Τρισδιάστατες προβολές κάτω από τον ανανεωμένο θόλο του "Ελληνικού Κόσμου"

δεινόσαυροι

Πέρα από τις βιωματικές δράσεις που προσφέρει κατά την εορταστική περίοδο το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού "Ελληνικός Κόσμος" στους επισκέπτες του, δεν πρέπει να παραλείψετε να "ξαπλώσετε" κάτω από τον εντυπωσιακό θόλο εικονικής πραγματικότητας, όπου θα προβάλλονται ποικίλης θεματολογίας εικονικές περιηγήσεις για παιδιά. 

Ταξίδι από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι την Αγία Σοφία

Ακρόπολη

Και κάπως έτσι, από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου (εκτός από τη πρώτη μέρα του νέου έτους .όπου ο θόλος θα "κοιμάται"), οι εικονικές διαδρομές του μας οδηγούν στην Αρχαία Ολυμπία, στην Αρχαία Μίλητο ή εναλλακτικά, στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας και στην Ακρόπολη της "Χρυσής Εποχής του Περικλή". Εκεί, ζωντανεύουν τα χαρακτηριστικά αρχαία κτήρια, με αποτύπωση των πραγματικών τους χρωμάτων, οι παλαίστρες και τα Στάδια των Ελλήνων αθλητών, τα αφιερωμένα στους θεούς του Ολύμπου ιερά… 

Αγία Σοφία

Μία εναλλακτική "διαδρομή" είναι να περιηγηθούμε στην Αγία Σοφία, μέσα από τη νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, όπου εξερευνούμε με άκρα λεπτομέρεια, την αρχιτεκτονική του εντυπωσιακού μνημείου, τους γλυπτούς διάκοσμούς του και τα πολύχρωμα ψηφιδωτά του, ενώ μαθαίνουμε για τις φάσεις ολοκλήρωσης του έργου και για σημεία – σταθμούς της ζωής του Βυζαντίου.

 

Μεταφορά στην βικτωριανή εποχή με "τα μυστικά του Δαρβίνου"

χελώνα

Τρισδιάστατες προβολές μας περιμένουν καθώς ανακαλύπτουμε τα "μυστικά του Δαρβίνου" που προβάλλονται με επιτυχία για δέκα συνεχόμενα έτη στον "Ελληνικό Κόσμο", και μέχρι και σήμερα συναρπάζουν τους ιστορικούς. Μία διαδρομή ανακάλυψης και εξερεύνησης της βικτωριανής εποχής, όταν ακόμα ήταν ένα μυστήριο η προέλευση της ζωής. Με τη μουσική της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βουδαπέστης και την φωνή του ηθοποιού Γιάννη Μπέζου, η 40λεπτη προβολή πέρα από παιδαγωγική θα είναι σίγουρα και απολαυστική.

"Ταξίδι στον κόσμο των δεινοσαύρων" 

Δεινόσαυρος

Στην εικονική αυτή περιήγηση, συναντάμε τους τρομακτικούς αλλά και συναρπαστικούς, ταυτόχρονα, Πτερόσαυρους, Μικροράπτορες, Ραμφόρρυγχους, Αρχαιοπτέρυγες και ανακαλύπτουμε μερικά από τα μεγαλύτερα πλάσματα που βάδισαν στον πλανήτη μας, τον Τρικεράτωψ,  Ιγκουανόδοντα, Γιγανοτόσαυρο, Δεινόνυχο και Αργεντινόσαυρο! Περνάμε από τα τροπικά δάση και τις προϊστορικές σπηλιές σε παγωμένες οροσειρές, και τέλος, στην στιγμή που έδωσε τέλος στην ύπαρξή τους, την πρόσκρουση με τον αστεροειδή που εξαφάνισε τα συναρπαστικά αυτά είδη ζωής.

Κόστος συμμετοχής: €8,50, δείτε το πλήρες πρόγραμμα των προβολών: http://www.tholos254.gr/projects/index.html

Τοποθεσία: Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", Πειραιώς 254, Ταύρος (δωρεάν χώρος στάθμευσης)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο σε όλη την Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο"

Ολοκληρώθηκε για 4η χρονιά το πρόγραμμα "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο", μεγαλώνοντας τον αριθμό των σχολείων και των μαθητών που έρχονται σε επαφή με την θεατρική τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/07/2022

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.