Διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας με έμπνευση τον Μπετόβεν

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσκαλεί τα παιδιά να ζωγραφίσουν ακολουθώντας τις θρυλικές νότες του σπουδαίου συνθέτη.

Διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας με έμπνευση τον Μπετόβεν

Ο Μπετόβεν αγαπούσε την φύση και με κάθε τρόπο προσπαθούσε να αποτυπώνει μουσικά στα έργα του την σχέση του ανθρώπου με τον φυσικό του κόσμο. Η 6η του συμφωνία με όνομα «Ποιμενική» ήταν εμπνευσμένη από αυτή τη σχέση και αντίστοιχα ήταν η αφορμή για την δημιουργία του «Beethoven Pastoral Project» μια ιδέα της Οργανωτικής Επιτροπής του Έτους Μπετόβεν, της Γραμματείας του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και του περιβαλλοντικού δικτύου Earth Day, με στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση.

Πίσω από την ιδέα αυτή το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων προσκαλεί παιδιά και νέους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας έχοντας ως πηγή έμπνευσης την 6η συμφωνία του συνθέτη.

Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της δημιουργίας θα πρέπει να είναι σε πλήρη συνάφεια με τα μουσικά μέρη της Έκτης Συμφωνίας του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν ενώ οι ενδιαφερόμενοι ηλικίας 6 ως 16 ετών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό έως την Παρασκευή 16/10, υποβάλλοντας ένα πρωτότυπο έργο –ζωγραφιά, ψηφιακό σχέδιο ή κολάζ– σε ψηφιακή μορφή στο εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.