινής χρονιάς

Από τις 27 έως και τις 31 Δεκεμβρίου, (10:00π.μ. έως 2:00μ.μ.) τα παιδιά ηλικίας έξι έως δέκα ετών θα πειραματιστούν δημιουργικά γνωρίζοντας το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών και εξοικειώνονται με καλλιτεχνικά ρεύματα της ζωγραφικής και γλυπτικής τέχνης, όπως με του εκπροσώπου της μοντέρνας τέχνης Μαξ Έρνστ, του εξπρεσιονιστή Τζάκσον Πόλοκ και του Ρώσου ζωγράφου Βασίλι Καντίνσκι. Το εργαστήρι κλείνει  με το προσωπικό τους γιορτινό art book, ενώ σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη η τελευταία μέρα του camp, στις 31 Δεκεμβρίου, στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα (έξω από το ίδρυμα), όπου θα αποχαιρετήσουμε τη χρονιά με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. 

Κόστος συμμετοχής: €170 (€136 για μέλη της ίδιας οικογένειας), περιλαμβάνεται lunch box, απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση

Γιορτινές δράσεις και στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ίδρυμα Ευγενίδου - αστερισμοί των Χριστουγέννων

Μην ξεχάσετε να παρακολουθείτε και τις πρωτότυπες δράσεις που ήδη είναι… καθ’ οδόν στο Ίδρυμα Ευγενίδου σε όλη τη διάρκεια των εορτών, ιδιαίτερα, αν στην οικογένεια υπάρχουν… μελλοντικοί επιστήμονες. 

Δείτε εδώ αναλυτικά τα διαδραστικά εργαστήρια του Ιδρύματος Ευγενίδου.


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.